Német családi pótlékot lehet itthonról igényelni?
Figyelt kérdés
Van egy gyermek, aki után családi pótlék jár. Édesanyjával és öccsével él magyarországon. Az édesapa németországban él és dolgozik. Itthonról el lehet intézni a kinti családi pótlék igénylést, vagy mindenképp ki kell utazni hozzá?2015. aug. 13. 18:36
1/3 anonim válasza:
Megbízol vele irodát,és valamennyi díj ellenében elintézik,de ha kint van az apuka ő is tudja intézni.
2/3 anonim válasza:
szerintem csak akkor ha kettos allampolgarok a gyerekek is... de nem tudom biztosan, en epp megkaptam orokletesen, de ettol fugg pl a munka nelkuli segely, nyugdij stb szerintem.
3/3 anonim válasza:
Nem kell sem az apa, sem a gyerek kettős állampolgár legyen. Tudtommal postai úton + telefonon is el lehet intézni, de egyszerűbb lenne kintről. Az apa elintézheti, ha amúgy is kint dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!