Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukámat zavarja, hogy túl...

Anyukámat zavarja, hogy túl sokat beszélgetek vele? 14/L

Figyelt kérdés

Naponta minimum egyszer "beszélgetünk" anyukámmal. Odamegyek hozzá, véletlenszerűen felhozok egy témát és arról beszélek órákat... Általában csak bólogat, néha-néha tőmondatokban kifejezi ő is a véleményét. Ma mentem volna oda hozzá, hogy beszélgessünk, de azt mondta, hogy "hagyjuk már" és beküldött a szobámba.

Elég magányos vagyok, ő az egyetlen akivel beszélgetni szoktam, de úgy látszik, az agyára megyek...

Ne beszélgessek vele? Mit csináljak?

2015. júl. 16. 17:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Erős igényed van arra, hogy anyukád meghallgasson, hogy te kifejthesd véleményedet. Ez érthető, ez kisgyerektől az idősig mindenkinek jól esik. De gondolnod kellene arra is, hogy ez néha őt fárasztja, esetleg ő sem csak tőmondatokban válaszolna, de nem jut szóhoz tőled.

Szóval próbálj ezekből valódi beszélgetést csinálni, hallgasd meg te is őt. Kérdezd meg a véleményét, és hallgasd meg türelmesen, mit mond.

Amúgy az nagyon jó, hogy nem zárkózol be a szüleid (legalábbis anyukád) előtt, mert sok kamasz ezt csinálja. Csak úgy tűnik, kissé az ellenkező végletbe estél.

2015. júl. 17. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!