Ti elengednétek a 6 éves gyereketek a Szigetre egész hétvégére (2 éjszakára) a nagybátyával és annak a barátnőjével?
Bár még nincs gyerekem, az a tapasztalatom ha nem törődnek a gyerekekkel akkor abból elég nagy gondok szoktak következni.
Már idejekorán meg kell tanulniuk a tisztességet, a becsületet és az igazságosságot. Vegyünk engem meg a haveromat. Bár velem se törődtek sokat a szüleim, mivel mindig olyan mesét néztem ahol ezek a dolgok fontosak voltak így nekem is ezek lettek a legfontosabbak. A haverom rossz családi környezetben nőtt fel, sok testvérrel, anyja takarítónő, apja leszázalékolt alkoholista zsaru... ő is egy ilyen iszákos, bulizós társaságban múlatta az időt.
A legrosszabb az, hogy a szülőknek az a tévképzetük, hogy a gyerekkel nem kell törődni. Mert majd az óvóbácsi, a tanítónéni megcsinálja. Én etetem meg ruházom aztán jól van. De ez nem így van. Mondok is egy példát. Anyám nyaranként mindig kitalálja, hogy ültet paradicsomot. Felás a kertből egy részt, leássa a fa vagy bokor gyökerét, kikötözi. Néha ha eszébe jut meglocsolja, aztán a nap leégeti és kipusztul. A dolog lényege az, hogyha nevel az ember valamit azzal nagyon kell foglalkozni, nem úgy kell hozzáállni, hogy "majd felnő valahogy". Régen a szülők sokat törődtek a gyerekekkel. Megnézték a leckéjét, megmondták mikor feküdhet le, mikor kell kelnie, mit tehet meg és mit nem és a gyerek mindig tisztelettudó volt. Ma meg az van, hogy csak töltsem be a 18-at elhúzok a pics*ába.
Bár ez nem köthető annyira a témához, azért nem árt tudni hogy miért züllenek el a gyerekek.
Napközben körülnézni talán elengedném, nem rosszabb mint bármelyik forgalmas rendezvény.
De ott aludni nem. Este mit akarnának csinálni egy hatévessel? Aludni nem tudna, a higiéniában ott nem bízok.
Egy délutánra kivihetnék, de így nem. A felnőttek se tudnának bulizni egy kisgyerekkel, nem tudom minek akarnák vinni.
A Sziget is más volt régen, meg ma is más. Ha kb. 12 évvel visszamegyünk, akiket megtalálhattál ott, azok a techno és trance partyarcok, rockerek - metálosok, némi dnb, aztán elvont világzenések, majd 2008 körül jött egy indie hullám, ami akkor még tűrhető volt, ma pedig kutya-macska bejár a Szigetre és egyéb fesztiválra, kb. olyan lett, mint egy nagy majális, elvesztette az egész a varázsát.
Én nem engedném el a gyerekem, mert a lányok ott rib*n*cok, a fiúk meg sablonfiúk, és sok alkohol fogy. Inkább kreatívabb helyre vinném a gyereket. A zene fejlődés nagyon fontos, de azt nem a Szigeten kell, hanem a netről.
16 Válaszoló:
- Kur*vák
- Drog
- Pia
- Külföldiek
- Iszákos rockerek
:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!