Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Donald névröl vélemények?

Donald névröl vélemények?

Figyelt kérdés
Adnád a fiadnak? Ha van itt valaki vagy ismersz valakit, akit így hívnak, szereti a nevét?

2015. aug. 17. 19:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
60%

Dézi létezik és manapság elég sok kislány kaja.

Miki szintén, nálunk Miklós, hátha így felismered.

Egy most születendő kisbaba és majdani korosztálya már nem fogja tudni, ki volt Donald kacsa.

Istnem, hány olyan név volt 20-30 éve, ami kirívónak számított, ma meg már meg sem lepődünk rajta.

Én emlékszem, amikor a Dallas miatt bejött a Pamela, csak pislogtunk, ma meg itt van Hódi Pamela, bár én nem rajongok érte, de totál megszokták az emberek a nevét, és már senki sem akad ki rajta. Ráadásul tudtommal ő nem is kisebbségi.

És hány Dzsennifer, Dzsesszika van, amit el sem tudtak volna képzelni 30 évvel ezelőtt? nem is ismertük ezeket a neveket.

Az a véleményem, hogy ez egy nem mindennapi név, és majd megszokják. Egyébként meg ha vlakit majd Donald kacsának hívnak, az nem sértő, szerintem még a haverjaitól is simán el fogja fogadni.

Nekem volt egy osztálytársam, Kata, akinek a Kacsa lett a beceneve, de ő ezért sosem haragudott.

Ha olyan személyisége lesz a gyereknek, akkor bármivel fogják tudni csúfolni, nem kell a gúnyvevet a névből eredeztetni. Egy Zoltán nevű gyereket is hívhatnak nyomingernek, beszarinak, stb. mit számít a neve?

Engem sokkal jobban idegesítene az, ha hogy minden második gyereket úgy hívnának, ahogy az én gyerekemet.

Sok szülő nagyon divatos nevet akart adni a gyerekének, ennek az lett az eredménye, hogy ma egy ovis csoportban van 5 Anna, 4 Hanna, 3 Jázmin, 8 Zsombor, 5 Máté.

Értitek, gondolom.

KOrábban is voltak nagy divatnevek, az én korosztályomban sok Zsolt és Nikolett van, de ennyire nem durva a helyzet, mint ma.

Annyira egyedi akart lenni mindenki, hogy a végén mindenkit ugyanúgy hívnak. Na ez a gáz, nem a Donald!

2015. aug. 21. 13:44
 12/31 anonim ***** válasza:
Nekem is rögtön Donald kacsa jutna eszembe, szerintem a mai gyerekek is ismerik még. Ha máshonnan nem is, de a Mickey egér játszóteréből biztosan (fú de idegesítő az a mese, a régiek sokkal jobbak voltak).
2015. aug. 21. 18:24
 13/31 anonim ***** válasza:
89%
Nyugodjatok meg, külföldön is mindenkinek a kacsa jutna eszébe róla. Nekem Mickey nevű ismerősöm van, amikor beszélek róla valakinek, az emberek 90%-a elkezd vihogni, hogy Mickey Mouse (külföldön élek, angolul kommunikálok a legtöbb emberrel). Vannak olyan nevek, amik már annyira "belerögzültek" az emberekbe valami speciális jelentéssel, hogy normális hétköznapi személynévként szinte elképzelhetetlenek. Pl. a Zara még ilyen, sokan Magyarországon azt sem tudják, hogy ez egy női név, hanem egyből a ruhákra asszociálnak. Vagy egy más jellegű példa az Adolf, amiről szerintem az egész világon mindenkinek ugyanaz jut eszébe. Én biztos nem adnék ilyen jellegű nevet a gyerekemnek, de akinek annyira tetszik valamelyik, hogy bevállalja, az oké, csak aztán győzze hallgatni a gyereke panaszkodását, hogy gúnyolják a neve miatt.
2015. aug. 23. 02:03
 14/31 anonim ***** válasza:
71%
Biztos nem:) szegenyt szivatnak
2015. aug. 27. 18:54
 15/31 anonim ***** válasza:
70%

"Egy most születendő kisbaba és majdani korosztálya már nem fogja tudni, ki volt Donald kacsa."

Donald kacsa legalább hetven éve ismert, azért ez nem ugyanaz, mint ha a Harry Potterből neveznéd el Herrinek vagy a Twilightból Edwardnak.

2015. szept. 4. 19:16
 16/31 anonim ***** válasza:
95%
Szép név, egy kacsának.
2015. szept. 26. 16:11
 17/31 anonim ***** válasza:
Donald Sutherland kedvenc színészem neve.:)
2015. szept. 27. 04:47
 18/31 anonim ***** válasza:
Vagy Donald Trump Az USA nagy eséllyel következő elnöke is ezen a néven született.:D
2015. szept. 27. 04:52
 19/31 anonim ***** válasza:

vicces

biztos hogy nem adnám a fiamnak

2015. okt. 15. 19:30
 20/31 anonim ***** válasza:
23%

jaj, hát akkor Miki egér is 70 éve ismert, és nincs ebben az országban egy csomó Miki, ugye?

Az anyukák aggódtak, meg mindenki lebeszélte őket,. hogy "a fiadat Miki egérnek fogják csúfolni, nehogy ezt a nevet add neki!"

Kevésbé elterjedt, de nincs Elek sem, mert Mekk Elek egy bábfigura volt?

Gézát sem ismertek? Én nem is egyet...

Pedig Mézga Géza nem egy erős, férfias jelenség.

És a Mézga kultusz "kicsivel" erősebb ebben az országban, mint Donald kacsa...

Akkor ezt se lehet?

Lenne még 1000 példa, de ne ez döntsön már, nem Adolfnak vagy Vladimirnak akarja hívni a gyereket, nem egy rossz emlékű, negatív figura fog eszükbe jutni az embereknek!

2015. okt. 15. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!