Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van ennek így tovább értelme?...

Van ennek így tovább értelme? (kicsit hosszú leszek)

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel 4,5 éve vagyunk együtt. Szeretjük egymást, de nagyon sokszor felmerült a pénz probléma, ami miatt nem jut előrébb a kapcsolatunk. Szeretnénk külön költözni (a szüleimmel élünk, nem zavarnak minket, mi sem őket, de azért hosszú távon nem ezt szeretnénk), családot alapítani, de a közeljövőben (szerintem 5 éven belül sem) nem megvalósítható.

Én jól keresek. Ő is, most kapott emelést is, de van diákhitele, meg a szüleit is támogatja (van hitelük, kevés a nyugdíjuk) és így az szinte semmire nem elég.

Nagyon szeretem őt, de a kapcsolatban már kb. két éve nem érzem felhőtlenül boldognak magam, mivel a fenti problémák a boldogságot beárnyékolják. Sokszor vagyok letört, szomorú. Szexuális téren is ritkán vagyunk már együtt, egyszerűen nem kívánom a szexet sem.

Rengetegszer előjött ez már köztünk, sokszor beszéltünk róla. Volt rengeteg sírás, de nem tudta egyikőnk se kimondani azt, hogy véget vetnénk a kapcsolatnak, bíztunk, hogy jobb lesz és lesz folytatás.

Nehezen tudnám őt elhagyni (mindig megsajnálom őt, annyira rendes volt hozzám az elmúlt években, és nem ezt érdemelné), és lezárni ezt a kapcsolatot, továbblépni és bízni abban, hogy találok majd valaki mást. De másrészről szeretnék kilépni ebből a bizonytalanságból, boldog lenni és megvalósítani a céljaimat.

Ő még hisz abban, hogy minden, amit elterveztünk, valóra válhat idővel, én már kevésbé.

Ti mit tennétek a helyembe?

2015. okt. 2. 21:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, itt a legnagyobb gond az, hogy kiábrándultál belőle, most teljesen mindegy, hogy milyen okból. Persze,a rózsaszín felhő időszakában, meg amíg nagyon fiatal az ember, addig nem gondol ilyenekre, de bizony, a családi háttér is nagyon fontos, ahogy itt is látszik.Neked rendezett a háttered, jól keresel, mégse juttok előre, mert neki olyan backgroundja van, ami ezt ellehetetleníti. Nő vagy, esetedben duplán fontos lenne, hogy anyagilag is biztonságban érezd magad a férfi mellett, akivel közös jövőt tervezel. És most jöhetnek a kövek, hogy a szerelem így, meg úgy...Igen, egy darabig!De őszintén: nő létedre egy pasit akarsz eltartani, támogatni, minden,amit ő hazaad, az a közös életetekről vonja el az építőkövet. Ha rámegy a fizetése java erre, akkor ő mit tesz a közös életetekért? Mi lenne, ha szülni mennél? Tipli vissza 6 hónap után dolgozni,mert különben nem tudjátok magatokat fenntartani? Mindezt azért, mert neki a szüleiről is gondoskodnia kell? Szerintem a felnőtt ember attól felnőtt, hogy meg tudja oldani az életét, és ebbe a szülőket is értem. Sose lesz házatok, gyereketek, mert így nem fér bele, vagy majd ti húzgáljátok beljebb a nadrágszíjat? Nem arról van szó, hogy az ilyen embernek nem jár a család, boldogság, csak nem biztos,hogy olyannal, akit visszahúz. Az ember előrefele akar törni, nem visszafele. Itt pedig nem arról van szó, hogy kialakult egy helyzet, amit kezelni kell ez bárhol bármelyik családban kialakulhat), hanem egyáltalán nem tud kialakulni a közös életetek sem, miatta. Visszahúz. Ez nem is lenne gond, ha téged nem zavarna ennyire. Neked kell mérlegelni, bár sok értelme nincs, hiszen már elhidegültél tőle, tervezgeted, hogy nélküle építenéd az életedet, ehhez pedig egyenrangú társat szeretnél. Felesleges akkor húzni az időt, ő is találhat valaki, akinek elég annyi, hogy beköltözik majd anyósékhoz és élnek kommunában, te is találhatsz valakit, akinek hasonló a háttere.
2015. okt. 3. 07:05
 12/13 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk ha anyagi probléma merül fel, még jobban összefogunk és nem kiábrándulunk egymásból. Itt más a gond.
2015. okt. 3. 12:44
 13/13 piroska és a farkas ***** válasza:
Én is azt gondolom, h más itt a gond. Egyébként mit jelent az, h jol keresel? ESetleg önmagában a te fizetésed nem fedezne egy albit? egy pár vagytok, egy család lesztek, ha lesztek, tökmindegy, ki fizeti. És még a te szüleid is kerülhetnek olyan helyzetbe, h szükséges lesz a támogatás, a vőlegényed nem herdálja a vagyont, hanem probál segíteni a szüleinek. nyilván egy ponton túl azt sem lehet, a magatok életét is el kell kezdeni, de dig is lehetne előrelépés. Újra átbeszélni, esetleg csökkenteni a nekik adott összeget, stb.
2015. okt. 3. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!