Válás esetén, hogy oldható ez meg?
. A párom megcsalt, én megtudtam és elhagytam (nem házasodtunk össze). 8 évig éltünk együtt és közösen hitelre vásároltunk egy lakást.
Neki van egy 11 éves lánya aki velünk élt és a párom szeretne maradni a lakásba, de pénze nincs, hogy kifizesen, de azt mondja hogy nem is fizetne, mert még több tartozás van mint a lakás valódi értéke. Három hónapja már hogy visszaköltöztem a szüleimhez. Ma megtudtam, a lányától hogy a szeretője oda fog költözni. Jelenleg a hitel felét még mindig fizetem.
Van valami megoldás? Mert a szüleim nem Budapesten élnek és nagyon sok pénz megy el benzinre, hogy a munkahelyemre bejussak nap mint nap, és fárasztó is.
De így albérletre már nem marad pénzem.
Ugyanúgy, mint házasság esetén.
Beadsz egy keresetet a bíróságra vagyonmegosztás iránt.
Vagy kifizet, vagy eladjátok a lakást.
Abba viszont ne menj bele, hogy odaköltöztesse a szeretőjét csak úgy!
Lakáshasználati díjat is kell fizetnie, ha te nem laksz benne és csak ő használja az egész lakást! Abból már majd telik albérletre.
Te jó ég, annyira buta vagy, hogy az valami fájdalmas. Neked nem tűnt fel egyáltalán, hogy ez a hapsi palira vett??
Otthagyod neki úgy a lakást, vagyonmegosztás nélkül, hogy ő használja kizárólag és még fizeted is a felét??? Anyám borogass.
Egyrészt azonnal irány a bíróság. Ezután két megoldás van:
- az exed kifizeti neked a lakás felét, és ezután a teljes hitelt ő fizeti
- a lakás jogilag fele-fele arányban lesz felosztva, és a te részedre bérleti díjat fizet neked a volt párod. A hitel fele a továbbra is a tied.
- ha nincs megegyezés, a lakást elárverezik és osztoztok az árán. Ebből mehet mindenki, amerre lát.
Mivel közös tulajdonotok a lakás, te pedig továbbra is fizeted a törlesztőrészletek felét, a törvény szerint jár neked lakáshasználati díj.
Ha ebben nem tudtok megállapodni, akkor - ahogy az első hozzászóló már leírta - bírósághoz fordulhatsz, és kérheted a közös tulajdon megszüntetését.
Ha ebben meg tudtok állapodni, akkor arról okvetlenül legyen szerződés, nehogy elkövesd az a hibát, hogy szóbeli megállapodás alapján egyedül az exed fizeti tovább a törlesztőrészletek rádeső 50 %-át annak fejében, hogy ott lakhat, mert annak rád nézve hátrányos következményei lennének.
Arra meg kicsit rácsodálkoztam, hogy a leírtak alapján miért gondolják ketten is, hogy a kérdező csak a nő lehet ebben a történetben.
Feleznetek kell, mind a lakást, mind a hitelt. Ha az exed hagyja hogy miután te elköltöztél továbbra is fizesd a hitelt, akkor semmibe vesz téged, semmi jóra ne számíts tőle, és keress egy ügyvédet ahogy írták.
Mivel a lakást fizikailag nem lehet elfelezni, döntsd el hogy mit akarsz. Ezek a lehetőségek:
-Eladjátok a lakást és lenyelitek a hitel miatti veszteséget
-Közösen fizetitek a hitelt és egyelőre kiadjátok a lakást harmadik személynek
-Közösen fizetitek a hitelt, de az exed fél bérleti díjat fizet neked. Akkor neked sokba nem fog kerülni a dolog, mert kb. annyi a rád eső fél törlesztés, mint a neked adott fél bérleti díj.
Keress ügyvédet és számoljátok ki együtt melyik megoldással járnál a legjobban. De azt semmiképp se hagyd hogy ő lakjon benne lakáshasználati díj nélkül és te meg fizesd a hitelt...
A legjobb lenne eladni a lakást és megszüntetni minden kapcsolatot egy ilyen alja emberrel. Biztos vagyok benne h a lakáshasználati díjjal is trükközne meg késne.
A bíróságon van, minden héten ingyenes fogadónap. Ott minden kérdésre válaszolnak és tanácsot is adnak.
Add be a kérelmet a vagyonközösség megszüntetésére.
Nő vagyok.
Köszönöm szépen a tanácsokat.
Elmegyek a bíróságra és megkérdezem mit tehetek.
Sajnos az ő fizetése nagyon kevés és azt nem szeretném, hogy a kislánynak nélkülöznie kelljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!