Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha csak különélők vagyunk a...

Ha csak különélők vagyunk a férjemmel, nem közös a háztartás se, akkor milyen lehetőségeim vannak állami támogatásra? Ezenkívül érdekelnek vélemények, hogy nagyon rossz úton járok-e most, hogy elfogadom a segítségét?

Figyelt kérdés

Férjemtől eljöttem a gyerekemmel másfél hónapja, mert megelégeltem a lelki terrorját.

Ő ugyan belátta,hogy hibás volt párdologban (más dolgokat nem ismer el), de azért áldozatnak tekinti magát:szegény szerencsétlen férjet elhagyták...sajnáltatja magát.

Próbálja jóvá tenni, és azt reméli, ha sokat van a közelemben és segít, akkor visszamegyek hozzá.Persze ígérget, hogy megváltozik.

Elment nyaralni 3 hétre, ezzel sikerült húznia az időt, még akkor nem beszéltünk meg semmit, a bútoraimat,cuccaimat nem tudtam elhozni tőle, és a válókeresetet se adtuk be.Keddtől dolgozom, nem tudom intézni, ez aggaszt.

Ha most csak különélők vagyunk, és sokat jár ide,mert segített letenni a linoleumot a konyhában, szétszedni a beépített szekrényeket előtte, akkor jogilag mi mik vagyunk? A Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igényeltem már mint egyedülálló anya, az államkincstárnál is azt vallottam,hogy megromlott a kapcsolat-így is volt, és nem szándékozom folytatni, de ő minden alkalmat megragad,hogy lásson.Én meg ki vagyok szolgáltatva,mert nincs más segítségem.

Teszem azt jönnek ellenőrizni a szociális irodától és azt látják,hogy a férjemmel "milyen jó" a viszonyom, lám segít mindenben,tán anyagiakban is...?-merülhet fel a kérdés. Mert akkor ezen bukom a gyerek támogatását,ami havonta azért 6-7eFt.A férjem nem ad pénzt,de próbálkozik azzal, hogy ő vásárolna be. Eleinte semmit nem hagytam, de mivel itt van egész nap a munka miatt,csak adok neki enni. Innen ment esti műszakba is,csomagolni kellett neki, én meg anyagilag nem győzöm, mert persze a lakásfelújítás költségeit is én fizetem. Szóval, vett ide üdítőt, kenyeret,felvágottat;egyik nap az én főztömet ettük, másik nap meghívott ő minket.

Váltóruhákat hoz ide, le is mosdott,mert ugye muszáj volt...szóval elég sok minden olyan hatást kelt, mintha még közös háztartás lenne-épp csaknem latszik itt és nincs köztünk szex természetesen.

A szociális irodától ha jönnek, elhiszik ezt vajon? Vagy a bíróságon,mikor válás lesz, valóban különélőknek számítunk-e?

És az etikai kérdés: ő úgy próbál a közelemben lenni,hogy segítene, én meg nem akarok tőle már semmit, de ki vagyok szolgáltatva. Ő ugyan azt mondta,bármi is lesz köztünk,ő akkor is segít,de nekem nem úgy tűnik,mert a határaimat átlépi, próbálkozik, túljátszva kedveskedik.A gyerekemnek sikerült beadnia, hogy megváltozott, de én tudom,hogy nem fog ötven évesen.

Én most élek a segítségével, de utána távol akarom tartani valamennyire, mert az nem állapot, hogy ennyit jár ide.

A bíróságon is felmerülhet, ha ilyen jóban vagyunk,mi a francnak válunk el? Én meg eljuthatok arra a pontra, ha úgyis csak rá szamíthatok és segít mindenben akkor mi a francnak küzdök egyedül,mikor együtt könnyebb volna? Hát, csak ugye a vonzalom már nincs meg részemről...

ki mit gondol?

2015. aug. 30. 08:29
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

9-nek:

Még egy fillért se kaptam az államtól, de akkor adtam be a kérelmet,amikor még a férjem se jött, hogy ő segít.

Lehet, hogy nem kellett volna a segítségét igénybe venni, de egyedül nem boldogultam,ő meg erőltette .

A segítség önmagában nem lenne baj, és őis számíthat rám,nem ellenségek vagyunk,csak két ember,akinek nem ment együtt. Nem pénzel, tehát a saját erőmből tartom fenn magam és a lányomat. Amikor a lányomnak ajándékot hozott, akkor nem akartam elfogadni.Ezen nagyon megsértődött, és aztán mégis elfogadtam. Ő lépiát határokat, engem az zavar.Tudja,hogy nem kívánom és nem szeretem már,mert kiábrándított- de nem érdekli.Tehát ennek tudatában segít.

Az én félelmem az, hogy kitartóan tud kedves lenni, ígérgetni,megjavulással etetni és megint bedőlök,és visszacsináljuk,amit agyerek is megsínylik. Aztán megint megbánom.

2015. aug. 30. 20:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát ha dolgozol és van kereseted, akkor támogatások nemigen járnak. Ezek csak jövedelem nélkülieknek vagy nagyon alacsony jövedelműeknek (nyugdíjminimum alatt) járnak.

A jogi státuszban pedig a válókereset beadásának napja a vízválasztó.

2015. szept. 6. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!