Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mitől lesz valaki a másiknak...

Mitől lesz valaki a másiknak élettársa?

Figyelt kérdés
Nem igazán értem, hogy mitől számít valaki a másik élettársának. Elég ha csak együtt laknak, vagy mástól?
2010. márc. 6. 14:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Élettársak között lehet ez az 50-50%, de házasságban nagyon kevesen élnek külön kasszán és azok se normálisak.
2010. márc. 7. 11:28
 12/14 anonim ***** válasza:

Érdekes amit mondasz... házasságban külön kassza.

Szüleim így éltek ... aztán mivel mit sem tudtak a másik költekezéseiről, most annyi adóságuk van, hogy azt se tudják hova kapjanak.. pedig hát jól keresnek. Amióta szembesültek a valósággal egy kézben van a dolog... de ez sem az igazi, mert ez meg elveszi a másik önbecsülését.

De biztos van aranyközépút.

Szerintem úgy lehetne ezt a legjobban csinálni, hogy havi kiadás listát kell csinálni, amibe minden benne van... a számláktól, a kaján át a hirtelen fellépő költségekig (pl orvos)... és az összedobott közös pénzből ezt levonva a maradékot szétosztva. Ez azért is fair, mert sokszor a nő pl háztartásbeli, de ettől még kiveszi a részét a munkából, sőt... többet is dolgozik, mint a 8 órát lehúzó férje. Így jár neki is a "költőpénz"...

Meg hát ugye nem elhanyagolható a kommunikáció és az, hogy nem csinálunk semmi hülyeséget a másik tudta nélkül, és ez a meglepetés ajándékokra is vonatkozik...

2010. márc. 7. 11:45
 13/14 anonim ***** válasza:
Én 2 éve élek élettársi kapcsolatban a párommal az ő házában. A ház rezsijét ő fizeti, de legtöbbször én vásárolok, persze időnként ő is. Fogalmam sincs pontosan mennyit keres, soha nem kérem számon hová költi a pénzét. Ez forditva is igaz. Két év alatt egyetlen vita sem volt köztünk. 53 éves vagyok, két házasságon túl, de még ennyire jó kapcsolatom nem volt. Lehet külön kasszán boldogságban élni.
2010. márc. 7. 17:31
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 10. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!