Mi a jogi eljárás abban az esetben, ha a különélő szülők nem egyeznek az iskolaválasztásban?
Figyelt kérdés
Nagycsoportos óvodás a gyermekünk, a vidéki kisvárosban ahol élünk, két általános iskola van, ő az egyikbe én a másikba szeretném íratni. Az én választásom a lakóhely szerint illetékes, én is oda jártam, ismerem a tanári kar munkáját. A másik szülő a másik iskolába járt, és igazából nem az iskola miatt kötözködik, csak borsot akar törni az orrom alá, nem fogja fel, hogy a gyerekének árt ezzel. Szóval engem az érdekelne, hogy ilyen esetben mi a hivatalos eljárás?2015. okt. 7. 12:06
21/24 anonim válasza:
Májusban van a beiratkozás. A beadványát bele írod, hogy neked addigra kell az engedély, mert nem tudod beiratni a gyereket. Még lesz így időben. Ha meg mégse, akkor pont te jársz jól, mert csak a körzeti iskolába lehet így beiratkozás után felvenni a gyereket.
22/24 anonim válasza:
Kérdező, egyértelműen a gyámhatóság az illetékes - már ha ti tényleg nem tudtok megegyezni. Az iskolaválasztás az egyik olyan téma, ahol még az is tök mindegy, hogy ki gyakorolja a felügyeleti jogot... (hacsak nem bíróság vette el véglegesen valamelyik szülőét mondjuk a gyerekkel szembeni bűncselekmény miatt)
A gyámhatóság meg mindkettőtök meghallgatása, és esetleges szakértői vélemény után dönt valamelyikőtök álláspontja mellett.
23/24 anonim válasza:
Remélem, a bíróság a másik félnek ad igazat. Szeretném tudni, miért árt azzal a gyereknek, hogy nem a kérdező kedvenc iskolájába akarja íratni a purgyét?
24/24 A kérdező kommentje:
A purgyéknak mindegy melyik iskolába íratják, mert tisztelet a kivételenek!!!, de a legtöbbjük csak melegedni meg a családi pótlék miatt jár be muszájból, viszont egy jó képességű gyereket nem szeretnék a kedves szülő miatt egy rosszabb minőségű iskolába adni, ahol az alacsony oktatási szintet hozó tanári kart a nyolcadikos ballagáskor aranygyűrűvel jutalmazzák a kedves szülők..... Ha annyira jó lenne a másik iskola, akkor nem lenne kifogásom ellene, de úgy, hogy az országos listán 50 hellyel hátrébb van a sorban, szerintem joggal élek kifogással ellene! Az iskola nem egy cipő, ami vagy jó és hordjuk vagy nem és félretesszük, egy rossz választással a gyerek jövőjét is tönkre lehet vágni és ezt saját tapasztalatból tudom! A középiskolában idegen nyelvből négy év alatt négy tanárunk volt és nem is tudtuk azt a nyelvet ott elsajátítani!
2015. okt. 7. 17:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!