Családi mizéria - Étteremválasztásnál kinek az érdekét nézzem?
Most lesz a diplomaosztóm, nyilván az anyagiakat is nézni kell, de a család a Trófeába vinné az ebédet, de én nem eszem húst, ott pedig akárhányszor voltam, az volt a vége, hogy köretet rágcsáltam körettel, és este hazaérkezés után mehettem a hűtőhöz... (A kommentekben nem kérek megjegyzést a vegákra, mert a kérdés nem erre megy ki és nem új keletű hóbort nálam a dolog, undorodom a hús ízétől gyerekkorom óta).
És ez az első alkalom, hogy konkrétan engem ünnepelnek, még maximum ha házasodok lesz ilyen az életemben, de soha többé, szóval egyszer szeretném, hogy legalább az legyen, ami nekem jó (mert amúgy a családi ünnepek se sokkal különbek nekem), de akkor meg lehet néhány rokon fogja szívni a fogát, mert nem tudnak elvonatkoztatni a gulyásleves-pörkölt-rántotthús tradíciótól.
Milyen éttermet választanátok, egy megfizethetőbb vegetáriánust, vagy belemennétek abba, hogy megint nem a ti érdeketek lesz elöl.
" Ez eléggé visszataszító látvány és felfogás egy vegetáriánus számára. "
Mondjuk én vegetáriánusként azt gondolom, hogy ha elvárom - márpedig elvárom - hogy engem ne b....sztassanak, hogy mit eszem, akkor a minimum, hogy én se teszem ezt másokkal. Mindenkinek a maga dolga, mit vesz magához, elég nagy a világ, elférünk egymás mellett. Ők úgy csinálják, én emígy. Az sem az én dolgom, ha mellettem egy egész disznót eszik meg valaki, hanem a sajátja.
A Mongolian Barbecue is hasonló mint a Trófea, nézd meg a honlapjukat, ezt írják (végén: fel is lehet őket hívni h mi lesz aznap a menü, érdeklődd meg előre):
"A húsokon kívül grillezhető illetve párolt zöldségek, továbbá hideg előételek,meleg előételek, készételek, köretek, hideg libamáj, sajttál, gyümölcssaláták, friss gyümölcsök, étvágygerjesztő oliva bogyók, libatepertő, magyaros ízelítők,friss és kevert saláták, kencék, és természetesen öntetek, mártások, köretek állnak az Önök rendelkezésére.
Válasszanak, és kóstolják meg őket, ahányszor csak kívánják.
Aktuális kínálatunkról telefonon érdeklődhetnek."
Mivel te diplomázol, úgy gondolom, egyszer kibírná a család, hogy nem húst eszik, hiszen ez a te nagy napod lesz. (Gratulálok egyébként!)
Esetleg nincs egy olyan hely a közelben, ahol vegetáriánus ételek, illetve húsos ételek is vannak?
Akik a rántott/grill sajtot, zöldségeket hozzák fel, azok nem tudom belegondoltak-e már, hogy egy vegetáriánus ezeket már halálra unta? Minden egyes vendégségben, ünnepségen, családi összejövetelen ezeket tömik az emberbe, mert eddig terjed a kreativitásuk a családoknak.
Egy vegetáriánus étteremben, vagy akár egy jobb éteremben (nem, a trófea nem számít még jónak sem) ennél jóval szélesebb, érdekesebb, egzotikusabb választék van. Úgy gondolom, hogy netán a diplomaosztóján megérdemelné az ember, hogy ne rántott sajtot próbáljanak belediktálni tartár mártással meg száraz rizzsel...
#27: Speciel én nem unom a rántott sajtot, hanem nem szeretem, a zöldség pedig megunhatatlan számomra (kivéve, ha párolt), de nem egyszer találkoztam már étteremben azzal az elképzeléssel, hogy egy vegának teljesen jó főétel pár deka grillezett zöldség magában. Erről írtam korábban is, mert régen volt, de mély hatást gyakorolt rám minden eset. Nos, én éhes maradok pár deka zöldségtől, bármilyen furcsának is tűnik az, hogy párszáz kcal nem laktat jól... Még egy zöldségleves után sem.
Na ezért szeretem a más nemzetekhez tartozó éttermeket, már amelyiket. A mexikói pl. igen vonzó, ott mindig jókat eszem és mindig vega ételt :) Már nem vagyok vega, így étteremben, ha minden kötél szakad, eszem vadat vagy zsíros halat, de ha lehet, szeretek húsmentesen enni.
Nagyon érdekes ez a kategória, vicces, hogy minden válasz le van pontozva... Meg az is, hogy azt se moderálják ki, aki azt írja, hogy egyek a kertből kutyakakit, innen is köszönöm az ötlet gazdájának, hasonló jókat kívánok arrafelé is!;D
A 11. kerületi Trófea nagyon kiesik, amúgy mikor utoljára voltam az egyik Trófeában még rántott sajt se volt, ezért ettem köretet körettel meg desszertet, de én nem tudok tömény, édes kajákból sem lapáttal enni. (Oké, hogy ez vagy 5 éve volt, de ezek után nem kell csodálkozni, ha nem mentem oda...) Én még a grillezett zöldségekkel is kiegyezek körettel, csak legyen valamivel változatosabb, és nem feltétlen olyan mirelit kaja, amit én is meg tudok rendelni a Tescoból és megcsinálni negyed óra alatt.
Nem is vinném őket feltétlen vega helyre, mert nálunk tényleg az a mentalitás, hogy nincs főétel hús nélkül, meg senkire se akarnám ráerőltetni, de mi nem csak 8an vagyunk és nem tudnék egy fancy étteremben megfizetni egy 3 fogásos menüt italokkal, amíg egy vegetáriánus étterem általában olcsóbb, mert a húsmentes ételek kevesebbe kerülnek...
A Mongol étterem jónak tűnik, meg fogom nézni, ha valakinek van hasonló ötlete, akkor szívesen veszem. Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!