Ismertek olyan házaspárokat, akik a hagyományos családmodellben élnek? Tehát hogy a férfi keresi a pénzt és a nő csinál minden házimunkát, gyerekkel kapcsolatos dolgot stb.
Én is itthon vagyok. Itt iszonyatosan drága a bölcsöde, a baby sitter meg majdnem annyit kért, mint a fizetésem.
Jövöre megváltozik majd a helyzet, mert a nagyobbik gyerek megy iskolába és mindenképpen Magyarországon akarjuk, hogy járjon. Így én hazaköltözök a gyerekekkel, a férjem meg itt marad. (USA)
Kinek mit jelent, hogy otthon maradni. Én itthon vagyok a gyerekekkel, mert a legkisebb még 1 éves. 3 gyerkőcünk van, jó munkahelyről jöttem
el gyedre, de felszàmoltàk, tehàt nincs hova visszamennem. A gyerekek nem helyben jàrnak
oviba, őket én hozom-viszem. Ezen kívül a férjem 4 ,éve vàllalkozó lett, na neki is sokat segítek. Papírok, hivatalokba jàrok, levelezés, nyilvàntartàsok. Hogy ebből màsok mit làtnak? Annyit, hogy én itthon vagyok (rohadjak meg) s jól élünk. Azt nem làtjàk, hogy mennyit dolgozunk. Munkahelyre nem tudok visszamenni dolgozni, mert jobban jàrunk, ha én segítek be a vàllalkozàsba, mert mi azért egy szekeret húzunk, megbízható embert meg a mai vilàgban igen nehéz talàlni, tehàt maradok én. Lehet itt htb-zni, de htb és htb közt is van különbség. Én tudok többet (2) akik így élnek mint mi. Viszont tudok olyat is, aki 7-10 gyerek miatt van otthon, csak a férj keres. Na róluk vanvvéleményem. Segélyért àllnak sorban, meg
hitelért a boltban, s szidják a kormànyt, meg tulajdonképpen mindenkit. Hogy ők boldogok-e, nem tudom, nem ttartoznak a baràti körünkbe, de szerintem nem.
Én többet ismerek... és igen, működhet, ha egészséges életszemléletű és egymást tényleg tisztelő férj és feleség kerül össze. Bár lehet, mindez korosztály kérdése, mert akiknél működik a környezetemben, azok hatvanasok. A nő igazi háziasszony, aki tényleg meg tudja teremteni az otthon melegét... úgy, hogy közben nem szürkül bele az otthoni teendőkbe, mellette kézműveskedik, fest, barátnőzik, művelődik, lehet vele beszélgetni. A férj meg ezért cserébe nem írt házassági szerződést, és nem lépett le vmi másik nővel, hagyva a feleségét egy vas nélkül. (az más kérdés, hogy emberileg a nő ezen kívül egy nulla, a kedvencem az volt, hogy úgy éltette az adóemelést a Fidesznél, hogy ő életében egy forint adót be nem fizetett...)
A többi példa az sajnos rossz. Mit is látok?
-a pasas uralkodó típus, nem engedné a nőt dolgozni, de közben folyton érezteti, hogy ő tartja el, és a nőnek egy tusfürdőért is kunyerálnia kell pénzt
-pasas egy idő után belehabarodik vmi másik nőbe, elhagyja a nőt, persze egy forintot nem ad neki, mert már miért, hiszen ő keresett pénzt... az persze nem számít, hogy a nő csinált mellette minden más munkát
-csajszi direkt olyan pasit keres, aki kitartja, de közben semmit, de semmit nem tesz azért, hogy szép, meleg, kellemes otthonnal fogadja a férjét... mert oké, ha van pénz rá, akkor nem ő mos, főz, vasal... de legalább akkor lenne kedves a férfival, masszírozná munka után, díszítené az otthont vagy vmi... letudja annyival, hogy de hát én a férjemért csináltatom a körmeimet...
-a nő elházisárkányosodik, és mivel csak főz-mos-takarít, másra lehet, nincs is igénye, maximum a délutáni latin szappanoperáról lehet vele beszélni a főzésen kívül (egyik volt barátnőm - lány vagyok, és barátról van szó - anyja volt ilyen... egy másik barátnőm anyukája meg az én anyukám mondták, hogy amikor hármasban voltak egyszer, akkor kínos csönd volt, mert egyszerűen nem tudott hozzászólni semmihez a nő, pedig nem atomkutatásról volt szó... hanem csak sima irodalom, színház, alapvető hírek, kirándulás...)
Amíg harmónikus a kapcsolat, addig teljesen jól működik ez. De ha kialakul egy konfliktus, akkor a 'kenyérkereső' fél hatalma sokkal kiterjedtebb, ugye ő ellenőrzi az erőforrások elosztását. Ha nő lennék én ezért nem mennék bele egy ilyenbe.
Férfiként meg vonzóbbnak tartom a dolgozó, életcéllal rendelkező nőt, aki nem alávetett a kapcsolatban, hanem partner. Főzni, mosogatni meg én is tudok, nem kell házicseléd otthonra. Ettől függetlenül, ha úgy jönnének ki a dolgok, hogy ez a leglogikusabb, akkor nem lenne vele problémám.
"egy minifarmon élünk,amit 80%-ban én látok el,és gondozom az állatokat,e mellett családi kertészetünk van,a férjem javarészt ott melózik. "
Minek válaszolsz akkor, ha dolgozol? A kérdés a háztartásbeli, kitartott nőknek szólt, nem neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!