Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Okozhat gondot egy házasságban...

Okozhat gondot egy házasságban ha az egyik fél jóval többet keres, mint a másik?

Figyelt kérdés

Kezdetben kb ugyanannyi volt a fizetés, most többszörös a különbség. Így növekszik az életszínvonal, de az csak az egyik félnek köszönhető.

Szerintetek ez így működhet hosszú távon?

2015. júl. 15. 14:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ilyen a felállás. Engem azért szokott zavarni mert apukám kiskoromban meghalt és egész életemben azt hallgattam anyukámtól hogy sose tudhatod mit hoz az élet. Igy sikeresen belémültette azt a félelmet hogy akármikor meghalhat pl mellőlem. Gyerekekkel azért az nagy tragédia lenne. Férjem viszont egy nagyon egészséges gondolkodású ember, soha nem hallottam tőle egy rossz szót erről, mindig azt mondja hogy közös a kassza, egy család vagyunk és amit ő keres az az enyém is :) Szerintem ez neveltetés kérdése. Egyik barátnőm mindennap sírva jár melóba annyira nagy a stressz, 120at keres, férje 500-at de nem engedi munkahelyet váltani amíg nem talál olyat ahol la. 180-200 a fizu, így a barátnőm csak még többet sír mert úgy érzi csak a pénz számít, az egészséges nem, de a fiút sajnos úgy nevelték fel hogy a pénz az minden... hát nehéz ügy de egy harmonikus párkapcsolatban szerintem ez nem lehet probléma.
2015. júl. 15. 16:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy valóban jó házasságban ez nem lehet probléma.
2015. júl. 15. 18:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Le sem írom, mekkora a különbség a gyes és a férjem fizuja között. Nálunk az az álláspont, hogy a legfontosabb feladatom a gyerek, így nem nyaggat azzal, hogy dolgozzak, és hogy miért csak ennyit "keresek". Bevallom, engem azért zavar. Nálunk még kell 2-3 év, amíg teljesen megalapozzuk az egzisztenciánkat, és nekem pont ez az időszak esik ki. Néha olyan érzésem van, mintha én nem tennék hozzá semmit a közöshöz, ami persze nem igaz, mert én viszont rengeteget dolgoztam azért, hogy így nézzen ki a házunk.

Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy működni fog hosszú távon a dolog, mert vagy megtanulom elengedni ezt a pénzzel kapcsolatos frusztrációmat, vagy ha nagyobbak lesznek a gyerekek, én is belevágok a karrierépítésbe.

2015. júl. 16. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!