Egy negyedórát késtem és anyám kizárt = ( Sztetek jogos volt? Mit csinájjak h ne legyen ilyen szigoru velem?
Tegnap este bulizni voltam és úgy volt megbeszélve h éjfélre hazaérek. Amikor hazaérek anyám mindig le szokta csekkolni h mennyire vok részeg + cigiszagú h aztán azzal bаsztathasson... mind1 tegnap elkéstem tizennégy perccel később értem haza. És direkt beletette a kulcsot a zárba meg elforditotta h ne tuggyak bemenni :S Öcsém telója meg ki volt kapcsolva, úgyhogy bakker lenn kellett aludnom a pincében a kutyával :S Még jó h kicsit részeg voltam és gyorsan elaluttam XD Reggel engedett be apum.
A másik h sztem kicsit megfáztam fáj a torkom meg be vok rekedve, mondom ezt ma anyámnak, erre a válasza: nem kellett volna elkésni meg am is akkor ne beszéjj, mindenkinek jobb lesz :/
És mindig ezt csinájja piszkál meg bánt meg megaláz de csak engem se öcsémet se bátyámat nem. Jó tényleg balhésabb vok nálunk meg nem vok olyan jó tanuló de akk is =( Mit csinájjak h észrevegye h én is a fia vok? Meg h ne legyen ennyire szigoru velem? Fаszom kivan már vele, utálom néha úgy érzem el kéne tűnni ithonról.
16/F
Sztem viszont neked kéne változtatni a hozzáállásodon.
Jogosan van kiakadva, amikor nem szeretné, hogy berúgj, meg cigizz 16évesen.
Örülj, hogy egyáltalán elenged.
És mi az hogy útálod??Az Édesanyádról beszélsz ember!!
Szandekos veszelyezetetes, csaladvedelmisek. :P
(Eselyes, hogy en elmentem volna egy haverhoz aludni, aztan aggodjon... Ha nem aggodna, akkor mar igy is ugy is el van szva az egesz...)
Ja azóta már én is megbeszéltem egy haverral h ha legközelebb ilyen lesz akk náluk alhatok :D
Elsőnek: ja az édesanyámról beszélek és nem útálnám ha úgy is viselkedne mint az édesanyám :P
a 2-nak van igaza
ez bizony bűncselekmény gyanús
ne csak ő b*sztasson, a családvédelemmel törj te is egy kis borsot az orra alá
Abban igazatok van, hogy azért nem kellett volna hogy kicsukjon téged, de azért szerintem beszélgetnetek kellene, és kössetek valami békés kompromisszumot.
Apukád mit szól a történtekhez?
Az előző hozzászólóhoz: azért az nem megoldás, hogy a kölköt kizárjuk, mert pár percet késett. Elég szűk látókörű szülői gondolkodásmódra utal ez. A pia és cigi is valamelyest a szülő hibája (is). Én már nem vagyok fiatal, de tizenévesen nekem nem (nagyon) voltak alkohol és cigigondjaim, mert olyan volt a szülői háttér, hogy bennük megbízhattam, mi olyan beszélgetős család voltunk, akik törődtek egymással. Osztálykirándulásun berúgtam egyszer, nehezményezték is a szülők, de nem vertek agyon, nem zártak ki, stb. A cigit meg utáltam, mert nem ízlett, úgyhogy életemben egy slukk elég volt ahhoz, hogy eldöntsem: nekem ugyan nem kell.
A családi neveltetésem során szorult belém annyi tartás és önállóság, hogy nemet tudtam mondani az olyan osztálytársaknak, akik szerint csak akkor vagyok vagány, hogyha úgy füstölök, hogy a hiroshimai atomrobbanás felhője elszégyelli magát vagy csak akkor vagyok haver, ha úgy vedelek, hogy a matrózok menekülnek. :-)
Node, a kérdéshez:
Én a szülőknek azt javasolnám, hogy legyenek toleránsabbak, empatikusabbak, hisz ők is voltak fiatalok. Érdemes lenne a családtagoknak beszélgetni egymással és odafigyelni a másikra, hogy neki mi a jó. Sok szülő beleesik abba a hibába, hogy istennek hiszi magát és a saját értékrendjét lenyomja a gyereke torkán.
A gyerkőcnek meg azt üzenném, hogy nem a zülléstől leszel jófej és fszagyerek, hanem attól, hogy legyen SAJÁT értékrended, amit felvállalsz és ha kell, képes vagy szembemenni a többiek "elvárásával" is, mert NEKED úgy van kedved.
Első vagyok.
Le lehet pontozni fafejűek, és azzal nem értek egyet, hogy a kérdező olyanokat ír az Anyjáról, hogy útálja, mikor ez nem korrekt!
Talán ő is viselkedhetne másképp, nem kellene 16!!évesen cigizni, meg lerészegedni.
Én sem zártam volna ki a lakásból, ilyet nem tennék a gyerekeimmel, de ha már büntetést érdemelnének, akkor ahogy az egyik hozzászóló írta, akkor kapott volna egy pofont, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!