Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg idősödő...

Hogyan értessem meg idősödő szüleimmel, hogy nem a világ lett motyogós, hanem az ő hallásukkal van a baj?

Figyelt kérdés

Szüleim 60 évesek. Nincs olyan nap, hogy ne lenne vita a "miért kell ordítozni velünk?" témában. Átmegyek hozzájuk és szó szerint ordít a tv, az utcán hallani, hogy mit néznek zárt ablakok mellett. Ha felhívom őket telefonon, az első perc arról szól, hogy "halló, szólj már bele!". Ha beszélgetek velük úgy ahogyan más emberekkel, akkor már 1 méterről nem hallják, ha meg hangosan megismétlem, jön a sértődés és veszekedés, hogy miért ordibálok, és miért beszélek ilyen stílusban?

Már nagyon fárasztó. De hiába mondom, hogy nem a környezetükkel van a baj, hanem az ő hallásukkal akkor én vagyok a szemét, meg hule. Egyszerűen nem értik meg, hogy nem a körülöttük lévők motyognak, hanem ők süketek. Szó szerint erről panaszkodott az anyám, hogy mindenki körülötte csak motyogni tud...

Szerintetek mit lehetne tenni? Hogyan tudnám végre megértetni velük, hogy hallókészülék kell?

2015. okt. 6. 15:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A hallásromlás nem korhoz kötött. Ismerek olyat akinek 20 évesen kezdett el romlani...

Nyilván gyakrabban fordul elő idősek között, nekem csak az a fura, hogy mindkét szülőnek egyszerre?

2015. okt. 6. 21:46
 12/13 anonim ***** válasza:
93%
Nyilván nem az a megoldás, hogy mindenki kezdjen üvölteni körülöttük, mert nagyon fárasztó. (Az enyémek is olyan hangerőn nyomatják a tévét, hogy nekem komolyan fizikai fájdalmat okoz, és azt sem viselem jól, ha ötször kell elismételnem valamit, mert mindig félrehallják.) Kérdezd meg tőlük, miért tartják cikinek ilyen idősen a hallókészüléket, mert a felfogásukban van a fő hiba. Vagy menj velük "véletlenül" olyan útvonalon sétálni, ahol útba esik egy ingyenes hallásvizsgálatot kínáló szalon, ahova beugorhatnának, ha már úgyis arra járnak.
2015. okt. 6. 23:02
 13/13 A kérdező kommentje:
Ilyen séta kizárt, vidéken lakunk, faluban. Nem tudom mi lesz, de már nagyon rossz mindig ismételni. Azért érdekes, hogy van amikor mindent hallanak. Mintha csak alkalmi süketek lennének. Nah, mindegy. Túl kell lépnem, mert úgy látom nincs más megoldás. Majd az idő megoldja. Azért köszönöm. :)
2015. okt. 7. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!