Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen okai lehetnek ha egy...

Milyen okai lehetnek ha egy rokoni körben elég sokan nem akarnak gyereket?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy testvérek, unokatestvérek, másod unokatestvérek közül senki nem tervez gyereket.
2015. júl. 1. 12:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
44%
Magyarországon miből? Mire? Minek?
2015. júl. 1. 22:06
 22/26 schocko ***** válasza:
21%
Ha szüleitek is így gondolkodtak volna, akkor ti sem lennétek...minden élőlény egyedüli célja, hogy továbbvigye az életet...te hazudhatsz magadnak más célt, valójában csak ezért az egyért születtél...ha nem lesz utódod, akkor nyomtalanul fogsz eltünni...ha lesz, akkor tovább örökíted magad...persze nem nagy vigasz, de a semmitől sokkal több......egyébként írja fel magának a kedves harminc éves diáklány amit mondtam, s nézze meg húsz év múlva...s ne mondja, hogy nem szóltam...
2015. júl. 1. 22:12
 23/26 anonim ***** válasza:
71%

A dédszüleimről sem tudok semmit, ők is nyomtalanul eltűntek. Ha csak azért akarsz gyereket, hogy valaki emlékezzen rád, az nem önző dolog?

Nem állatok vagyunk, úgy is lehet maradandót alkotni, ha nem szülsz. Sőt. Mindenkit megszült valaki, mégsem ismerem mindenki szüleit.

Az pedig, hogy ha nem születünk meg, nem létezünk, logikailag helyes, de semmit nem ad a vitához. Igen, ha nem születek meg, most nem lennék itt... vagyis? Itt vagyok. Rajtam kívül álló döntés volt, hogy megszületek-e. Megtörtént. Most az én döntésem, hogy megszülök-e valakit.

2015. júl. 1. 23:53
 24/26 anonim ***** válasza:

Én még csak 16 éves vagyok. Nem akarok gyereket. Oké, tényleg nagyon fiatal vagyok, kamasz, változhat még, etc....

De a "rokonság" mindig ki van akadva, ha közlöm, hogy nem akarok gyereket.

Pedig ahhoz kell anyagi háttér, ami ebben az országban kétlem, hogy meglesz, hiába egyáltalan nem tanulok rosszul. Kell egy pasi, akit szeretek annyira, és ő is engem, hogy ez az életre szóló döntést meg tudjuk hozni, lehet vele hosszú távra tervezni. Ilyet nagyon szeretnék találni, de ebben mégkevésbé bízok, mint az anyagi háttér meglétében. Azt kemény munkával még talán meg tudom teremteni. És a legfontosabb, hogy mindenki számára nyilvánvalóan egyáltalán nem vagyok anya típus, fogalmam sincs mit kell csinálni velük, pedig 2 kistesóm van.

Deeee, majd lesz gyereket, úgyis meg gondolod magad, gyerek az keeeell, mert az jóó, mert csak. Majd meglátjuk...

2015. aug. 20. 23:19
 25/26 anonim ***** válasza:

22: elég nagyot tévedsz, nem állatok vagyunk. Intelligens lények vagyunk, szóval az emberiség célja alkotni valamit. Ezért vannak most is épületek, ezért nem legelsz most a réten kaja után. Pont azok az emberek miatt, akik a család helyett sokszor a karrier mellett döntöttek, hogy lenyűgözzék a többi embertársaikat és előrébb vigyék az emberiséget.

A saját utód egy olyan dolog, hogy akkor vállalunk (értelmes emberek között), ha akarjuk, hogy az tovább vigye az elért érdemeinket, szellemiségünket, genetikánkat, stb... Azért nem fogunk vállalni, hogy ólban nőjön fel vagy teljesen kilátástalanul, ez önző és felelőtlen dolog lenne, ráadásul saját magunknak okoznánk kárt, ha látnánk a szenvedéseiket.

Az élet értelmét ott kell keresni, hogy valamiért fejlődünk valahová. Nincs leállás, minden fejlődik.

2015. aug. 21. 17:16
 26/26 anonim ***** válasza:

Szerintem ritka,hogy egy családban ez gyakori legyen.

Én még csak 27 vagyok,de soha nem akarok gyereket.

A "példaképem" ebben az egyik unokatesóm,aki most 40 és ő sem akar soha.

De nekem van vagy 20-25 unokatesóm,mert mindkét szülőmnek sok testvére volt.

Mi 3-an vagyunk testvérek és egyikünk sem akar gyereket.

Rossz tapasztalat,nem vágyunk rá,nem is engedhetnénk meg magunknak,mert nem vagyunk gazdagok.

Szeretünk függetlenek lenni,és nekem is és a testvéreimnek is időigényes hobbink van,amibe nem fér bele a család.

2016. márc. 9. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!