Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tennétek a helyemben?...

Mi tennétek a helyemben? Fogadjam el így?

Figyelt kérdés

Ha úgy látnátok, hogy a férjetek nem a legjobb apa, mit tennétek? Úgy értem, hogy szereti a kicsit és engem is, viszont sokszor olyan útálatos velem is a kicsivel is. Teljesen más a nevelési elképzelésünk, sok mindenről a meglátásunk. Nem egy dédelgetős fajta, inkább nyúzza a gyereket, szereti, ha piszkáálhatja. Ha a kicsi ellenkezik, hogy nem akarja, hogy az apja ezt és ezt csinálja sír, csapkod. De a férjem mégis erölteti. Mindig hagyta, hogy pofozza, csak kinevette, most meg már nem tetszik neki, hogy mindig odacsap neki a kislány. Mondtam ezt is a férjemnek, hogy neki kellene ezt lerendezni vele, én hiába szólok, ha ő nem mondd semmit. Nem neveli, minden rám marad, mert állítása szerint őt idegesíti, hogy olyan értetlen és amit egyszer már elmondott miért akarja megint csinálni. Engem nem bánt, jó van, hogy néha, ha nem tetzik neki valami behisztizik, de amint csapkod, leállítom és már adja is a puszit, tudja nem szabad. Vannak határok és igyekszek következetes lenni. A férjem meg mindig azzal fenyegeti, hogy majd ő is odaver neki, amikor megcsípi visszacsíp a kicsinek és ő meg csak hüppög és keservesen sír. Szerintem ez nem megoldás, hiába mondom a férjemnek, ha ő csinálja a kicsi is fogja. Volt hogy láttam rácsapott a kezére, nem magyaráz el neki semmit, azt se tudja mit miért mondd vagy tesz az apja. Ezt is mondtam már a férjemnek, hogy értelmes és megért mindent, ha szépen mondja nem kell lekiabálni, akkor megijed. És verni meg ne próbálja, mert jó gyerek. Hisz szerintem apának sem tetszene, ha leüvöltenék és nem is tudná most miért. Megenged neki valamit, majd legközelebb már tíltja. Hiába mondok bármit, az a válasz, hogy én ki akarom sajátítani a gyereket és nem hagyom, hogy ő is foglalkozzon vele, ami persze hülyeség. Csak a férjem nem igazán szeret törődni vele, ha vigyáz rá, nem játszik vele, hanem tévézik, vagy piszkálja. Ha kér valamit nem adja oda, mondja menj hozz magadnak, persze nem tudja, mert nem éri el, nem bírja kiszedni. Erre azt mondja, nehogy már mindig körbeugráljunk, engedj magadnak vizet stb. Nekem ez nem tetszik. Amikor valamiért hisztizik, leszidja, pedig nem is hisztis, csak ha apával van, még gyerek! Annyira jó kislány, komolyan ilyenből akár 100-at is nevelnék, ő meg bírálja, hogy dagi vagy, dinnye fejű, kényeskedsz... Ezeket is hiába mondom, hogy az önbecsülésének nem tesz jót, nem szabad a gyerekkel így beszélni és zsarolni, mert sokszor zsarolja is. Vitázik vele és kiröhögi.

Nem tudom, hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani, mert ez így szerintem nem jó, a férjem nem is neveli, inkább elrontja sokszor, aztán meg csapkod, hogy milyen ez a gyerek és otthagyja. Félek ez lelkileg megviseli, bár azt már tudja, hogy én vagyok a biztos pont rám számíthat, mert én akkor is vele vagyok, ha valami miatt mérges és megnyugtatom, vagy lecsillapítom, nem leugatom és otthagyom. Akármit mondok a férjemnek, visszatámad és engem bírál. Mert persze van, hogy én sem tudok helyzetekben mit tenni, de folyamatosan tanulom, ahogy nevelem és vele vagyok. Persze mindig olyankor akar vele hülyéskedni, pl csikizni, dögönyözni, amikor délután tenném le aludni, vagy este, zenét hallgatna vele, táncoltatná, futkorászik, felpörgeti a kicsit én meg kínlódok, mert iszonyú nehezen alszik el és sír. Ezt is mikor mondtam neki szépen, miután elaludt a kicsi, hogy legközelebb ne alvásidőben pörgesse fel a gyereket, itthon van máskor is, mert nehezen alszik el és vele tol ki, mert próbálkozik ellenkezni és csak sír, hogy még játszana nem akar aludni; akkor is azt mondta, hogy jó értem nem nyúlhatok a gyerekemhez és hasonlók, neked mindent lehet nekem semmit...Rosszabb mint egy gyerek, bármit mondok, kérek, megsértődik, támadásnak veszi és egyből támad valamivel, vagy bírál. Vagy vacsi előtt ad csokiskekszet a kicsinek, aztán meg veszekszik velem és vele is, hogy nem akar vacsorázni a kislány, mert persze inkább a kekszet enné még. Mintha direkt nekem akarna ellenkezni, mert tudja, hogy mit nem kéne és azért is. Egyszer azt mondja, hogy minek már 8-kor ágybatenni egy 2 évest másszor meg meséli, hogy az xy gyereke még este 10-kor viháncol, milyen szülők, hogy hagyják.

