Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismertek olyan házaspárokat,...

Ismertek olyan házaspárokat, akik a hagyományos családmodellben élnek? Tehát hogy a férfi keresi a pénzt és a nő csinál minden házimunkát, gyerekkel kapcsolatos dolgot stb.

Figyelt kérdés
Milyen a házasságuk az életük? Szerintetek működhet ez a mai világban?
2015. júl. 10. 18:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
38%
Nem barátkozom ingyenélőkkel. Hajrá, lehet lepontozni htb nagyságos asszonyok. =) Csak aztán majd, ha mentek a levesbe, ne itt vernyogjatok, hogy az a mocsok exférj nem fizeti a gyt-t.
2015. júl. 10. 22:08
 12/20 anonim ***** válasza:
49%

Én is itthon vagyok. Itt iszonyatosan drága a bölcsöde, a baby sitter meg majdnem annyit kért, mint a fizetésem.

Jövöre megváltozik majd a helyzet, mert a nagyobbik gyerek megy iskolába és mindenképpen Magyarországon akarjuk, hogy járjon. Így én hazaköltözök a gyerekekkel, a férjem meg itt marad. (USA)

2015. júl. 10. 23:36
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

Kinek mit jelent, hogy otthon maradni. Én itthon vagyok a gyerekekkel, mert a legkisebb még 1 éves. 3 gyerkőcünk van, jó munkahelyről jöttem

el gyedre, de felszàmoltàk, tehàt nincs hova visszamennem. A gyerekek nem helyben jàrnak

oviba, őket én hozom-viszem. Ezen kívül a férjem 4 ,éve vàllalkozó lett, na neki is sokat segítek. Papírok, hivatalokba jàrok, levelezés, nyilvàntartàsok. Hogy ebből màsok mit làtnak? Annyit, hogy én itthon vagyok (rohadjak meg) s jól élünk. Azt nem làtjàk, hogy mennyit dolgozunk. Munkahelyre nem tudok visszamenni dolgozni, mert jobban jàrunk, ha én segítek be a vàllalkozàsba, mert mi azért egy szekeret húzunk, megbízható embert meg a mai vilàgban igen nehéz talàlni, tehàt maradok én. Lehet itt htb-zni, de htb és htb közt is van különbség. Én tudok többet (2) akik így élnek mint mi. Viszont tudok olyat is, aki 7-10 gyerek miatt van otthon, csak a férj keres. Na róluk vanvvéleményem. Segélyért àllnak sorban, meg

hitelért a boltban, s szidják a kormànyt, meg tulajdonképpen mindenkit. Hogy ők boldogok-e, nem tudom, nem ttartoznak a baràti körünkbe, de szerintem nem.

2015. júl. 11. 07:30
 14/20 anonim ***** válasza:
17%
13: rajtad kívül szerintem mindenki felfogta, hogy nem GYED-es anyukákról szól a kérdés, hanem olyanokról, akik ovis, iskolás gyerekekkel is otthon vannak, háztartásbeliek....
2015. júl. 11. 11:15
 15/20 anonim ***** válasza:
35%

Én többet ismerek... és igen, működhet, ha egészséges életszemléletű és egymást tényleg tisztelő férj és feleség kerül össze. Bár lehet, mindez korosztály kérdése, mert akiknél működik a környezetemben, azok hatvanasok. A nő igazi háziasszony, aki tényleg meg tudja teremteni az otthon melegét... úgy, hogy közben nem szürkül bele az otthoni teendőkbe, mellette kézműveskedik, fest, barátnőzik, művelődik, lehet vele beszélgetni. A férj meg ezért cserébe nem írt házassági szerződést, és nem lépett le vmi másik nővel, hagyva a feleségét egy vas nélkül. (az más kérdés, hogy emberileg a nő ezen kívül egy nulla, a kedvencem az volt, hogy úgy éltette az adóemelést a Fidesznél, hogy ő életében egy forint adót be nem fizetett...)

A többi példa az sajnos rossz. Mit is látok?

-a pasas uralkodó típus, nem engedné a nőt dolgozni, de közben folyton érezteti, hogy ő tartja el, és a nőnek egy tusfürdőért is kunyerálnia kell pénzt

-pasas egy idő után belehabarodik vmi másik nőbe, elhagyja a nőt, persze egy forintot nem ad neki, mert már miért, hiszen ő keresett pénzt... az persze nem számít, hogy a nő csinált mellette minden más munkát

-csajszi direkt olyan pasit keres, aki kitartja, de közben semmit, de semmit nem tesz azért, hogy szép, meleg, kellemes otthonnal fogadja a férjét... mert oké, ha van pénz rá, akkor nem ő mos, főz, vasal... de legalább akkor lenne kedves a férfival, masszírozná munka után, díszítené az otthont vagy vmi... letudja annyival, hogy de hát én a férjemért csináltatom a körmeimet...

