Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha választanotok kellene a...

Ha választanotok kellene a szerelmetek és a családotok között kit választanátok?

Figyelt kérdés

2015. aug. 25. 13:16
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
24%

Azért itt felmerül a kérdés hogy miért tiltaná a család. Kétlem hogy puszta "gonoszságból". Ha egyszerűen csak nem ismerik a gyerekük választottját, azon lehet változtatni. Nem kell rögtön végletekben gondolkodni: Próbáld meg elfogadtatni a családoddal őt.

Hacsak nem olyan helyzet van mint a nővérem fiánál. Ott is ment a dráma, mert nem szívesen látták a kislányt. Mint kiderült, jogosan. Elég komoly problémák voltak vele, persze ezt a keresztfiam nem akarja belátni (14 éves).

2015. aug. 25. 14:30
 12/31 anonim ***** válasza:
59%
11 És mégis mi az ami jogos? Az én férjem szülei hallani sem akartak a házasságról, de mivel szeretik a fiukat mégsem mondtak neki ilyen hülyeséget, hogy válasszon. Ha valaki ilyet mond, az nem szereti a saját gyerekét. Ha nekem lenne gyerekem biztosan nem örülnék, ha választana valami senkiházit, de beszélgetnék vele, vagy kivárnám a dolog végét, azt sosem mondanám, hogy vagy mi a családod, vagy ő.
2015. aug. 25. 14:55
 13/31 anonim ***** válasza:
67%

Kedves előző! Nem részletezném, maximum privátban: A lényeg, hogy a kislány bűncselekményt követett el. Rendőrségi ügy lett belőle.

Amúgy tetszik a hozzáállásod, értelmes ember tényleg beszélgetéssel oldja meg a dolgokat, nem tiltással.

2015. aug. 25. 15:01
 14/31 anonim ***** válasza:
82%

12: én egy korábbi válaszoló vagyok, de tőlem pl. egy olyan srácot tiltottak el, aki egyvégtében lógott a suliból, néha évekre ki is maradt teljesen, és egy ízben fegyverrel jelent meg a gimijében. Drogozott, legalább háromféle különböző függősége volt.

Igen, mélységesen megértem, hogy a szüleim el akartak tőle tiltani 16 éves koromban. Ezek nem olyasmik, amiket szép szóval, egy kedélyes vasárnapi asztal mellett megbeszélve meg lehet oldani/kompromisszumra lehet jutni...

Más kérdés, hogy nagyjából értelmetlen volt, ahogyan csinálták, csak balhéztak velem, meg se akartak hallgatni vagy megérteni. Nyilván a magány elől rohantam volna a sráchoz, és ezen a magányosságon csak rontottak a túlzottan kemény hozzáállásukkal. De ettől még jó okuk volt ellenezni a "kapcsolatot".

2015. aug. 25. 15:09
 15/31 anonim ***** válasza:
82%

Nyilván az ilyesmi akkor szokott előfordulni, amikor a 16-17 éves kislányt harmincas-negyvenes fószerek környékezenek meg, azok meg majd' elájulnak hogy egy ilyen érett és komoly férfi udvarol nekik.

No igen, ilyenkor még minden szerelem örökké tart és minden szakítás után összedől a világ.

Na emiatt a tapasztalatlanság miatt kell a szülőnek észnél lenni, és bizony tiltani is akár ha kell. Ezért szülő, a tinidackorszakot át kell vészelni.

Ha felnőtt már az ember, akkor úgyis elköltözik és nincs beleszólása a szülőknek többé az ilyesmibe. Nem is kell, mert jó esetben a helyes nevelés után már megfelelő párt fog választani az ember.

2015. aug. 25. 15:13
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
14 Nekem hasonló pasim volt 16 évesen, talán csak a fegyvert nem hozta be a suliba, mert oda nem járt. Hát nem volt egy jó választás így visszagondolva, de nem tiltottak el tőle. Sőt anyám örült neki, amikor inkább nálunk voltunk többet és már nem volt meg a barátom lakása, nyilván mert így szemmel tudott tartani, aztán pár év alatt elmúlt a nagy szerelem és kidobtam, anyámmal azóta is nagyon jó a kapcsolatom. Nem tudom, hogy hogyan tudta megállni, hogy ne szóljon be, mert én biztos nem lennék rá képes, de bölcs dolog volt tőle, már csak azért is, mert ritka harcias kamasz voltam, semmi értelme nem lett volna eltiltani engem bárkitől, mert akkor azonnal ahhoz rohantam volna, már csak ellenkezésből is.
2015. aug. 25. 15:25
 17/31 anonim ***** válasza:
58%

" aki választásra kényszerít és ezzel meg akar fosztani a szeretteimtől /szerettemtől, na őt nem választanám" - ezzel a válasszal értek én is egyet.

(egyébként én magam evidensen a páromat, az első perctől)

2015. aug. 25. 15:47
 18/31 anonim ***** válasza:
A szerelmemet... Őt ugyanis magam választottam, amíg a szüleimet-testvéreimet nem.
2015. aug. 25. 15:53
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha választani kell valamelyikkel baj van...
2015. aug. 25. 16:32
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

#19, így van... az esetek 99,9%-ban azzal, aki választásra akar kényszeríteni... az ugyanis nem tisztel, azt hiszi, hogy jobban tudja, mi jó neked, mint te magad, és rád akarja erőszakolni a saját gondolkodását, értékrendjét... az ilyent meg ugye lapátra kell tenni...

(a 0,1% az, aki tényleg egy mafffiafőnöktől, sorozatgyilkostól, brutális gazembertől, téged végtelenségig kihasználótól, vagy hasonlótól akar visszatartani)

2015. aug. 25. 16:38
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!