Nem tudom mi tévő legyek, félek ez hosszútávon nem lesz jó.

2010. márc. 5. 13:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon sajnálom azt a kislányt, egy önbizalomhiányos lelki nyomorék lesz belőle.

Azt hiszem, ez nagyon messze van a szeretettől. A szeretet az, amikor úgy szeretsz valakit, ahogy neki jó, nem ahogy neked jó. És a gyereknek ez minden, csak nem jó.

2010. márc. 5. 13:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Hat ez nagyon bonyolult helyzet.Mivel a ferjed egyik szavaval agyoncsapja a masikat tipus,es emiatt a jo kislanybol,egyszerre csak lazado tini lesz,mert nem tudja majd eldonteni,hogy mit szabad es mit nem!Ebben biztos vagyok!Sajnos csak par megoldas van erre,vagy megbeszelitek,de hat egy felnott ember mar nem tud valtozni,csak ,hogyha esteleg egy csalad terapiara eljartok,ha ilyen lehetseges sztk-n belul is kivitelezheto azt hiszem.Nagyon sajnallak,te egy nagyon jo,kedves,es okos anyuka vagy ,amit az irasodbol siman letudtam szurni!A masik megoldas csak a kulon eles lenne,de azt meg nehez lenne a kicsinek megmagyarazni,hogy hol van apa?Hat nagyon sajnalom,hogy igy alakult,nem tudhattad elore milyen apa lesz belole,de mondd meg neki,nyugodtan,hogyha nem valtoztat annak nem lesz jo vege,es az o hibaja lesz ha a kislany serdulokoraban,nem tudja eldonteni mi a helyes,illetve mi a rossz!Nagyon sok erot kivanok Neked meg az aranyos kislanyodnak!Kerlek irj tovabbra is!22/L
2010. márc. 5. 13:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A parodnak egyertelmuen semmi turelme nincs a kislanyhoz! Egyszeruen idegesiti, es menekul elole.

Probald minel kevesebbszer egyutt hagyni oket, inkabb vidd a kicsit el magaddal mindig!

Sajnalom a kicsit, mert ez iszonyu rossz, hogy te ezt mondod, a parod pedig mast mond.

A parodnak abszolut nem valo gyerek.

Neki a gyerek csak nyug, stressz es pup a hatan.

Ez neked sem tesz jot, hiszen te is ideges leszel tole (ferjedtol), es igy a kicsihez is.

Az ilyen apa nem is apa. Nehogy szuljel neki meg egyet!!!

2010. márc. 5. 13:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne fogadd el így... te magad írod le, már most milyen negatív hatásait veszed észre ennek az egésznek a kislányodon. Üljetek le, beszéljétek át az egészet, és ha nem juttok közös nevezőre, talán lépni kellene valamit... nehéz ilyen tanácsot adni, mert a gyereknek, apjára-anyjára is szüksége van. De akkor is állj a sarkadra és próbáld a nevelési elveid érvényesíteni. Következetesnek kell lenni a gyerekekkel. Sok sikert kívánok!
2010. márc. 5. 13:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Végigolvastam. Eléggé szíven ütött, mert az én apám pontosan ilyen volt. Abban élte ki magát, hogy folyamatosan piszkált, bántott, és elégedett volt, amikor teljesen ki tudott borítani. Egy kicsivel ugye megtehette, mert az nem küdte el a melegebb éghajlatra két perc után. Mit mondjak, felnőtt nőként és két egyetem után is érzem az "utóhatásokat" - az érzelmi háttér és az egészséges önbizalom teljes hiányát, a férfiakkal való kapcsolatteremtés nehézségeit, a meg nem felelés érzését az élet minden területén. Apám meg ahogy öregszik, egyre jobban "ragadna" rám, de nekem fizikai fájdalmat okoz vele lenni. Szerintem próbálj komolyan elbeszélgetni a férjeddel, hogy a viselkedésével tönkretesz egy ártatlan életet. Ha semmiképp nem megy, akkor pedig a gyerek érdekeit kell elsősorban képviselned az apjával szemben.
2010. márc. 5. 13:58
 6/11 A kérdező kommentje:

Amikor mondom neki, hogy nem kell bíránia a gyereket, a lelkivilágának ez nem tesz jó, egyből kiröhög, meg hülyének néz, hogy ugyan hagyjam már a hülyeségekkel. Soha egy kis babusgatós szava nincs a kicsihez, csak ráförmed, meg na mi van felkeltél. Nem bújik hozzá, hogy szia kicsikém, pedig igényli, mert én olyan kis bújosnak látom és én is olyan hízelgős vagyok hozzá. Szüksége van ilyenre is. Erőszakos vele, rá akarja erültetni az akaratát, ha ellenkezik, meg tök bunkón beszél vele.

