Konzervatív értékrend - ez mit takar szerintetek?
Most ismerkedem valakivel a neten, aki azt írta magáról, hogy ő józan gondolkodású, konzervatív értékrendű, és nem hisz a liberalizmusban, legalábbis általános értelemben.
Ne azt írjátok légyszi, hogy kérdezzem meg, mit ért ez alatt - meg fogom tenni. :)
De addig is- írnátok nekem kérlek a konzervatív értékekről? Hogyan él, aki ezek szerint él?
És/ vagy a liberálisokról?
Előre is köszönöm!
15:35 igen az általánost ki. Meg a gimit. Meg az egyetemet.
Meg állítólag abban neveltek fel - mint írtam...
A pont az előttem szólónál - mivel ahány ember magáénak vallja ezt a felfogást, annyiféleképp értelmezik.
14:43-as vagyok:
Igen,ugyanarra gondoltunk! Ha ezt érti konzervatív gondolkodás alatt,amit leírtam,akkor gondok vannak.Ha "csak" azt,amit a többiek és te is leírtál,akkor tiszteletreméltó és érdemes benne hosszabb távon is gondolkodni.Sok sikert a kapcsolathoz!
Mi a párommal konzervatívok vagyunk.
Számunkra természetes,hogy én vagyok a NŐ,ő meg a FÉRFI.
A konyhában enyém a főszerep,de szívesen statisztál(ha nem akkor is befogom,a gyerekkel együtt),a gyerekkel itthon én tanulok,én játszom,ő cipelgeti őket ide-oda,ha kérdeznek tőle elmagyarázza,természetesen kirándulni együtt járunk.Ha hideg van,akkor is,mert a gyereknek kell a jó levegő.
Viszont nem vágok fát,nem tudom hogy kell tankolni,polcot felrakni,villanykörtét kicserélni se az én dolgom.
Ha problémáink vannak igyekszünk megoldani,nem szétköltözéssel,mert a gyerekeinknek egy anyja meg egy apja van,többre nincs is szükségük.
Templomba én járok a gyerekkel,addig ő szülőket látogat(így mindenki jól jár),szerintem nem helyes,ha egyedül megy a gyerek,néha persze előfordul,de semmi nincs kőbe vésve...
Nem szeretjük a hiteleket,inkáb gyüjtögetünk valamire.Viszont nincs lcd-g,i-pod-unk stb,mert megvagyunk nélküle is.Telefont akkor cserélünk,ha elromlik,nem ha kijönn a legújabb típus.Kocsival is így vagyunk.
Ételből a lehetőleg egészséges,félkész kaja,csak vészhelyzetben(ha mondjuk földrengésben összedől a konyha),de van itthon.
Ismerősök között nincs alkoholista,drogos,homoszexuális,egyéb eltévelyedett(legalábbis akikkel összejárunk).
"röviden"ennyi.
Elnézést de most még az agyam is leállt. Kifogásokat nem érdemes írni, erre nincs mentség. Sőt: Én nem kérkednék avval h egyetemre is jártam mert nem égetném a többi diplomást is azzal hogy még a szótárat se jut eszembe kinyitni és diplomás létemre alapvető fogalmakat nem tudok.
Ha ezt nem tudod akkor egész életedet úgy élted le h a politikai híreket sem tudtad értelmezni mert a konzervatív vagy liberális szavak ahhoz is szorosan hozzátartoznak.
Röviden:
-Konzervatív: a régihez, hagyományoshoz ragaszkodó, azt megőrizni igyekvő; maradi.
Latin conservate szóból ered: ez a konzerválni azaz tartósítani, megőrizni. A konzerv szó is ebből származik.
17:59
Agyleállás? Várj, hátha még tehetek valamit: latin szakos is voltam. :d
Nyilvánvalóan nem a szó jelentésére kérdeztem rá, hanem arra, hogy aki így nyilatkozik magáról, az mit érthet alatta-gyakorlatilag (és nem politikailag).
Elgondolkodtató, hogy a többi kommentelő érti, mit kérdeztem.
Szerintem ezeket az ideológiai meghatározásokat már annyira kiforgatták, hogy szinte bármit és annak az ellenkezőjét is lehetne konzervatívnak mondani.
Én inkább a normális és a nem normális jelzőket szeretem használni, az valahogy világosabb.
Ok, de ha tudod a jelentését, akkor már csak értelmezni kell és voilà megvan a kérdésedre a válasz.
Most így általánosságban nem lehet elmondani h a konzervatívok így és így élnek mert vannak köztük gazdagabbak szegényebbek ostobák és intelligensek stb. Az életvitelüket azonban természetesen meg lehet különböztetni egy liberálistól (ahhoz kell a szóértelmezés)
17:36
Nagyon tetszik, amiket leírtál, konkrét, gyakorlatias, köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!