Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg vele, hogy...

Hogy értessem meg vele, hogy ez így nem igazságos?

Figyelt kérdés
Együtt élünk, kapcsolat rendben van,van két gyerkőc. A problémám anyagi jellegű. Közös kasszán vagyunk külön-külön bankszámlánk van, ahova a fizetésünk érkezik. Az összes rendszeres kiadást én intézem a számlámról (törlesztő+közüzemi számlák utalása, tv, net, gyerekeknek ebéd befizetés) utána marad kb 20 000 forintom, vagy annyi sem, gyorsan elfogy kajára meg apróbb dolgokra. A párom fizujából vesszük utána az ételt. Ő jobban keres nálam, az étel, amit vesz kb fele annyiba kerül havi szinten mint amit én fizetek a kiadásainkra. Oké, hogy közös a kassza, de ha néha kérek tőle valamire, gyakran az van,hogy erre most nem telik, ne szórjam a pénzt, minek fodrász, jó a hajam így is stb. Miközben ő minden hónapban drága ingeket vesz, mert szerinte kell a munkájához,márkás parfümök, miközben én az avonossal is spórolok,el ne fogyjon. Nem tudom hogyan hozzam fel, hogy ez így nem ok, mert hosszú évek óta így megy. Próbáltam már finoman mondani, hogy felezzük a lakás költségeit vagy valami, de megkaptam,hogy hisz'közös kasszán vagyunk, semmi értelme felezgetni, kérjek tőle bármikor ha elfogy. Viszont a gyakorlatban ha kérek, szinte mindig "rosszkor" kérek. Mit tennétek a helyemben?
2015. júl. 31. 11:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

neked van igazad. én a helyedben azt tenném, hogy megvárnám az összes számlát.50%-át az ő fizetéséből, 50%át a tiédből. nagybevásárlásoknál szintén fizetni felesbe

ez egyátalán nem korrekt,ahogyan most csináljátok...nehogy már ne mehess el fodrászhoz néha, vagy neked kelljen kérni tőle..tényleg olyan mintha zsebpénzt kérnél..így ő érzi magának a janinak pedig szánalmas hogy az asszony fizeti az összes számlát és ő képes közös kasszának nevezni...szankciókat kell bevezetni. nyilván megérdemelsz egy fodrászt ha ő drága parfümöt vesz

2015. júl. 31. 13:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Csináljátok fordítva.

Nálunk is úgy van, hogy én (a férfi) rendezem csoportos beszedéssel a közüzemi számlákat, biztosításokat. Hisz nekem nagyobb a fizetésem. A feleségem rendezi a kaját a számlájáról. Nyilván ha nehéz dolgokat kell venni (krumpli, hús, ásványvíz) azt én cipelem haza.

Szóval írassátok át a közüzemi számlákat apuci számlájára!!!

Majd megtudja, mi a közös kassza!

2015. júl. 31. 13:19
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

A párodnak érdekes felfogása van a közös kasszáról.

Ugyanis a kiadások oldalán vannak a közös kiadások meg a tieid - azaz a közöset is meg a tiedet is a TE pénzedböl kell fizetni -, a pénznél meg van a közös és az övé, amihez neked semmi közöd.

2015. júl. 31. 13:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Számold össze, hogy mennyi a közös kiadásotok (számlák, kaja, egyéb) fele, adj a kezébe a tételes listát, hogy mire kell a pénz, és szépen kérd el tőle. A maradék pénzét pedig ossza be. Hihetetlenül önző alak, ha ő étteremben kajál, márkás holmikban jár, te meg még fodrászhoz sem mehetsz el.

Ha a gyereknek kell valami akkor is húzza a száját, vagy azt alapból megveszed te?

2015. júl. 31. 16:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez nem közös kassza.

"Ami a tiéd, az az enyém is, ami meg az enyém, ahhoz neked semmi közöd"

2015. aug. 1. 10:48
 16/16 anonim ***** válasza:

Amit nem értek, ez csak a két gyerek UTÁN derült ki? Mert elég kizártnak tartom!!!

Ha viszont eleve ilyen volt, akkor én nem szültem volna ilyen kapcsolatba gyerekeket. Ha meg neked korábban megfelelt, akkor most ne legyél meglepödve, hogy nem változott meg.

2015. aug. 1. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!