Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi ideig normális ebben a...

Mennyi ideig normális ebben a családi helyzetben szex nélkül "működő" házasság?

Figyelt kérdés

30as évek második közepén járó, egészséges felek között.

A gyermeküket sajnos elvesztették, direkt nem írom mikor. Azóta semmi.

Meddig normális ha a férj nem kôzeledik. Elõtte gyakoriak voltak az együttlétek. Mondhatni az egyik alappillére volt a házasságnak. A másik persze a gyerek... Természetes ez vagy lassan teljes eltávolodáshoz vezethet érzelmileg is?

2015. jún. 3. 12:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Magától nem jön helyre, ha eddig nem jött. Pszichológus, vagy párterápia kellene.
2015. jún. 3. 12:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyik házasság sem egészséges szex nélkül. Ok, itt van egy nyomós ok, de akkor sem értem, miért kell a másik családtagot is tudatosan elveszteni? Időt nem lehet saccolni, nem tudom meddig tart a gyász, elég nehéz szitu lehet, de attól én még nem távolodnék el a férjemtől.
2015. jún. 3. 12:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Es ha a nő közeledik, azt elutasítja?
2015. jún. 3. 12:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Már megszületett gyermeket vesztettek el, vagy elvetélt a nő? Mert szerintem ez sem mindegy.

A gyász ettől is függ, hogy kinél meddig tart. Ha sikerült feldolgozni, akkor szerintem minden helyére billen. Lehet pár hónap, lehet egy év, lehet évek. Időnként azért érdemes errő beszélni, főleg a férfiak hajlamosak rá, hogy magukban örlődnek, ami nem tanácsos.

2015. jún. 3. 12:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Nyilván egy olyan közös traumán vannak túl, ami után nehéz napirendre térni. Hogy mennyi ideig normális, az szerintem tőlük függ. Az is kérdés, hogy lelkileg-érzelmileg mennyire tudnak egymás mellett lenni. Az is kérdés, hogy egyiküknek sincs igénye a szexre vagy egyikük már kívánná, de a másik nem.

Szerintem akár hetek-hónapok is eltelhetnek szex nélkül, ha a felek közt megmarad az intimitás, az egymás felé fordulás, a szeretet, a tisztelet, egymás segítése.

Persze egy ilyen helyzet millió konfliktust is hozhat még: egymás vagy önmaguk okolása a tragédiáért, egymástól elfordulás vagy a szexualitás végleges elutasítása. Ilyenkor bizony nehéz út vár rájuk, de terápiával van esély rá, hogy újra egymásra találnak az eltávolodó párok. A könnyebbik út, és sajnos ez nagyon gyakori ilyen esetben, a válás.

2015. jún. 3. 12:58
 6/11 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz lehet feldolgozni (ha egyáltalán lehet) egy gyerek elvesztését. Biztosan szükség lenne szakember segítségére is.

Én szex (nem kizárólag az aktus, hanem a szeretgetés, stb.) nélkül úgy gondolom, kb. fél évet bírnék ki. De nem tudom, hogy mi lenne, ha ilyen történne velem, mint veletek. Lehet, hogy annyira összeroppannék, hogy egyáltalán nem érdekelne a szex.

A legrosszabb nem is a szex, mint aktus hiánya, hanem az intimitás, az érzelmek hiánya. Szóval mindenképpen foglalkozzatok vele. De nem a szex részéről közelíteném meg. Egy szakember biztosan tudja, hogy ezt honnan kell indítani.

2015. jún. 3. 13:16
 7/11 Andizsuzsi ***** válasza:
73%
Bármeddig normális lehet, ha azt mindkét fél elfogadja. Szex nélkül is működhet nagyon jól egy házasság, ha az mindkét fél számára megfelelő, illetve ha a "másik" fél azt el tudja fogadni. Önmagában a szex hiánya nem vezet érzelmi eltávolodáshoz.
2015. jún. 3. 13:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

33 fölötti pár voltunk, mikor elvesztettük a babánkat. Én olyan letargikus állapotba kerültem, hogy két évig (!?) biztos felrúgtam volna szegény férjemet, ha közeledni próbált volna. Mivel ő ismeri a rezdüléseimet, így nem is próbálkozott, hisz látta, min megyek keresztül. (Ja, mi már 15 éve együtt voltunk akkor, szóval nem friss kapcsolat).

Két év múlva "hevertem" ki annyira, hogy lett újra szex. (és persze gyerek is). Szóval kinél meddig tud ez működni. Mindemellett teljesen egyetértek Andizsuzsi válaszával is, akár szexmentes kapcsolat is lehet boldog, kiegyensúlyozott, ha mindkét félnek megfelel. (Ismerek ilyet többet is a baráti körünkben).

2015. jún. 3. 13:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Te melyik fél vagy? Gondolom a férfi.

A gyerek magzat volt, vagy már megszületett? Van különbség.. :( Bár iszonyúan fáj mind a kettő.

2015. jún. 3. 14:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Addig, amíg ő annak érzi. Vele kell megbeszelni, nem itt vadidegenekkel
2015. jún. 3. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!