Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így is köteles az apa ennyi...

Így is köteles az apa ennyi gyerektartást fizetni?

Figyelt kérdés
Az apa 20.000 Ft gyerektartást fizet a volt asszonyának a 9 éves kis gyerekre. Ám a gyerek eléggé sovány, fejletlen és alig eszik (gondolom nem volt rászoktatva a normális étkezésre). Megkérdeztük az apjával hogy mit és mennyit szokott enni, azt mondta nem szokott otthon reggelizni, hanem az iskolában tízóraizik, ebédel, és uzsonnázik, vacsora már otthon sincs. Szerintem egy kisgyereknek nagyon fontos lenne a reggeli is és a vacsora is, a napi 5x étkezés! Az apa meg fizeti a sok gyerektartást, amit az anyja cigarettáz el. Mi a véleményetek? Lehet valamit tenni?
2015. aug. 29. 18:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
46%

"Arra gondoltunk az apával, hogy a pénz helyett kifizetné... "

Gondolni lehet, csakhogy ilyen nincs.

Mennyi sötét nő van!

2015. aug. 29. 18:51
 12/26 anonim ***** válasza:
70%

"A tartásdíj mértékének meghatározásánál a bíróság figyelemmel van:

a gyermek indokolt szükségleteire,

mindkét szülő jövedelmi és vagyoni viszonyaira,

a szülők által eltartott más gyermekekre,

a gyermek saját jövedelmére, vagyonára,

és az egyéb szociális és családtámogatásokra is."

Nyugodtan kezdjetek el utánajárni a dolgoknak. Azon azért ne lepődj meg, ha a bíróság felemeli a gyerektartás összegét. Az anya helyében már rég beadtam volna erre irányuló kérelmet.

2015. aug. 29. 18:54
 13/26 anonim ***** válasza:
93%

1. Ez nem sok, hanem inkább baromi kevés gyerektartás.

2. Apuka és a gyerekért aggódó új nő nyugodtan kérje a gyermekelhelyezés megváltoztatását, neveljék ők a gyereket, anyuka meg fizetheti a húszezret havonta...

2015. aug. 29. 18:59
 14/26 anonim ***** válasza:
28%
ha keres az apa mondjuk 90 nettót, és az új kapcsolatában is van esetleg 2 kk. gyerek, akkor már nem is olyan kevés. Abban az estben, ha így van, akkor a netto mb. 16,6%-át kell utalnia, ami esetünkben 20000ft. Ebből adódik, hogy nála netto 100481Ft marad, mint munkabér, amiből egy (új) családot kell eltartania. Ezzel nem azt mondom, hogy sok az a 20000, csak sajnos keveset keres emberünk. És ezzel nincs egyedül.... Lehet lehúzni, tudom miről írok, nekem ugyanez van. (én fizetek gyerektartást) Volt, hogy többet utaltam, mint az exem és új párjának az össz bevétele. Akkor jól kerestem. most nem megy olyan jól, nem tudok annyit utalni, hiszen a nettó bérem 50%a lehet gyerektartás, a saját tartásom rovására is. Mivel új családom van (2 kk gyermek, eltartott),így 16,6%ot kell fizetnem, amit túl is teljesítek. Összeget inkább nem írok, de nem 20 pénz :)
2015. aug. 29. 19:20
 15/26 anonim ***** válasza:
78%

90 ezerből nem kéne 3 gyereket vállalni, abból 1 ember maga is alig él meg.

" Az apa meg fizeti a sok gyerektartást, amit az anyja cigarettáz el. Mi a véleményetek? Lehet valamit tenni?"

Ehhez SEMMI közöd, rosszindulatú kis luvnya vagy. SOK gyerektartás? :D Te hol élsz? DOlgozol? Mert sok elképzelésed nincs a pénzről.

2015. aug. 29. 19:26
 16/26 anonim ***** válasza:
84%
Mert ha egy fillért se fizettek a purdénak aztán sokkal jobb lesz
2015. aug. 29. 19:33
 17/26 anonim ***** válasza:
98%
20 ezer...vegyetek magatokhoz a gyereket es akkor anyuci fizet egy 20-ast ti meg meglatjatok mire eleg.
2015. aug. 29. 19:41
 18/26 anonim ***** válasza:
97%
Mit szólnátok ha magatokhoz vennétek? 20 ezer az abszolút kevés amúgy, szinte semmi.
2015. aug. 29. 20:02
 19/26 anonim ***** válasza:
95%
Az én exférjem is sokallta a 20-at. Odaadtam neki a menzacsekket, 12.000 Ft-ról és elküldtem őket cipőket és ruhát venni. Egyből rájött, h baromira jól járt a húszezerrel. Ja, kamasz a gyerek. Egy nadrág 6000, egy cipő 20.
2015. aug. 29. 22:53
 20/26 anonim ***** válasza:
66%

Csak tudnám mi a f#szért kell minden második életképtelen embernek gyereket csinálnia.

Ha nem tudsz/nem akarsz gyereket nevelni a k#r\/a lefolyóba lőjjed már, ne a másik idiótába...

2015. aug. 30. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!