Korábbi vizsályon, hogyan lépni túl?
Kicsit hosszú lesz, köszi annak aki végigolvassa! :)
Eléggé zárkózott típus vagyok, kevés embert engedek magamhoz közel,a magánszférámra meg különösen érzékeny vagyok.
A legnagyobb gond ott kezdődött, hogy a húgom pasia kopogás nélkül benyitott a szobábman, miközben én hálóköpenyben voltam, hogy rákérdezzen arra, amit a húgomnak már 5 perccel ezelőtt elmondtam (gond volt az internet hálózatunkkal). Eléggé megsértett ezzel, nem szeretem ha csak úgy idegenek bejárkálan a magánterületemre, így próbálam minél jobban elkerülni, még ha lehetett a köszönést is, persze engem állítottak be bunkónak... Fél évvel később az egész család tudta nélkül hazahozott a hugomban ey macskát, holott tudta, hogy nincs lehetőségünk macskát tartani három kutya mellett, ráadásul úgy hogy még a tesóm kutyájáról in én gondoskodom. Persze kiakadtam, meg meg is rémültem, mi lesz ha ez is a nyakamon marad... votl is érte nagy csetepaté itthon, amit a pasija bekapcsolt skype mellett részben hallott, és egy egész litániát küldött nekem cseten, hogy én milyen ember vagyok, hogy merek így kiakadni, törődjek a kutyákkal (köztük a tesóméval is) és szerezzek már be egy fiút magamak - nagyvonalban ennyi, elég durva hangnemben. Mondhatnom sem kell, mennyire vérigsértett, és azóta sem változott a helyzet.. A szüleim "állítólag beszéltek vele" és "belátta nekik, hogy helytelen volt amit tett", én viszont ebből semmit sem hallottam azóta sem, és ahelyett, hogy azon lennének, hogy ezt lezárjuk kettőnk közt, azon van kiakadva, hogy kerülöm még ha lehet még a köszönést is. A szüleimnek minderre az a válasza, hogy felejtsem már el ami volt, bocsánatot úgysem fog kérni, mert az errefelé nem divat, inkább próbáljak nyitni felé (én??)... Egyszerűen nem tudom, mi tévő legyek, már egy éve történt, de még mindig rettentően sért a viselkedése, és az, ahogy ezt a családom "színlelve kezeli"... Náluk a bocsánatkérés szinte tabunak számít, korábbi vitákkor is mindig egyedül én voltam aki békülni akart, de ez tényleg nagyon nagyon bánt, és hogy nem állnak ki mellettem... lassan már itthon sem érzem magam biztonságban..
Vagy tényleg csak túlreagálnám a dolgot? Mi a véleményetek? Ti mit tennétek hasonló helyzetben?
Kedves utolsó,
Abban, hogy bunkóság volt a megjegyzés, teljesen egyetértünk, a benyitásról szólva, meg csak annyi, hogy valakit érzékenyebben érint, ha hivatlanul törnek be a "magánszférájába". Viszont felesleges cinikuskodni, nem veheted magadra összes férfitársad bűneit... Azért köszi a hozzászóéást! :)
Figyelj, neki nincs a szótárában az, hogy "bocs", te pedig túlságosan hisztizel mindenért. Most nem megyek bele, hogy melyik a jobb, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy minden embernek van valami hülyesége, nekem is, az említett illetőnek is, neked is. Te azt várod tőlünk, hogy megértsük a te hülyeséged. Akkor te másét miért nem érted meg? Soha az életben nem lesz olyan ember aki tökéletesen fog viselkedni veled szemben. Tényleg soha. Mindenkinek van hibája, sokan meg is fognak bántani. De ha nem tudsz elfogadó és elnéző lenni, nagy gondjaid lesznek még az életben. Ugyanúgy ahogy neked jól esne a megértés, másnak is.... Ráadásul ez nem is akkora egetverő probléma amit leírtál. Mi lesz ha megcsalnak, vagy kapsz egy pofont? Pszichiátriába vonulsz?
Én egyébként a macskás esetnél szépen megkértem volna, hogy ha tudja vigye máshova, ha nem tudja, segítek neki. És megmagyaráztam volna szépen, hogy miért.Nyilván nem azért vitte, hogy veletek kiba...on. Neki más az értékrendje, ennyi. De ami hisztériát te leműveltél, hát az borzasztó.
Kösz a választ!
Ami a macskás dolgot illeti, nem írtam le túl részletesen a sztorit, nem abban volt a legnagyobb gond, hogy itt volt, igyekeztünk megoldani a helyzetet, ha már így alakult, családon belül, persze közben volt vita (melyik családban nincs), de CSAK családon belül, amit nekünk kellett volna lerendezni egymás közt, ő viszont mindezt kihallgatta, és oly formán "fejezte ki" véleményét, nekem cseten (amit senki nem kért), ami sem illendő sem jogos nem volt... EZ csapta ki nálam a biztosítékot...
De minden másban igazad van, valóban flexibilisebbnek kellene lennem. Kösz még egyszer a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!