Újraházasodás esetén mi az eljárás?
Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt elváltam, de volt férjem nevét megtartottam, kötőjelesen az én vezetéknevem előtt.Válásunk után a sok tortúra és az utána járás miatt nem vettem vissza a lánykori nevem. Kérdésem az, ha most újra férjhez szeretnék menni és felvenni az új férjem nevét, akkor ezt, hogy tehetem meg? Kerestem a neten de erre konkrétan választ nem találtam.2015. szept. 3. 11:14
1/5 anonim válasza:
Bemész az illetékes okmányirodába és megmondják.
2/5 anonim válasza:
Úgy vélem, a jelenlegi nevedet tudod csak megváltoztatni házasság esetén. A lehetőségeket szerintem ismered:
- megmarad a jelenlegi: pl. Kiss-Szabó Éva
- felveszed a férjedét: pl. Kovács Pálné
- felveszed a férjed vezetéknevét: pl. Kovács Éva
- a kötőjeles nem hinném, hogy járható, bár ki tudja: Kovács-Kiss-Szabó Éva...
Vagy ha a lánykorit akarod vissza, akkor szerintem még házasság előtt vissza kell változtatnod.
3/5 anonim válasza:
Egyébként hiteles választ az anyakönyvvezető tud adni.
4/5 anonim válasza:
A bejelentkezéskor az anyakönyvvezető megkérdezi, hogy fogod viselni a neved,arra állítja ki az anyakönyvet és adja ki a házassági anyakönyvi kivonatot. Annak birtokában kérhetsz új személyi okmányt.
5/5 anonim válasza:
Ige, ha a lánykorit akarod vissza, akkro azt a házasság előtt kell megtenned. Házasságkötéskor vagy marad a mostani neved( a volt férjedé) vagy felveszed az új férj nevét. Ha nem veszed vissza a lánykorit akkor a mostani neved úgy kezelik, mintha az lenne a lánykori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!