Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az albérlő társunk 16éves...

Az albérlő társunk 16éves barátnője is itt él a lakásban. Hol tudjuk ezt jelenteni?

Figyelt kérdés

Hivatalosan az apjához van bejelentve,de gyakorlatilag meg itt él. Bár a szerződés nem vele lett kötve,de bizonyítani tudjuk hogy ő is itt él(mi nem akartuk hogy ide jöjjön,de hiába raknánk ki,visszajönne).Szeretnénk jelenteni valahol,mivel még kiskorúnak számít és bár az apja tudtával van itt,de csinál olyan dolgokat is amit apuci nem tud (pl: nem jár iskolába,drogozik stb.).Hol tudnánk ezt megtenni?Névtelenül is lehetséges a bejelentés?

Okoskodók kíméljenek,a hasznos válaszokat pedig köszönöm!

2010. márc. 2. 22:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Szakmai gyakorlat tantervbe ágyazását nem látnám hülyeségnek, attól még kaphat érte fizetést a gyakornok, de biztosítva is lenne a hallgatói jogviszony miatt, és később kisebb az esély, hogy visszautasítsák gyakorlat hiányában álláskereséskor. Én felsőoktatásba is bevezetném a kötelező 1 évet, amit a suli szerződéses cégpartnereinél lehetne letölteni.

No, de eltértünk a kérdéstől. :-) Szóval nem kidobálni kell, hanem szakértőt hívni, a többit ő megoldja.

2010. márc. 3. 09:05
 22/27 anonim ***** válasza:
Annyit még ehhez, hogy szakmai gyakorlat eddig is volt minden ilyen helyen. Én szakközépbe jártam, nekünk kéthetente 2 nap volt a szakmai gyakorlat (nem sokat ért, és természetesen nem fizettek érte semmit), a szakmunkásoknak 1 hét iskola, 1 hét gyakorlat volt.
2010. márc. 3. 09:17
 23/27 A kérdező kommentje:

Anyucitól elvették mert az élettárs bántalmazta.Így az se járható út.Amúgy nem féltékeny vagyok rá,de nagyon sok a gond vele,és ne mi vegyünk a párommal a nyakunkba még plusz gondot.

A másik hogy talán aggódok is érte, hisz a barátja 22évesen is olyan mint egy gyerek,és a lánynak még igencsak elkélne a szülői felügyelet.

2010. márc. 3. 10:50
 24/27 anonim ***** válasza:
A szakmunkásképző évek óta 4 éves. A 9.10. osztály csak alapképzés, és tulajdonképpen a szakmát csak 11-ben kezdik.
2010. márc. 3. 12:47
 25/27 anonim ***** válasza:

Na, hát mikor én voltam ebben a korban, akkor a szakmunkás 3 éves volt (a szakiskola meg 2 év). De egyébként azóta elolvastam a szabályokat, és itt a megoldás:

"A törvény erejénél fogva a tizenhatodik életévének betöltése után kérelmére megszűnik annak a tankötelezettsége, aki

- érettségi vizsgát tett,

- államilag elismert szakképesítést szerzett,

- házasságkötés révén nagykorúvá vált,

- gyermekének eltartásáról gondoskodik.

A kérelmet a tanuló és - a nagykorúvá vált tanuló kivételével - a szülő közösen nyújthatja be. A kérelmet az iskola igazgatója írásban tudomásul veszi."

2010. márc. 3. 12:57
 26/27 anonim ***** válasza:
Pont azért kéne a családsegítőbe szólni, hogy ne ti vegyétek a nyakatokba a problémát, majd ők a nyakukba veszik. Tudod, hány problémáról nem tudnak a családsegítőben, amin tudnának segíteni, csak éppen senki nem szól? Úgy tűnik, a szülő nem járható út, hivatalosan a családsegítő járhat el, de ők csak akkor tudnak eljárni, ha van információjuk, és bárki jelentheti nekik. Ha nem így jártok el, akár titeket is felelősségre vonhatnak, például a főbérlő, vagy a szomszédok.
2010. márc. 3. 13:01
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Még a héten lépek az ügy érdekében.Nem rosszat akarok neki,de tönkre teszi magát.
2010. márc. 3. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!