A Gyámügy, a Családsegítő, vagy az Ifjújásvédelmis tud segíteni, ha egy 19éves fiatalt kitettek az utcára, aki még nappalin tanul? (Szakmunkásképző) Mit mondd erről a jog, milyen lehetőségei vannak ezentúl?
Figyelt kérdés
Fontos és sürgős lenne!!Előre is köszönjük a válaszokat!!2010. márc. 5. 17:07
1/4 anonim válasza:
szia, nem akarok hülyeséget mondani, de úgytudom pesten van valami otthon, ahol 24 éves korig lakhatsz és még valamennyi kevés pénzt is adnak havonta, nemtudom hogy működik, gyámügyön biztos megtudod érdeklődni.
2/4 anonim válasza:
senki nem segít,én is így voltam. szociális segélyt kaptam,abból fizettem az albérleti szobámat. nagykorú vagy,a szüleid nem felelnek érted többé. ha kijelentkezel a lakásból,elveheted tőlük a családi pótlékot,azt megkaphatod te,ezügyben a gyámügyre menj.
3/4 anonim válasza:
Mivel a szakmunkásképzőt rég el kellett volna végeznie, így nagykorú, felnőtt, munkaképes ember, menjen dolgozni.
Ha nappalin tanulna pl. egyetemen, akkor kötelesek lennének a szülei továbbra is eltartani a törvény szerint, de így nem. Kitaníttaták, amenniyre az ő képességei engedték a jelek szerint, nincsenek további kötelességeik.
4/4 anonim válasza:
A családi pótlékot az államkincstárnál irasd át a nevedre.
Az iskolába kérj kollégiumi elhelyezést,kérdezd meg van-e ösztöndíj,amit igényelhetsz.
Jelenkezz be diákmunkára.
Ezzekkel többre mész,mintha szociális osztályokon futkosol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!