Hogy viselitek azt, ha a párotok komoly depresszióban szenved?
Az enyém bipoláris depresszióban, főleg. Teljesen hangulatember. Amikor rosszul van agresszív, goromba. Amikor jól van, akkor szuper kedves, intelligens, jó humorú, és nem utolsó sorban jó apa. Én viszont már előre félek a köv. rossz időszakától. Ráül a lelkemre a gondolat és én is lassan depressziós leszek. Azt reméltem régebben, hogy pszichiáter tud segíteni. Gyógyszert szed, terápiára jár, ha kell megyek vele én is. Talán valamit segített is, de nem eléggé.
Egyrészt nem tudom, hogy segíthetnék még, másrészt nem tudom, hogy lehet ezt közeli hozzátartozóknak elviselni. Én, mint egy szivacs, magamba szívom a hangulatát, (tán mert szeretem őt), de egyúttal bele is fáradok. Hát... nem ilyen házaséletről álmodtam.
Mik a tapasztalataitok, hogy lehet így leélni egy életet?
A leírás alapján nem gondolnám, hogy depressziós, csak egy erősen rapszódikus természetű ember, akinek a viselkedése rányomja a bélyegét a környezetére.
A férjem ugyanilyen, de szerencsére semmi baja, csak engem készít ki teljesen.
A mániások nem lelkibetegek, meg nem hangulat emberek, ott az agyban vannak problémák, amire szedik a gyógyszert. Pont a héten volt téma az egyik szeminárimomon maga a betegség, és hogy milyen hatással van a büntethetőségre például, milyen állapotot idézhet elő.
Annak kevésbé valószínű, hogy bármi baja lenne, aki a gyik.hun arról filozofál, hogy ő most tök depi és mindjárt öngyi lett, meg izé mizé és a netes kalkulátor szerint is depi. De szarra nem írnak ilyen gyógyszereket, ez komoly betegség.
Hello! Baromi nehezen. Ha a pszichiátriai vonalon akartok haladni, akkor viselkedésterápia lehet jó. A gyógyszerek magukban túrót nem érnek...
A depresszió tanult tehetetlenség. Ebből következően sok próbálkozásra van szükség ahhoz, hogy újra normális erőbedobással normális célokért küzdjön az ember. Bipoláris esetben ugye a ló két oldalán felváltva tartózkodik... Ha lehet, ne csináljatok újabb gyereket, mert nemhogy szenvedni fog ettől, de eltanulja a videlkedésmintát, ami az egész életét megkeseríti. A férjednek saját magának akarnia kell ebből kijönni, nem elég, ha szedi a gyógyszereket és "mit vársz még tőlem" jellegű a hozzáállása.
Ha ennyire megvisel téged, talán neked is jobb lenne pszichológusnál kibeszélni magadból, mielőtt belebetegszel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!