Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tűrheti ezt el valaki...

Hogy tűrheti ezt el valaki egy házasságban? Talán vak az ilyen vagy buta?

Figyelt kérdés
Házas emberről van szó, 6 éves gyerekük van. A felesége szó szerint házi szolgának használja, ezen kívül egy csomó minden lényegtelen dologba beleszól, megtilt. Megszabja, hogy a tv-ben nem lehet normális filmet nézni, csak szappanoperát, híradót meg kvízműsort, de még a saját laptopján sem nézhet semmilyen sorozatot vagy filmet, a tv-t csak közösen lehet nézni, és csak azt, amit a nő megszab. Könyvet olvasni is tilos neki, mert szerinte a bűnügyi könyvektől meg a fantasy-tól, amit szeretne, csak buta és agresszív lesz. Mikor ezt meghallottam, majdnem elájultam. A házimunka, főzés meg minden 100%-át is a férje végzi el, ő közben az ágyban fekszik és tv-t néz, közben meg szemrebbenés nélkül nézi, hogy a férj körbetakarítja. A gyerek nevelése, kisbaba korában a pelenkázás, fürdetés, öltöztetés is mind rá maradt, szoptatni se volt hajlandó, mert az szerinte gusztustalan és kellemetlen. Évente 1-2 alkalommal főz a nő is, de csak valami zacskós levest vagy felmelegít egy konzervet, aztán meg hetekig papol, hogy mennyi mindent csinált. A legszomorúbb az, hogy már a nagy szerelem elmúlt, de érdekes módon a férfinak ez az egész állapot teljesen természetes, és a gyerek miatt szívesen csinálja. Mikor megmondtuk a nőnek, hogy papucsnak tartja, ő ezt tagata, azt mondta, hogy a papucs egyáltalán nem ilyen. Akkor szerinte vajon milyen lehet? Normális ez? Rokonunkról van szó, és a nő azt is megtiltotta neki, hogy velünk túl gyakran találkozzon (a 3 hetente egy pár órás alkalom sok).

2015. szept. 5. 16:52
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Amúgy nő vagyok, mielőtt azt hinné valaki, hogy ezt csak azért írom, mert elítélem, ha egy férfi házimunkát végez.
2015. szept. 5. 18:19
 12/23 anonim ***** válasza:
50%

A papucs tényleg nem iylen. Én ezt inkább rabszolgának mondanám.

Szerintem a pasi azért teszi mert szereti a gyerekét és tudja hogyha elege lenne a nő elveené a pénzét, a gyereket és valljuk be egy ilyen "nő" nem alkalmas gyereknevelésre.

2015. szept. 5. 19:48
 13/23 anonim ***** válasza:
Ha mindkettőjüknek jó ez így, akkor mi itt a probléma? A gondok ott kezdődnek, ha egy kapcsolatban ez egyik fél elégedetlen, mert a másik olyan dologra kényszeríti, amit ő igazából nem is akar. Na ott gond van, igen. De a fent leírtak alapján mindketten így érzik magukat jól. Akkor??? Te is éld a saját kis életed úgy, ahogy jónak látod, és hagy őket is úgy élni, ahogy ők akarnak! Nem rád tartozik!
2015. szept. 5. 19:53
 14/23 anonim ***** válasza:
89%

Kicsit gondolkodj...

fel vagy háborodva azon, hogy valakinek a felesége szabja meg, hogyan éljen.

HA a felesége nem teheti, akkor te, egy rokon mégis milyen jogon mondod meg, hogyan kellene élnie? Mennyivel vagy jobb az őt irányító feleségnél?

2015. szept. 5. 19:57
 15/23 anonim ***** válasza:
7%

Kedves kérdező!

Szerintem teljesen természetes, hogy a fent vázolt állapotot nem tartod normálisnak. Ez a nő egy igazi hárpia ill. házisárkány. Kérdés, hogy meddig érdemes ezt a helyzetet működtetni, mert a gyerekre egyáltalán nincs jó hatással, hogy ezt a mintát látja. Nem értek egyet azokkal, akik szerint, ha nekik ez megfelel, akkor senkinek nincs beleszólása. Biztos vagyok benne, hogy a férjnek ez egyáltalán nem megfelelő, csak nem mer lázadni. Én egyetlen beszélgetést kezdeményeznék vele, hogy próbáljam felnyitni a szemét. Ezek után többé nem említeném a témát, de mint leírtad úgy sem lenne nagyon lehetőséged erre, mert lassan tőletek is el lesz tiltva a férj.

2015. szept. 5. 20:51
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

lehet hogy marha jó a feleség az ágyban és ez kárpótolja a férjet, megéri neki tepernie non stop

nem látsz bele szerintem mindenbe kérdező

2015. szept. 5. 21:12
 17/23 anonim ***** válasza:
50%

#14: Nem akarja megmondani, hogyan éljen, normális emberként azt szeretné, ha a rokona nem elnyomott szolga lenne, hanem joga lenne saját döntésekhez, ízléshez. Nem olvashat könyvet, te jó ég... Ez nagyon beteg dolog, nem lehet elintézni azzal, hogy ah ez jó nekik így.

A kérdezőt nagyon normálisan áll a dologhoz, érthető, hogy nem örül, hogy ilyen morbid és tragikus helyzetben van a rokon, amúgy én is találkoztam hasonló esettel, ahol a saját közeli rokonaitól is tiltva volt valaki, mindennemű ok nélkül, ő feleség volt, de ez teljesen mindegy.

A kérdésre nem tudom a választ, fogalmam sincs, hogyan tűrheti ezt valaki. De azt sem, hogy hogyan van pofája valakinek ennyire lekorlátozni egy másik embert, aki még csak nem is kisgyerek vagy súlyos elmebeteg...

2015. szept. 5. 22:15
 18/23 A kérdező kommentje:
Nem szereti ő sem ezt az állapotot, de ha ellenszegül, akkor a nő elválik, de nem akar elválni, mert akkor a nő egyrészt viszi a vagyon, ingatlan felét, a gyerekkel meg kiköltözik külföldre, ahol a nő bátyjáék is élnek, és magával vinné a gyereket, akit viszont nagyon szeret, és akkor szinte soha nem láthatná.
2015. szept. 5. 22:20
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert persze a gyerek születése előtt a feleség kisangyal volt, a férj bármit megnézhetett, elolvashatott, mindenhova eljárhatott, mindenkivel találkozhatott, munka után minden nap arra toppant haza, hogy az asszony már kitakarított, megfőzött, még süteményt is sütött, és épp a mosott ruhát vasalja... csak aztán megfogant a gyerek és azóta hárpia lett az azelőtt tündéri kis nejéből :D
2015. szept. 6. 19:59
 20/23 anonim ***** válasza:
egy ujabb életképtelen puhapö' aki szidja a nöket
2015. szept. 6. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!