Húsvétkor menni szeretnénk valahova a családdal. Milyen helyeket ajánlotok?
Ha szeretnétek húsvéti programot Ópusztaszert ajánlom, ott hagyományőrzés, kézműves programok is szoktak lenni. És meg lehet nézni a skanzent is. Bár ott nagy a tömeg ilyenkor.
Ha nem baj, hogy nem kapcsolódik húsvéthoz, ajánlom a Kis-Balatont. A Kányavári-szigetet lehet megnézni, a többihez engedély kell. Gyönyörű hely, nádas, tele mindenféle madárral. Oda közel van még a kápolnásnyéki bivalyrezervátum is.
Olyan helyeket érdemes felkeresni, ahova kevesebben járnak, mint a legfelkapottabb helyekre. Azok mindig sokkal szebbek.
Ajánlani tudom még a Balaton-felvidéket. Zánka és Monoszló között, van egy Hegyestű nevű bemutatóhely. Valamint a Káli-medencében kőtengerek, a Szentbékkállai a legszebb.
Salföldön az erdőben kissé eldugva Pálos kolostor romjai.
Ajánlom még a Börzsönyt. Kemence környékén. Itt szállást is lehet kapni. Ott érdemes a turistatérkép segítségével elindulni. Nagyon szép az erdő.
Vagy Zemplén. Érdemes megnézni a Füzéri várat, a Boldogkőváraljai várat, esetleg a Regéci várat.
Valamint felülni Pálházán a kisvasútra, elmenni a végállomásra, és ott túrázni egy kicsit az erdőbe.
Szép még a Kelet-Mecsek is. Itt érdemes Óbányáról elindulni a kék vonal jelzésen , ez nagyon szép hely.
Meg érdemes felkeresni a Márévárát, ezt csak gyalogosan lehet, a turistajelzések nyomán.
Ezek közül remélem tudsz választani.
Nagyon sok ilyen szép és eldugott helyeket ismerek még.
Szálláshoz, kempinghez is tudok tippeket adni.
Én bejártam szinte az egész országot már. Beleszülettem a túrázásba. Szüleim már 1 éves koromba is vittek.
Konkrét túraútvonalokat is tudnák ajánlani. Az a kérdés, hogy hány km-t tudtok gyalogolni.
Ha ezek közül választottál, majd írj, hogy hogy tettszett.
Még annyit hozzáteszek, ha a Kis-Balatont választod, menjetek be az összes kis úton a nádasba, ami vezet. Akkor is érdemes bemenni, ha már, nehezen járható, és visszafordulnál. És maradjatok nagyon csendbe.
Ott lehet közvetlen közelről kócsagokat, kárókatonákat, szürke, vörös, és törpegémet, valamint nagyon sokmindendent látni közelről.
szia!
Gyertek el Bélapátfalvára..:)
www.villatopart.hu
nagyon klassz hely,a szállásról a panoráma pedig gyönyörű.=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!