Van ennek így tovább értelme? (kicsit hosszú leszek)
A vőlegényemmel 4,5 éve vagyunk együtt. Szeretjük egymást, de nagyon sokszor felmerült a pénz probléma, ami miatt nem jut előrébb a kapcsolatunk. Szeretnénk külön költözni (a szüleimmel élünk, nem zavarnak minket, mi sem őket, de azért hosszú távon nem ezt szeretnénk), családot alapítani, de a közeljövőben (szerintem 5 éven belül sem) nem megvalósítható.
Én jól keresek. Ő is, most kapott emelést is, de van diákhitele, meg a szüleit is támogatja (van hitelük, kevés a nyugdíjuk) és így az szinte semmire nem elég.
Nagyon szeretem őt, de a kapcsolatban már kb. két éve nem érzem felhőtlenül boldognak magam, mivel a fenti problémák a boldogságot beárnyékolják. Sokszor vagyok letört, szomorú. Szexuális téren is ritkán vagyunk már együtt, egyszerűen nem kívánom a szexet sem.
Rengetegszer előjött ez már köztünk, sokszor beszéltünk róla. Volt rengeteg sírás, de nem tudta egyikőnk se kimondani azt, hogy véget vetnénk a kapcsolatnak, bíztunk, hogy jobb lesz és lesz folytatás.
Nehezen tudnám őt elhagyni (mindig megsajnálom őt, annyira rendes volt hozzám az elmúlt években, és nem ezt érdemelné), és lezárni ezt a kapcsolatot, továbblépni és bízni abban, hogy találok majd valaki mást. De másrészről szeretnék kilépni ebből a bizonytalanságból, boldog lenni és megvalósítani a céljaimat.
Ő még hisz abban, hogy minden, amit elterveztünk, valóra válhat idővel, én már kevésbé.
Ti mit tennétek a helyembe?
Mi egy fizetesbol elunk, parom orabere 500 forint. Megis tudunk felretenni nyaralasra, szorakozasra. Nagyon sokat sporolunk a kajan, minden nap mast fozok, de max. 800 forintot koltok naponta kajara. De nem ehezunk.
Ha sajnalatbol vagy vele, az mar regen rossz. A kommunikacio hianya teszi tonkre a kapcsolatot, nem a penz.
Valószínűleg a sok egymés melletti elbeszélés mellett szexuláisan sem vagytok a topon!
én lehetek akármilyen csóró, ha enni van mit, és van kivel szuper jót szexelni, már a csak a jelenlegi és a volt kormányfők halálát kívánom. A párommal semmi gondom!
Szerintem itt nem a pénz az, ami miatt te külön akarsz menni. Egyszerűen már nem vagy boldog mellette.
A sajnálat egy szép dolog de egy kapcsolathoz édes kevés.
Tedd fel magadnak szépen a kérdést, ha hirtelen a vőlegényed nyerne a lottón 20 millió forintot és másnap már el tudnátok költözni, akkor mindenféle gondolkodás nélkül mennél vele?
Ha a válasz igen, akkor szerintem ne dobd el a kapcsolatot.
Ha a válasz nem, akkor nincs már értelme együtt lennetek.
Ja, nem kell egyből dobni a kapcsolatot csak sajnos az is elő szokott fordulni, hogy nem lehet kommunikálni, hiába próbálsz, mert a másik nem hallja meg a hangodat.
A kommunikáció feltételezetten kétirányú mindig ahhoz, hogy eredményes is legyen.
Nem az a probléma, hogy a szüleit támogatja, azért bizony jár a respect a részemről.
Inkább azon gondolkodj, miért nem kívánod szexuálisan?
Vagy be lennél rá indulva,ha havonta x összeget félre rakna a közös jövőtökre?
Nem hinném.
Te ezt az embert már nem igazán szereted,ez inkább a probléma.
Javaslatom!
Diákhitelből nem tudom mennyi van,de ne fizetgesse, hanem nagyobb összegekkel törlesszen,kis nélkülözés, és a diákhitelre fordított összeget a közös jövőtökbe teheti.
A szüleid támogatásához semmi közöd.
Szerintem ne áltasd az embert,és magadat sem,engedjétek egymást útjára...
A kérdezőt nem a pénz boldogítaná, hanem azt általa nyert nyugalom, a biztonság, a kettesben élés, hogy van megtakarítás vész esetére és nem kell kuporgatni.
Szerintem valamit rosszul osztotok be, nem hiszem el, hogy két jól kereső nem tudna kicsit félretenni a jövőre (még diákhitel mellett is, a szüleinél lakva). Esetleg nem tudnátok megbeszélni pároddal és a szüleivel, hogy rendben, támogatjátok a hitelüket, de azért nektek is van terveitek, a saját hiteletek? Tényleg alap, hogy egy gyereknek gondoskodnia kell valamilyen szinten az idős szüleiröl, de ha már a saját jövőtöket nem tudjátok emiatt elindítani, akkor szerintem ez túl nagy ár. Ha mérsékelnétek a nekik adott összeget? Vagy az még nem elég? Most nem azért, de anno a szüleim egy időre majdnem az utcára kerültek egy bugyuta társasházi vita miatt, fizetési elmaradás derült ki, de akkor se fogadtak el tőlünk, a gyerekeiktől egy fillért se. Arról nem is beszélve, ha mondjuk kiderül, hogy ezzel a kis adománnyal a megtakarításunkat csökkentjük. Persze ezt nehéz közölni a szüleinkkel, erre nekik kellene rájönniük, nektek saját életetek van, arra kellene koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!