Igen én is így vélem, hogy tönkreteszi így a gyereket. Nem nagyon hagyom vele, pont ezért. Amikor elegem van, mert én vagyok a gyerekkel mindig, mindent én csinálok és úgy elmennék csak pl vásárolni, elindulok, de mindig meggondolom magam és inkább viszem a törpét is, nem merem egyedül hagyni vele, pedig úgy látná meg apuka is, menni minden dolog van egy gyerek körül, de féltem őt. Olyan kiábrándító a viselkedése, már kezdem ezt érezni. Menekülnék tőle. Viszont gyesből?? Nincs munkám, itt nem is lesz, ahhoz el kéne költöznünk, albérlet és hasonlók..., de miből?? 25 ezerből havonta? Még ma megpróbálok vele beszélni este, de ha nem lesz hatása, és értelme valamit ki kell találnom, mert a kicsi életéről van szó. Sokszor úgy vélem jobb apa nélkül, mint egy rossz apával.

2010. márc. 5. 14:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van. Jobb apa nélkül, mint egy rossz apával. De ha elváltok, el fogod tudni-e viselni azt, hogy kéthetente hosszabb időre magával viszi a kislányt, és akkor te nem mehetsz, és magára kell hagynod vele?
2010. márc. 5. 14:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van azoknak, akik azt írják, hogy tönkreteszi a gyereket. Ha most változtatsz, talán még menthető, bár szerintem már így is sok kárt okozott. Ilyen apám volt, szóval tudom, miről beszélek. Az a baj, hogy neked két gyereked van: a lányod és a férjed... sőt, a leírás alapján úgy tűnik, mintha a férjed lenne a kettő közül a dedósabb. Nehéz helyzet, de szerintem semmiképp ne törődj bele, próbáld meg kitalálni, mi lehet neked és a gyereknek a legjobb.
2010. márc. 5. 14:30
 9/11 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem át kell kissé gondolni a dolgokat.

Ha megnézed évszázadokig úgy neveltékna gyerekeket,hogy az anya volt a megengedő,babusgató,apa a szigorú.

Aaz elmúlt pár évben jött az az őrület,hogy apa-anya elkényezteti,óvja a széltől is a gyereket,meg is lehet nézni a végeredményt.

2 évesen még rád van elsősorban szüksége a kislányodnak,egyszerűen otthon ne üljön le apával játszani otthon.

Apa vigye el sétálni,biciklizni,legyenek kettesben közös programjaik,ne félj ott nem fogja vadítani,hiszen nincs akinek "lepasszolja" ,ha a gyereknek már nem tetszik.

Az esti lefekvésnél is lehet kompromisszumot kötni:legyen fél 9 az időpont,mondjuk fél 7-kor vacsi,7-kor apa vigye el sétálni negyed órára,húsz percre,utánna fürdés és ha van kedve fél 9-ig jöhet még a játék.

Azonkívül szerintem az igazi gond az,hogy a férjed úgy érzi,hogy elhanyagolod őt(van rá oka?),ezt "veri" le a gyereken.

Még annyit, az oviba is vissza fognak neki ütni/csípni/harapni stb,ha ő megteszi és senki nem fog magyarázatot fűzni hozzá.

2010. márc. 5. 15:23
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

15:23-as,te nem olvastad el figyelmesen amit a kérdező ír: itt nem egy szigorú apáról van szó, hanem egy durva bunkó apáról, akinek szerintem nyűg a gyerek, és most a kérdező utolsó kommentjét elolvasva azt gondolom, a feleségét sem szereti. Ha valaki, én igazán hiszek a szigorú és következetes gyereknevelésben, és nagyon szomorúan nézem, hogy egyre jobban tönkreteszik a szülők a gyerekeiket ezzel a mindent szabad és tekintsük partnernek-barátnak a gyereket módszerrel. De itt nem erről van szó. Amit utoljára írtál, az után határozottan az a tanácsom hogy hagyd ott. Az egyik válaszoló írta, hogy két hetente hogy fogod odaadni egy hétvégére: szerintem nem fog kelleni neki, alig várja hogy nyugta legyen. De ha mégis vinni akarná csak azért is, a válásnál ki lehet térni rá, hogy a válás oka kimondottan a gyereknevelése miatt volt, és kérni a láthatás szigorítását - pld. felügyelettel... nem értek ehhez.

Még egy embernek üzennék, bár nem tudom olvassa e a többi hozzászólást: a 13:58-asnak: annyira elszomorított amit írsz, van egy barátnőm, akivel az anyja csinálta ugyanezt, és még felnőttként is keserítette az életét. Én neki is - és neked is - azt tanácsoltam, ha egy szülő így viselkedik, az mentesíti a gyermeket minden kötelezettsége alól. Szakítsd meg vele a kapcsolatodat, és helyre fog állni az életed. Nem az vagy, aminek az apád beállított, hanem egy értékes, okos nő, két egyetemet se végez el minden második ember Magyaro-n. Felnőtt ember vagy, lépj ki az életéből, örökre, és lesz normális életed. Mindkettőtöknek nagyon drukkolok.

Kérdező: esetleg szüleid nem tudnak segíteni átmenetileg hogy el tudj költözni?

2010. márc. 5. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!