Mitől lesz valaki a másiknak élettársa?
Azok az élettársak, akik párkapcsolatban élnek és egy fedél alatt. Megosztják egymással javaikat és beleadják a munkájukat, idejüket a közös életükbe, háztartásba...
Törvényileg 5 év után az élettársakra ugyanaz vonatkozik, mint a házastársakra... tehát pl közösen szerzett vagyon szétosztása és hasonlók.
Egy érdekes példa: A szomszédasszony /társasházban/ éppen négy éve összejött egy osztrák pasassal. /mindketten hivatalosan elváltak/ A nő a férfinél lakik, de hetente egy napot hazajár ezért-azért, tesz-vesz kicsit. De munkába is a pasitól jár és oda is tér haza. A férfi jó pénzű nyugdíjas, így elképzelhető, hogy a szomszédasszony a saját fizetésével maga rendelkezik, a férfi nem is tart rá igényt. Viszont ellátja a pasast, mos, főz, takarít rá, gondozza az űllatokat, segít neki építkezni, vagyis minden idejét és erejét a férfi szolgálatába állítja.
Szerintem ők így már élettársak.
"Azok az élettársak, akik párkapcsolatban élnek és egy fedél alatt. Megosztják egymással javaikat és beleadják a munkájukat, idejüket a közös életükbe, háztartásba... "
Nagy igazság. Szerintem itt a bibi, hogy amíg a házastársak 90%-a közös kasszán van, az élettársak 90%-a nincs közös kasszán. Hiányzik a bizalom a másik felé. Manapság ha valaki összeköltözik valakivel, akkor attól a perctől az élettársának mondja magát, pedig lehet, h holnap már cuccol is el.
"Szerintem itt a bibi, hogy amíg a házastársak 90%-a közös kasszán van, az élettársak 90%-a nincs közös kasszán."
Első vagyok. Bocs, hogy nem csináltam országos statisztikát. :))
Csupán saját tapasztalataimat tudom megosztani, és ezek szerint én eddig csak olyan élettársakat ismertem, akik ebbe a szűk 10 %-ba tartoznak, velem együtt. :)
Sőt nálunk olyannyira közös kassza van, hogy én nem dolgozom (...válság...), csak a párom, mégis mindent pénzt én osztok be. De nem én választottam ezt a "szerepet", hanem egész egyszerűen odaadja a pénzt és bízzik bennem, hogy jól beosztom. És hát így is van. :) Pedig szűkös...
No ennyi. Azért szerintem ez a 90-10% inkább pont fordítva van. 10% nem él közös kasszán és csak poénnak tekintik az élettársi kapcsolatot... 90% pedig a házasság/közös élet "próbaidejének"... ami vagy bejön vagy nem... épp ezért mindent igyekeznek úgy csinálni, mint ha már házasok lennének.
De persze lehet, hogy túlontúl naív vagyok. Egyezzünk hát ki egy 50-50%-os statisztikában, amíg valaki fel nem mutat egy reprezentatív mintavéletellel bemutatott eredményt. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!