Mi baj lehet abból ha egy kiskorú egy felnőttel folytat viszonyt és terhes is?
0-13: kiskorú
14-17: fiatalkorú
18+: felnőttkorú.
Kedves Utolsó, ez most nagy butaság volt, amit írtál!
Segítek:
0-18 KISKORÚ
18-... FELNŐTT
= polgárjog
0-12/14: KISKORÚ
12/14-18: FIATALKORÚ
18-...: FELNŐTT (de van még egy "nem hivatalos" fiatal felnőtt kategória is)
Ebben az esetben, mivel nem az "elkövetőről" van szó, a polgárjogi értelmezést kell nézni, tehát 18 éves kor alatt KISKORÚ személyről beszélünk.
Egyébként büntetőjogi értelemben csak 14 éves kor alatti személlyel folytatott szexuális cselekményért büntetendő az elkövető.
12 éves kor felett legálisan folytathat egy gyerek szexuális életet egy 18 éven felüli felnőtt emberrel.
Én nem értem a törvényt, egy 12-13 éves gyerek szerintem nem fogja fel mi jár a szexuális élettel, a gyerekvállalás meg még komolyabb téma, én 25 vagyok de még mindig nem érzem magam késznek, hogy gyereket vállaljak, nem ám egy 16 éves csitri.
14-es, te nem tudsz olvasni??
14 éves kor FELETT lehet legálisan, nem 12...
Büntetőjogi szempontból van olyan bűncselekmény, amit 12 éves kor felett már büntetni rendel, ergo ez a büntethetőségi korhatár az ELKÖVETŐRE. Mint pl. emberölés, stb.
Senki nem beszélt itt arról, hogy 12 évessel lehet szexuális viszonyt folytatni. Meg kellene tanulni értelmezni.
16-os: nem ártana utánanézni a jogszabálynak (nemrég módosították ugyanis), ami szerint 12 éves kort betöltve NEM büncselekmény a szexuális kapcsoalt, ha az illetö beleegyezett és a partner nem több, mint 18 éves. (Ahogy az elözö egyik válaszoló is írta).
14 éves kortól meg semmiféle megszorítás sincs a partner korára nézve, ami tilos, az a közeli családtagok közti szex, de ennek meg az életkorhoz nincs köze.
ma 04:24: NEM TUDSZ OLVASNI?!?!?!?
Már jópáran írták, hogy 14 éves kor fölött nincs ilyen!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!