Teljesen kétségbe vagyok esve mi lesz? Nem tudom senkivel se megbeszélni, nem merem!
A szüleid valószínűleg az a szemellenzős típusú őskövület emberek, akik nem hajlandóak tudomást venni arról, hogy a gyerekkük felnőtt. Ezzel már nem tudsz mit kezdeni, mert ők megváltozni nem fognak.
Ha egetemista vagy, akkor nagy valószínűséggel még a szüleidnél élsz. Ilyen helyzetben felelőtlenség volt hanyagolni a fogamzásgátlást, de valószínűleg ezt már megbántad rendesen.
A barátod hozzáállása a dolgokhoz nagyon szimpatikus, de a gyereket fel is kell nevelni valamiből. Ő dolgozik, vagy tanul még? Ez is egy fontos szempont.
Remek, hogy van ez a lehetőséged, de az a szomorú valóság, hogy még nagyobb kellemetlenség lenne Belgiumban terhesnek lenni és szülni, mivel ott ezek a dolgok a horribilis vizitdíjak miatt egyáltalán nem olcsók. Maga az élet is drágább, és az ösztöndíjból nem tudnád fedezni az egészet (jómagam előző félévben voltam kinn Finnországban Erasmusszal, a támogatás csak a négyhavi albérletre volt elég, igen szűkösen. A kiutazást, kaját, járulékos költségeket - pl. a hivatali ügyintézés díját - mind nekem kellett állnom saját pénzből). Te pedig még egy gyereket is abból akarnál ellátni? Hol élsz te, úgy őszintén? Mathilde de la Mole-nak képzeled magad?
Nevetséges és gyerekes gondolkodásra vall ez a "mit fognak szólni az emberek"-kérdés. Ha az nem érdekelt, hogy esélyt adj annak, hogy teherbe ess, akkor ez miért is érdekel? Vagy azt gondolod, hogy onnantól kezdve, hogy megszülöd a gyereket, már senki sem fog beszélni rólad? Ejj-ejj...
Szülőotthon? Jó, hogy nem mindjárt ki akarod magad radíroztatni az emberek fejéből...
Tudod, a gyerekvállalás nem arról szól, hogy alahogy kibírom azt a kilenc hónapot, és utána eljön a földi mennyország... Az a gyerek mintegy húsz évig a nyakadon lesz, hacsak örökbe nem adod. Nagyon sok mindent fel kell adnod érte, és a legkisebb problémád lesz az, hogy mit szólnak majd a csoporttársaid ahhoz, hogy nincs férjed.
Összességében azt gondolom, hogy a kérdéseidből kiindulva nagyon gyerekesen gondolkodsz, így neked nem való még gyerek. Én magam is abortuszellenes vagyok, illetve támogatom a "mindenki egye meg, amit főzött"-elvet, de nem gondolnám, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha a semmire szülnél egy gyereket. Illetve a ennyire félsz az abortuszról, akár örökbe is adhatnád - akkor viszont lenne időd azon gondolkodni, hogy mit is szólnak majd ehhez az emberek.
szia. ha ennyire elleneznek a szuleid akor majd a 12het utn mond meg nekik addig ugysem latszik, es akkor mar ugyszem tudnak mit csinalni el kell fogadniuk hogy unokajuk lesz. ha a baratod is vallalna es te s szeretned,es raadasul az anyagiak is megengedik, akkor en nem latok kizaro okot hogy ne tartanad meg a babat. es nem fog senki megszolni, ez manapsag nem ego dolog, es kitudja hany szazan sot ezren fejeztek ugy be az egyetemet, hogy kozben babaztak. ha a baratod melletted all, es esetleg a baratod szulei is, akkor nyert ugyed van. TARTSD MEG, mert tul keves az ellenerv, es sok ami mellette szol!
jo babavarast!
mielött leirnám, a vélemyénemet, meg kell kérdeznem hogy miért nem védekeztetek?
hány évesek vagytok?
van jövedelmetek?lakásotok?
szeretitek egymást?
mert ezek nélkül nem látszik, milyen környezetben nevelkedne a babátok!
azt meg csak nem hitték a szüleid, h egyetemistaként nem szexelsz?
ezekre válaszolj, a többiek is biztos kiváncsiak, és akkor probálunk segiteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!