Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen okai lehetnek ha egy...

Milyen okai lehetnek ha egy rokoni körben elég sokan nem akarnak gyereket?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy testvérek, unokatestvérek, másod unokatestvérek közül senki nem tervez gyereket.
2015. júl. 1. 12:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
51%
Nálunk például csak nekem van. Illetve most már a második jön. Kicsit rossz, hogy a fiamnak nincs egyetlen unokatestvére, meg egyetlen rokon gyerek, akik hasonló korú lenne, mint ő, de ez még okés, fiatalon szültem, 20 évesen, és a testvérem, unokatestvéreim is közel akkor születtek, amikor én, +/- 3 év. De azóta eltelt tíz év, és továbbra is csak nálunk van gyerek. A férjem családjában meg pláne érdekes a helyzet, mert az ő testvérei jóval idősebbek nála, és ott sincs gyerek sehol. Hogy kinél miért nincs... van, akinek jelenleg nincs is párkapcsolata, és ideje sincs ismerkedni, annyit dolgozik; van, aki még jelenleg is tanul; van olyan, kinek egyáltalán nem is lehet gyereke; van, aki pályakezdő, és egy darabig biztos nem lesz még, de lehet, hogy később sem szeretne; van, aki nagyon keveset keres, és ők maguk és épp, hogy meg tudnak élni; és olyan is van, akinél fogalmam sincs, hogy miért nincs gyerek.
2015. júl. 1. 13:54
 12/26 anonim ***** válasza:
69%
Egyik ismerős ázaspár kerek-perec megmondta Ők önzőek és nem akarják feladni a kényelmüket a gyereksírásért...
2015. júl. 1. 13:57
 13/26 anonim ***** válasza:
67%

Én sem akarok gyereket, hiszen már 30 éves vagyok, és csak most fejeztem be a tanulást. Most kezdem a karrierem. Ha nem kezdek végre dolgozni, akkor sosem lesz belőlem semmi. Ha elmennék szülni, minek tanultam ennyit??

De nem is hiányzik. A szakmatársaim nagy része szintén ugyanebben a cipőben jár.

2015. júl. 1. 14:33
 14/26 anonim ***** válasza:
22%
23 éves vagyok és ebbe az országba eszembe se jutna gyereket szülni. havi 110E-res fizetésből meg arra elég, hogy a magam dolgait finanszírozzam. Ezért nem vállalok (még) gyereket. Ja meg ahhoz olyan férfi is kell, akivel lehet hosszútávra is tervezni
2015. júl. 1. 14:42
 15/26 anonim ***** válasza:
56%

Több oka is lehet, vagy még fiatalnak érzik magukat hozzá, egyelőre más terveik vannak, vagy az anyagi háttér nem megfelelő, vagy csak nem érzik szükségét, nem hiányzik nekik a gyerek, nem vágynak rá.

Régen szinte belesulykolták az emberbe, hogy gyerek az kell! Ha akarunk, ha nem. Mert az az elfogadott, az az elvárás, meg hú de jó lesz, meg csak.

Ma már inkább mennek a saját fejük után az emberek, mint a társadalmi elvárásoknak való megfelelés felé.

Szerintem jobb is így, pláne gyerekvállalás terén. Nem mindenkinek való a gyerek.

2015. júl. 1. 14:47
 16/26 anonim ***** válasza:
12%
Valószínűleg génhibásak. Teljesen érthető így a reakció. Ha pedig nem ez van, akkor feltehetőleg szimplán csak retardáltak.
2015. júl. 1. 15:45
 17/26 anonim ***** válasza:
70%
Az uccsó egy gyökér!
2015. júl. 1. 17:34
 18/26 anonim ***** válasza:
62%
Mert itt is azoknak tuti lesz gyerekük, akik a leggusztustalanabbakat kommentelték... képzeld, milyen szülők lesznek.
2015. júl. 1. 19:54
 19/26 schocko ***** válasza:
36%
Harminc évesen még nem akarsz, mert minek tanultál akkor...negyven évesen már akarnál, de nehezen akar összejönni...45 évesen mindenedet odaadnád egy gyerekért...ötven évesen pedig rájössz, hogy mekkora ostoba voltál harminc évesen...ez így lesz, akárhogy is hadakozol most...
2015. júl. 1. 21:16
 20/26 anonim ***** válasza:
73%
Honnan tudod? Elég nagy önteltség azt állítani, hogy tudod, hogy egy vadidegen mit fog érezni évek múlva.
2015. júl. 1. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!