Milyen okai lehetnek ha egy rokoni körben elég sokan nem akarnak gyereket?
Én sem akarok gyereket, hiszen már 30 éves vagyok, és csak most fejeztem be a tanulást. Most kezdem a karrierem. Ha nem kezdek végre dolgozni, akkor sosem lesz belőlem semmi. Ha elmennék szülni, minek tanultam ennyit??
De nem is hiányzik. A szakmatársaim nagy része szintén ugyanebben a cipőben jár.
Több oka is lehet, vagy még fiatalnak érzik magukat hozzá, egyelőre más terveik vannak, vagy az anyagi háttér nem megfelelő, vagy csak nem érzik szükségét, nem hiányzik nekik a gyerek, nem vágynak rá.
Régen szinte belesulykolták az emberbe, hogy gyerek az kell! Ha akarunk, ha nem. Mert az az elfogadott, az az elvárás, meg hú de jó lesz, meg csak.
Ma már inkább mennek a saját fejük után az emberek, mint a társadalmi elvárásoknak való megfelelés felé.
Szerintem jobb is így, pláne gyerekvállalás terén. Nem mindenkinek való a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!