Konzervatív értékrend - ez mit takar szerintetek?
Most ismerkedem valakivel a neten, aki azt írta magáról, hogy ő józan gondolkodású, konzervatív értékrendű, és nem hisz a liberalizmusban, legalábbis általános értelemben.
Ne azt írjátok légyszi, hogy kérdezzem meg, mit ért ez alatt - meg fogom tenni. :)
De addig is- írnátok nekem kérlek a konzervatív értékekről? Hogyan él, aki ezek szerint él?
És/ vagy a liberálisokról?
Előre is köszönöm!
Pont, hogy nem szabadelvű!
A hagyományos értékeket helyezi előtérbe, a családot a munkát, a jellemességet a becsületességet és így tovább.
Az jelenti,amit a második és harmadik hozzászóló írt.De nem árt tudni,hogy ez az ő nézetében pontosan mit is takar!
Nehogy az jöjjön ki a végén,hogy a konzervatív gondolkodás alatt azt érti,hogy az asszonynak a konyhában a helye,száját befogja és neveli a gyerekeket.
Köszönöm az értelmes válaszolat (a linkes kommentelő nem tudom, mire gondolt?? - neki nem köszönöm).
Ilyesmiket gondoltam én is a konzervativizmushoz, mármint normális szinten - a mi családunkban sajnos ez túl volt lihegve (a szüleimnek pl. egy barátja sincs, sose volt kiskoromtól fogva, mert a család....dehát arról a családról inkább ne is beszéljünk, mert kár a szóért. Járattak hittanra is, mert "járni kell" - de ők pl. sose jártak templomba- szóval az ilyenfajta konzervativizmus nekem álságos - de gondolom, nem mindenki így éli ezt meg)
Szerintetek egy konzertvatív értékrendű férfi mennyire ragaszkodik a konzervatív szerepekhez? Én pl. nem hiszek abban, h a nő helye a konyhában, a pasi dolga meg az észosztás. Imádok főzni, de ha van valakim, akkor pl. szeretek együtt főzni, ill. az is nagyon kedves gesztus, ha néha ő főz. Én is szívesen lemosom a kocsit, de akkor ne legyen egyértelmű, hogy folyton egyedül takarítok.
Szerintetek egy konzervatív érzületű ilyesmiket el tud fogadni?
Köszi
14:43 - egyszerre írtunk - és ugyanrról :))
14:46 -ha így lenne, nagoyn örülnék neki! 39/L - egyedül nevelem a kisfiamat, és ő is az övét - mindkettőnknek hiányzik a másik fele...
Ha jellemeznem kellene magam, akkor én is azt mondanám, hogy konzervatív felfogású vagyok.
Abban az értelemben mindenképpen, hogy fontosnak tartom a családot, a házasság nem csak egy papír(vallásos vagyok), s fontos, hogy tisztességesen, becsülettel neveljem majd a gyerekeimet, a jóra tanítsam őket, megmutassam a helyes és a helytelent. Nálam az egy éjszakás kaland nem fér bele, mert nem vagyunk próbababák. Ugyanakkor fontosnak tartom a kölcsönös elfogadást, a közösséget egymással.
Mára már kicsit elavult az a nézet, hogy a nő feladata csak a háztartás vezetése és a gyermekek nevelése, s a férfi dolga a pénzkereset.
Ezt közösen kell végezni. Hiszen ettől válunk családdá, hogy megosztjuk a problémákat, az örömöket és a munkát is.
De persze neki nem biztos, hogy ezt jelenti, úgyhogy kérdezz rá.
26 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!