Házasság kontra élettársi kapcsolat. Miért van az gyakran, hogy az élettársak karikagyűrűt viselnek?
Tegnap volt egy kérdés, hogy mi a különbség a házasság és az élettársi kapcsolat között. Erről jutott eszembe az, hogy az ismerősi körömben sok olyan élettársi kapcsolatot látok, ahol a párok tagjai a jobb kezükön karikagyűrűt viselnek, de összeházasodni nem akarnak. Ez elgondolkodtatott, ugyanis a karikagyűrű tipikusan házassági jelkép, és ez így furcsa nekem.
Pl. egy nem hívő ember nem fog kereszt alakú medált viselni, mert az tipikusan egy keresztény jelkép.
Részemről egyébként mindenki úgy él, ahogy akar, akár házasságban, akár nem. Nem újabb vitát akarok szítani a házasság kontra élettársi kapcsolat kérdésében, csupán érdekel mások véleménye a fentiekről.
Köszönöm szépen.
Ebben az egyik mindig többet akar dologban lehet valami amúgy.
15 éve vannak együtt a barátaim és amikor végre jött a baba, enyhén ittas állapotomban felhoztam a házasság témát.
A fiú ehj de mennyire bizonygatta, hogy az csak egy papír, nem jelent semmit, sose akarna házasodni, semmi értelme. Alkoholos befolyásoltság miatt kissé rátapadtam a témára és csak nem szálltam le róla. A sok cseszegetés után kiderült, hogy a srác már 3x!! megkérte a lány kezét és gyűrűt is vett. (azóta házasok ;)
Nem is ragoznám tovább, szerintem ehhez hasonlóan sokan vannak (talán többen is, mint gondolnánk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!