A ti férjetek mennyi plusz munkát vállalt a babavárás miatt?
tegnap 21:18
Te egy álomnő vagy.
Igen, felelősségteljesen is lehet gyermeket vállalni.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak!
Akiknél semmi pluszt nem vállalt, ott hogy alakult utána az az időszak, amíg otthon voltatok a babával?
Csak azért kérdezem amúgy, mert mi is úgy vállaltunk gyereket, hogy előtte közösen mindent megteremtettünk, szerintem sem csak a férfi feladata. Semmi pluszt nem kellett neki vállalnia. Ennek ellenére anyósom állandóan azzal jön, hogy mivel itthon vagyok és a férjem értünk "gürizik, hogy mindenünk meglegyen", ezért nekem ki kell őt szolgálni. Amikor visszaszóltam neki, hogy eddig is ennyit dolgozott, sőt ugyanazon a munkahelyen van, mint ahol volt, amikor mikor összejöttünk, ezért nem érzem úgy, hogy nekem ki kellene szolgálnom őt, hiszen már maga miatt is ugyanígy dolgozott. Hál istennek amúgy férjem sem gondolkozik így, tudja, hogy nem azért vagyok most otthon, hogy a ház ura és parancsolója ki legyen szolgálva. Maximális GYED-et kapok, de ezt azért mert dolgoztam érte, plusz a baba miatt vagyok itthon egy évet, nem azért, mert a férjem nyakán élősködve ülök itthon és arra sem vagyok képes, hogy körbeugráljam.
Kíváncsi voltam, hogy másoknál is maradt-e minden a régiben, vagy munkahelyileg is plusz teher került-e a férfi vállára.
Egyébként ő is elmondta már az anyjának, hogy nem ért vele egyet, de úgy látszik ez ilyen generációs különbség, anyósom sosem fogja megérteni.
Köszönöm még egyszer a válaszokat.
Kérdező, attól függ.
Mi pl. a gyerekvállalás előtt mindig felváltva/közösen takarítottunk, mostunk, főztünk, gondoztuk a kertet, egyenlő arányban.
Mikor otthon voltam, egyértelmű volt, hogy kitakarítok mire hazaér, és többnyire én főztem, mert én voltam otthon, én jobban ráértem. A kerttel viszont inkább a férjem foglalkozott hétvégén, mert az hosszadalmasabb időtöltés, és annyi időre nem tudtam felügyelet nélkül hagyni a gyerekeket, amíg picik voltak.
Viszont nem "szolgáltam ki", ő ugyanúgy képes volt pl. kivinni a szemetet, összedobni egy szendvicset magának, elmenni a hűtőig az innivalóért, megmelegíteni magának a főtt ételt, leugrani a boltba, ha valami kellett. De tény és való, hogy ebben az időszakban nem ő porszívózgatott meg teregetett, mikor hazaért melóból.
Szóval valahol a kettő között. Én ezt így éreztem fairnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!