Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha meg hal a házastársam ki...

Ha meg hal a házastársam ki örökli a lakást?

Figyelt kérdés

Ha az ingatlan fele, fele enyém és az ővé de a házastársam meg halna ki örökli ebben az esetben a lakást?

Gyerek nincs anyja él.

2015. aug. 9. 19:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
14%
Nem zavar, hogy még él a társad, máris ezt csinálod? fujj!
2015. aug. 9. 20:17
 12/21 A kérdező kommentje:

Sok minden lejátszodik bennem nem vagyok embertelen félre ne értsetek csak igazi sárkány az anyosom nonstop engem hibáztat mindenért és rám vetiti ki a stresszeit is!

És minden lehetőségeket számba veszek!

Meg sok mindentől félek is hogy elvesztem és hogyan fogok továbbiakban élni majd nélküle.

2015. aug. 9. 20:19
 13/21 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a jogi fórumon, ott választ fogsz kapni! Beírod hogy jogi fórum, kiadja, regisztrálsz, és már kérdezhetsz is, jogászok válaszolnak.
2015. aug. 9. 20:32
 14/21 A kérdező kommentje:
köszi
2015. aug. 9. 20:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

11-es: bár alapvetően értem, miért tetted fel a kérdésed, de figyelembe véve, hogy abszolút nem ismerjük a körülményeket, ez azért elég durva megjegyzés volt.

Mert mi van, ha a kérdező felesége már olyan előrehaladott állapotban van, hogy szinte nincs esély a gyógyulására? Tudod, milyen idegőrlő hónapokon keresztül tehetetlenül nézni, hogy a szeretted lassan vonul a biztos a halál felé??? De anonim belerúgni abba, aki úgyis a padlón van (és lehet, hogy a helyzete csak még rosszabb lesz), az becsülendő, mi?

Kérdező: őszintén remélem, a feleséged számára még reális esély van a gyógyulásra, és a kérdésed így okafogyottá válik. Sok erőt, kitartást és természetesen gyógyulást kívánok!

2015. aug. 9. 20:55
 16/21 anonim ***** válasza:
77%

Ha nem is te öröklöd a teljes tulajdonjogot, a haszonélvezet viszont mindenképp.

Tehát hiába van tulajdonjoga anyósnak addig onnan ki nem tehet, amíg te élsz vagy önszántadból el nem költözöl vagy a haszonélvezetedet pénzzel meg nem váltja. Ha nem akarod még látogatóba se kell beengedni.

2015. aug. 9. 20:57
 17/21 A kérdező kommentje:

Sajnos a feleségem 43 évesen olyannyira le van már gyengülve a rák miatt hogy agyilag nagyon ép, de testileg már sajnos nem jár hozzánk egy szociális gondozónő ő pelenkázza adja neki be a gyógyszereit amíg én munkában vagyok és meg etetti meg fürdeti.

Az anyósom pedig folyton belém beszéli hogy mért hagytam hogy idáig fajuljanak a dolgok és mi lesz vele a lánya nélkül és engem utál kötekedik velem.

Jön azzal hogy nekem ott kéne hagynom a munkámat nekem kéne a gondozónő helyett csinálnom mindent de ezen is látszik hogy nem szeretem mert akkor én viselném teljesen a gondját. De a munkámat nem hagyhatom ott mert akkor nem tudnánk megélni.

Teljesen ki vagyok bukva és félek hogyha anyósommal együtt öröklünk ki tudja mennyire meg bolondul és hogyan áll majd hozzám.

2015. aug. 9. 21:02
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

A lakást és a lakás felszerelését, használati tárgyait, bútorokat mind teljes egészében a házastárs örökli, kivéve ha örökölte, vagy ajándékba kapta valamelyik rokonától, mert akkor ági vagyon marad, de a ti esetetekben ez nem játszik.

Az elhunyt többi vagyonának felét a házastárs, felét a szülők öröklik.

2015. aug. 9. 21:41
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
anyos örököl de neked hakálig tartó haszonélvezeted lesz és ez erősebb mint a tulajdonjog
2015. aug. 10. 00:13
 20/21 anonim ***** válasza:

2014-ben megváltoztatták a régi jogszabályt.

Ha nincs leszármazó örökös (gyerek),csak az elhunyt szülei, akkor a házastárs örökli a lakást és a berendezési, használati tárgyakat. A többi vagyonon fele-fele arányban osztozik a szülőkkel.

Ha vannak gyerekek, akkor a házastárs egy gyerekrészt örököl.

2015. aug. 10. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!