Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van ennek így tovább értelme?...

Van ennek így tovább értelme? (kicsit hosszú leszek)

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel 4,5 éve vagyunk együtt. Szeretjük egymást, de nagyon sokszor felmerült a pénz probléma, ami miatt nem jut előrébb a kapcsolatunk. Szeretnénk külön költözni (a szüleimmel élünk, nem zavarnak minket, mi sem őket, de azért hosszú távon nem ezt szeretnénk), családot alapítani, de a közeljövőben (szerintem 5 éven belül sem) nem megvalósítható.

Én jól keresek. Ő is, most kapott emelést is, de van diákhitele, meg a szüleit is támogatja (van hitelük, kevés a nyugdíjuk) és így az szinte semmire nem elég.

Nagyon szeretem őt, de a kapcsolatban már kb. két éve nem érzem felhőtlenül boldognak magam, mivel a fenti problémák a boldogságot beárnyékolják. Sokszor vagyok letört, szomorú. Szexuális téren is ritkán vagyunk már együtt, egyszerűen nem kívánom a szexet sem.

Rengetegszer előjött ez már köztünk, sokszor beszéltünk róla. Volt rengeteg sírás, de nem tudta egyikőnk se kimondani azt, hogy véget vetnénk a kapcsolatnak, bíztunk, hogy jobb lesz és lesz folytatás.

Nehezen tudnám őt elhagyni (mindig megsajnálom őt, annyira rendes volt hozzám az elmúlt években, és nem ezt érdemelné), és lezárni ezt a kapcsolatot, továbblépni és bízni abban, hogy találok majd valaki mást. De másrészről szeretnék kilépni ebből a bizonytalanságból, boldog lenni és megvalósítani a céljaimat.

Ő még hisz abban, hogy minden, amit elterveztünk, valóra válhat idővel, én már kevésbé.

Ti mit tennétek a helyembe?

2015. okt. 2. 21:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Mi egy fizetesbol elunk, parom orabere 500 forint. Megis tudunk felretenni nyaralasra, szorakozasra. Nagyon sokat sporolunk a kajan, minden nap mast fozok, de max. 800 forintot koltok naponta kajara. De nem ehezunk.

Ha sajnalatbol vagy vele, az mar regen rossz. A kommunikacio hianya teszi tonkre a kapcsolatot, nem a penz.

2015. okt. 2. 22:10
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

Valószínűleg a sok egymés melletti elbeszélés mellett szexuláisan sem vagytok a topon!

én lehetek akármilyen csóró, ha enni van mit, és van kivel szuper jót szexelni, már a csak a jelenlegi és a volt kormányfők halálát kívánom. A párommal semmi gondom!

2015. okt. 2. 22:17
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos én még olyan maradi vagyok, hogyha valami elromlik, akkor nem dobom el (csak akkor tenném, ha az életemet veszélyezteti). Egy kapcsolatba nem csak azért lépek be, hogy az én céljaimat megvalósítsam, hanem hogy a páromnak is segítsek az övéit megvalósítani. Egy jó kapcsolat sosem egyoldalú. Természetesen a szexuális harmónia elengedhetetlen, de ha néha-néha nincs szex, attól még nincs világvége. Van úgy, hogy én sem kívánom, vagy a párom sem, de eddig eszünk ágában sem volt szakítani. Első voltam.
2015. okt. 2. 22:23
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem itt nem a pénz az, ami miatt te külön akarsz menni. Egyszerűen már nem vagy boldog mellette.

A sajnálat egy szép dolog de egy kapcsolathoz édes kevés.

Tedd fel magadnak szépen a kérdést, ha hirtelen a vőlegényed nyerne a lottón 20 millió forintot és másnap már el tudnátok költözni, akkor mindenféle gondolkodás nélkül mennél vele?

Ha a válasz igen, akkor szerintem ne dobd el a kapcsolatot.

Ha a válasz nem, akkor nincs már értelme együtt lennetek.

2015. okt. 2. 22:25
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Ja, nem kell egyből dobni a kapcsolatot csak sajnos az is elő szokott fordulni, hogy nem lehet kommunikálni, hiába próbálsz, mert a másik nem hallja meg a hangodat.

A kommunikáció feltételezetten kétirányú mindig ahhoz, hogy eredményes is legyen.

2015. okt. 2. 22:28
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
Tünés mellőle,egy percig ne raboljátok egymás életét.ha a boldogság kihalt akkor annyi.
2015. okt. 2. 22:38
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

Nem az a probléma, hogy a szüleit támogatja, azért bizony jár a respect a részemről.

Inkább azon gondolkodj, miért nem kívánod szexuálisan?

Vagy be lennél rá indulva,ha havonta x összeget félre rakna a közös jövőtökre?

Nem hinném.

Te ezt az embert már nem igazán szereted,ez inkább a probléma.

Javaslatom!

Diákhitelből nem tudom mennyi van,de ne fizetgesse, hanem nagyobb összegekkel törlesszen,kis nélkülözés, és a diákhitelre fordított összeget a közös jövőtökbe teheti.

A szüleid támogatásához semmi közöd.

Szerintem ne áltasd az embert,és magadat sem,engedjétek egymást útjára...

2015. okt. 2. 23:30
 8/13 anonim ***** válasza:
Másvalakivel is előjöhet a pénz-probléma, őt meg szereted, miért hagynád el? Azért, mert nincs pénz esküvőre? Ajj mááán... :/
2015. okt. 2. 23:32
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
Várjál?Nem látod értelmét tovább velemaradni, mert anyagi nehézségeitek vannak? Ha ő lenne az igazi, akkor nem kitartanál mellette mindig, és meg se fordulna a fejedben, hogy elhagyd, mert igazán szereted őt? Ja amúgy meg olvastam valami cikket a szeretet/szerelemről és ragaszkodásról, hogy a kettő azéé nem ugyanaz. De amúgy járhat együtt a kettő, de nem ugyanaz.
2015. okt. 2. 23:36
 10/13 anonim ***** válasza:
95%

A kérdezőt nem a pénz boldogítaná, hanem azt általa nyert nyugalom, a biztonság, a kettesben élés, hogy van megtakarítás vész esetére és nem kell kuporgatni.

Szerintem valamit rosszul osztotok be, nem hiszem el, hogy két jól kereső nem tudna kicsit félretenni a jövőre (még diákhitel mellett is, a szüleinél lakva). Esetleg nem tudnátok megbeszélni pároddal és a szüleivel, hogy rendben, támogatjátok a hitelüket, de azért nektek is van terveitek, a saját hiteletek? Tényleg alap, hogy egy gyereknek gondoskodnia kell valamilyen szinten az idős szüleiröl, de ha már a saját jövőtöket nem tudjátok emiatt elindítani, akkor szerintem ez túl nagy ár. Ha mérsékelnétek a nekik adott összeget? Vagy az még nem elég? Most nem azért, de anno a szüleim egy időre majdnem az utcára kerültek egy bugyuta társasházi vita miatt, fizetési elmaradás derült ki, de akkor se fogadtak el tőlünk, a gyerekeiktől egy fillért se. Arról nem is beszélve, ha mondjuk kiderül, hogy ezzel a kis adománnyal a megtakarításunkat csökkentjük. Persze ezt nehéz közölni a szüleinkkel, erre nekik kellene rájönniük, nektek saját életetek van, arra kellene koncentrálni.

2015. okt. 2. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!