-a nő elházisárkányosodik, és mivel csak főz-mos-takarít, másra lehet, nincs is igénye, maximum a délutáni latin szappanoperáról lehet vele beszélni a főzésen kívül (egyik volt barátnőm - lány vagyok, és barátról van szó - anyja volt ilyen... egy másik barátnőm anyukája meg az én anyukám mondták, hogy amikor hármasban voltak egyszer, akkor kínos csönd volt, mert egyszerűen nem tudott hozzászólni semmihez a nő, pedig nem atomkutatásról volt szó... hanem csak sima irodalom, színház, alapvető hírek, kirándulás...)

2015. júl. 11. 13:37
 16/20 anonim ***** válasza:
53%
Ismerek ilyet és nem ettől függ hogy mennyire boldog egy házasság. Nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mások a lehetőségei és az igényei. Lehet hogy egyeseknek nehéz elképzelni hogy ne járjanak be dolgozni valahová vagy hogy kereshet egy ember is eleget, de attól még nem lehetetlen. Mindenre van érv - ellenérv, szóval persze hogy működhet.
2015. júl. 11. 14:28
 17/20 anonim ***** válasza:
63%

Amíg harmónikus a kapcsolat, addig teljesen jól működik ez. De ha kialakul egy konfliktus, akkor a 'kenyérkereső' fél hatalma sokkal kiterjedtebb, ugye ő ellenőrzi az erőforrások elosztását. Ha nő lennék én ezért nem mennék bele egy ilyenbe.

Férfiként meg vonzóbbnak tartom a dolgozó, életcéllal rendelkező nőt, aki nem alávetett a kapcsolatban, hanem partner. Főzni, mosogatni meg én is tudok, nem kell házicseléd otthonra. Ettől függetlenül, ha úgy jönnének ki a dolgok, hogy ez a leglogikusabb, akkor nem lenne vele problémám.

2015. júl. 13. 13:44
 18/20 anonim válasza:
54%
Igen,mi egy ilyen házaspár vagyunk,és jelentem a sok negatív hozzászólónak,hogy bizony működik,és boldogok vagyunk,nem csal meg a férjem,én sem őt,nem vagyunk hívők,egyszerűen így döntöttünk. 3 gyerek van ,nagy kert,egy minifarmon élünk,amit 80%-ban én látok el,és gondozom az állatokat,e mellett családi kertészetünk van,a férjem javarészt ott melózik. Tökéletesen elvagyunk, ha azt nézzük Ő a kenyérkereső..igen..de ugyan annyit melózok én is,kemény fizikai munkáról beszélek ilyenkor,annak ellenére,hogy végül is hivatalosan anyaságin vagyok itthon és lógatom a lábam a 3 gyerekem mellett. :D És igen.Működnie kellene a mai világban az ilyen életformának is,csak valljuk be (és most le leszek pontozva) sok nőtársamnak büdös az e fajta munka,és megterhelő ez az élet,amiről sokan azt hiszik könnyű,és semmi dolga egy itthon ülő nőnek. Eltartatom csak magam,és szülöm nyakra főre a gyereket, a férjem pedig sanyarú sorsa miatt félrelép. :D Én ont ilyet nem ismerek. A legtöbb megcsalt feleség,vagy férj,pont nem az ilyen fajta családmodell szerint élőkből való...
2015. júl. 13. 15:07
 19/20 anonim ***** válasza:
32%

"egy minifarmon élünk,amit 80%-ban én látok el,és gondozom az állatokat,e mellett családi kertészetünk van,a férjem javarészt ott melózik. "

Minek válaszolsz akkor, ha dolgozol? A kérdés a háztartásbeli, kitartott nőknek szólt, nem neked.

2015. júl. 13. 16:43
 20/20 anonim válasza:
54%
Azért mert háztartásbeli vagyok...és ,,kitartott, és 25 ezer ft-ot keresek ,mert ennyit kapok azért,hogy itthon vagyok anyaságin... ez mellett dolgozok itthon,amiért ugye pénzt nem kapok :) ezért szokták rám aggatni,hogy ingyenélő vagyok..ezt konkrétan a fél rokonságom így gondolja :(
2015. júl. 13. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!