Ha választanotok kellene a szerelmetek és a családotok között kit választanátok?
Azért itt felmerül a kérdés hogy miért tiltaná a család. Kétlem hogy puszta "gonoszságból". Ha egyszerűen csak nem ismerik a gyerekük választottját, azon lehet változtatni. Nem kell rögtön végletekben gondolkodni: Próbáld meg elfogadtatni a családoddal őt.
Hacsak nem olyan helyzet van mint a nővérem fiánál. Ott is ment a dráma, mert nem szívesen látták a kislányt. Mint kiderült, jogosan. Elég komoly problémák voltak vele, persze ezt a keresztfiam nem akarja belátni (14 éves).
Kedves előző! Nem részletezném, maximum privátban: A lényeg, hogy a kislány bűncselekményt követett el. Rendőrségi ügy lett belőle.
Amúgy tetszik a hozzáállásod, értelmes ember tényleg beszélgetéssel oldja meg a dolgokat, nem tiltással.
12: én egy korábbi válaszoló vagyok, de tőlem pl. egy olyan srácot tiltottak el, aki egyvégtében lógott a suliból, néha évekre ki is maradt teljesen, és egy ízben fegyverrel jelent meg a gimijében. Drogozott, legalább háromféle különböző függősége volt.
Igen, mélységesen megértem, hogy a szüleim el akartak tőle tiltani 16 éves koromban. Ezek nem olyasmik, amiket szép szóval, egy kedélyes vasárnapi asztal mellett megbeszélve meg lehet oldani/kompromisszumra lehet jutni...
Más kérdés, hogy nagyjából értelmetlen volt, ahogyan csinálták, csak balhéztak velem, meg se akartak hallgatni vagy megérteni. Nyilván a magány elől rohantam volna a sráchoz, és ezen a magányosságon csak rontottak a túlzottan kemény hozzáállásukkal. De ettől még jó okuk volt ellenezni a "kapcsolatot".
Nyilván az ilyesmi akkor szokott előfordulni, amikor a 16-17 éves kislányt harmincas-negyvenes fószerek környékezenek meg, azok meg majd' elájulnak hogy egy ilyen érett és komoly férfi udvarol nekik.
No igen, ilyenkor még minden szerelem örökké tart és minden szakítás után összedől a világ.
Na emiatt a tapasztalatlanság miatt kell a szülőnek észnél lenni, és bizony tiltani is akár ha kell. Ezért szülő, a tinidackorszakot át kell vészelni.
Ha felnőtt már az ember, akkor úgyis elköltözik és nincs beleszólása a szülőknek többé az ilyesmibe. Nem is kell, mert jó esetben a helyes nevelés után már megfelelő párt fog választani az ember.
" aki választásra kényszerít és ezzel meg akar fosztani a szeretteimtől /szerettemtől, na őt nem választanám" - ezzel a válasszal értek én is egyet.
(egyébként én magam evidensen a páromat, az első perctől)
#19, így van... az esetek 99,9%-ban azzal, aki választásra akar kényszeríteni... az ugyanis nem tisztel, azt hiszi, hogy jobban tudja, mi jó neked, mint te magad, és rád akarja erőszakolni a saját gondolkodását, értékrendjét... az ilyent meg ugye lapátra kell tenni...
(a 0,1% az, aki tényleg egy mafffiafőnöktől, sorozatgyilkostól, brutális gazembertől, téged végtelenségig kihasználótól, vagy hasonlótól akar visszatartani)
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!