Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Agresszivan vezető családtag...

Agresszivan vezető családtag kezelhető?

Figyelt kérdés

Nekem speciel a férjem. En sem vagyok egy felénk sofőr, sőt, eddig én voltam a "tökösebb", és az egesz családom elég sportosan vezet, de mostanában nem szeretek vele menni. Folyton szitkozódik, rászalad az előtte menőkre, mutogat, túl gyorsan megy. Oké, hogy vannak gondjai, de engem ez nagyon stresszel. Hogy valaki megüti, beleszaladunk valakibe vagy kapunk egy csekket, amin kiakadnék. De nem hat rá. Azért is fura, mert egyebkent irtó konfliktus kerülő alkat.

Azon gondolkodom, hogy nem fogok vele menni, hanem BKV-val. Valakinek volt már erre jó megoldása?

N/32

2015. okt. 4. 20:24
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy nem aggódom mások biztonságáért, de önző módon a sajatomért es a ferjeméért is. Aki nem idióta, csak most valami van vele. Mivel nincs kedvem vegigstresszelni az utakat, maradok a saját otletemnel, hogy BKV-zom, és remelem, észbe kap ès nem lesz baj. Mert folyton attól rettegek.

A segítő hozzászólásokért köszönet.

2015. okt. 4. 21:49
 12/25 anonim ***** válasza:
28%

Azért az durva, hogy gyereket vállaltatok, de kommunikálni nem szoktatok. És téged kicsit sem izgat, mi a férjed problémája, amitől ilyen stresszes, hanem inkább buszra ülsz.

Igazad van, had ölje meg magát, vagy másokat, a lényeg, hogy te nem ülsz mellette, és téged nem stresszelt a gondjával...

2015. okt. 4. 21:58
 13/25 A kérdező kommentje:

10-es: igen, igaz. Átverte valaki a munkahelyen, de a rosszabb, hogy 2 hónap alatt súlyos hallaskarosodasa lett. Alig hall, es visszafordíthatatlan. Vigasztalom, de ha nem latja, néha sírok. Ráadásul sok pénz lesz a hallókészülék, és épp hogy sikerült egy kis pénzt felreraknunk.

A konfliktuskerules is nehéz, mert en nem szoktam ha bízni, ha valamit meg kell mondanom, es szörnyű látni, hogy meg a 4 éves unokahugomra se szól rá, ha az megüti.

2015. okt. 4. 22:00
 14/25 A kérdező kommentje:

Mivel a ma esti felhozatal lehangoló, és meguntam, hogy nem a kérdésemre válaszoltak legtöbben (hacsak nem ugyanaz a válaszoló), hanem a kapcsolatunkat elemzik (nyilván az övek sima és gondmentes, és sosem kérdeznek, csak válaszolni járnak ide, tényleg irigylésre méltók), és botcsinálta pszichológusként pl.megallapitjak, hogy magamon kívül semmi nem érdekel, ezért nem is reagálok ezekre a továbbiakban, mert láthatóan felesleges.

Ha bárki a kérdésre válaszol, annak köszönet.

2015. okt. 4. 22:11
 15/25 A kérdező kommentje:
ha bízni = habozni
2015. okt. 4. 22:13
 16/25 anonim ***** válasza:
53%
Ne aggódj majd egyszer valaki jol beleveri a fejet ketszer a kormányba, utana megtanulja hogy a vezetés mire való es mire nem. Bocs az oszintesegert de igy van.
2015. okt. 4. 23:29
 17/25 anonim ***** válasza:
78%

70%, neked még vezetned sem kell, hogy "siket, agresszív tetű" legyél.

Kérdezőnek írtam privátot.

2015. okt. 5. 08:36
 18/25 anonim ***** válasza:
91%

Kedves kérdező.

Biztos vagyok benne, hogy a hirtelen halláskárosodás összeroppantja az embert. Hiszen rengeteg hátrány van belőle. Pontosan tudom mert nekem velem született halláskárosodásom van. Ami az elmúlt 40 évben egyre jobban csökken. Ma már az egy fülemnél 70 % a másiknál 40 % halláskárosodásom van. De én még mindig azt mondom, hogy "Minden rosszban van valami jó"

Oké, nem hallok olyan jól mint bárki. Ezért képtelen vagyok nyelveket tanulni, képtelen vagyok a magas hangokat mint pl: sziszegést meghallani.

De legalább nem Ausztráliában élek ami tele van kígyókkal..:) Legalább van 2 kezem, 2 lábam, így tudok mutogatni ha nem ért meg valaki..:)

A hallókészülék meg olyan drága és ha jól tudom TB támogatással is járhat. Az is lehet, hogy a halláskárosodása nem végleges, műtéttel korrigálható. Az enyém sajnos nem.

Jó magam is vezetek. De pontosan a rossz hallásom miatt sokkal óvatosabban, körültekintőbben vezetek. Nem veszélyeztetem sem az én sem a mások biztonságát.

A férjednek inkább el kéne fogadnia, hogy végül is nem olyan nagy tragédia , hogy rossz lett a hallása. Ismerek olyan felnőtt férfit aki 33 évesen egy reggel csak lehajolt, hogy bekösse a cipőjét, és megvakult. Azóta sem lát. Próbáld meg vele megértetni, hogy vannak sokkal rosszabb helyzetek mint az, hogy rosszabbul hall.

43/N

2015. okt. 5. 09:44
 19/25 anonim ***** válasza:
75%
javítok: a hallókészülék nem olyan drága..:)
2015. okt. 5. 09:45
 20/25 anonim ***** válasza:
Ugyan írtad, hogy szédülsz, de ha ez nem mindennapos és nem annyira zavaró, akkor mégiscsak azt javaslom, hogy vezess te, amíg tudsz. Egyrészt mert tényleg magát, téged és másokat veszélyeztet a stílusával, az a kisebbik gond, ha valaki elkapja és megagyalja. Sajnos az ilyen típusú emberek nem igazán szokták belátni, hogy nem éppen biztonságos a vezetésük, amíg valami gond nem lesz. Ezt ne várd meg. Az meg a másik fele, hogy amíg a hallókészüléke elkészül, sajnos duplán veszélyes amit csinál, ugyanis úgy vezetni, hogy nem hall, hát finoman szólva sem egy életbiztosítás. Pl. nem hallja meg a szirénázó mentőt. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy mi lehet ebből.... Mit mondott, amikor beszélni próbáltál vele erről? Nem ismeri el, hogy agresszíven vezet? Azzal, hogy bkv-val mész, csak azt a részét oldod meg, hogy téged nem érhet baj a stílusa miatt. De őt és másokat még veszélyeztet ezzel. Segíts neki feldolgozni ezeket a problémákat, jól írta valaki, hogy ezeket kell ahhoz megoldani, hogy ne így vezesse le a feszkót. Esetleg még valami sportot is ajánlanék, ahol ki tudná adni magából, ami benne van.
2015. okt. 5. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!