Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lefekvés előtt fogmosás?

Lefekvés előtt fogmosás?

Figyelt kérdés
Megdöbbentő, hogy nem mindenkinek magától értetődő ez.
2010. febr. 26. 21:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
napokig? meg sem érdemled a fogaid
2010. febr. 26. 22:18
 12/21 anonim ***** válasza:
66%

Ha mosod a fogaid, attól még ugyanúgy elromolhat. Szóval ne legyél már ENNYIRE okos :D

Az pedig, hogy milyen erősek és mennyire hajlamosak a romlásra az főként táplálkozás és genetika kérdése.

2010. febr. 26. 22:26
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Rossz érzés volt amikor az egyik buli után a barátnőmnél ragadtunk és csak az ujjammal tudtam fogat mosni éjjelre, mert szükséges a kényelemhez.

Az egyik válaszoló is jól írta , hogy evés után fél órát várni kell a savak miatt, és nem szabad dörzsölni sem sokáig, a legjobb a szilikonsörtés kefe, nekem ugyanis nem gyógyítható genetikai okokból a fognyak elgyengül az összes fogamon és kipattog a zománc, mikor az ideg már a felszínen van nem jó dörzsölni, mert olyan mint a villámcsapás.

De szerintem csak akkor törődj vele, hogy más mikor mos fogat, ha éjszaka melletted alszik és nyitott szájjal, mert az nem túl jó!

2010. febr. 26. 22:28
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én mosom minden nap a fogaimat 2-szer, mégis 2 év szoptatás után 6(!) lyukas fogam lett. Szóval nem biztos, hogy van összefüggés a fogmosás és a lyukas fogak között. Azt viszont nagyon igénytelennek tartom, mikor valakinek kihúzzák a fogát vagy kiesik és nem csináltat pótlást, pedig lehetne.
2010. febr. 26. 22:51
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én kiskoromban gyűlöltem fogat mosni, aztán 13 évesen nagyon fájt az egyik fogam ki kellett húzni, de még érzéstelenítés mellett is mindent éreztem. AZóta napi 2x 5 percet mosok fogat és érdekes, hogy azt a fogiányt leszámítva teljesen egészséges fogaim vannak. Ki érti ezt...:D
2010. febr. 26. 23:42
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld kérdező, én naponta reggel és este mosok fogat, még is van 3 tömött fogam és most is 2 lyukas.Azért mert nap közben nincs lehetőségem fogat mosni, sajnos ez van, 5-6szor kéne fogat mosnom minden étkezés után, és akkor is ha cukor tartalmú üdítőt iszom, ez nekem sok, reggel és este elég.
2010. febr. 26. 23:45
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem lefekvés előtt, meg reggel felkelés után az a minimum. Nem hiszem el, hogy valakinek ne lenne 10 perce pont erre...
2010. febr. 27. 02:54
 18/21 A kérdező kommentje:
kedves 22.26-os nem csak azért kell fogat mosni, hogy ne romoljanak el. Hanem alap igényesség önmagadra hogy ne büdösen koszosan mászkálj. Gondolom az ilyenek hajat se mosnak amig nem viszket...
2010. febr. 27. 09:05
 19/21 anonim válasza:

Azt hittem felnőtt embereknek nem kérdés,hogy kell-e naponta min.2szer fogat mosni.

A fogmosásnak nemcsak az a szerepe, hogy eltávolítsa az ételmaradékokat, hanem a foglepedéket (plakkot) is. A plakk baktériumokból áll, melyek a fogfelszíneken gyűlnek össze, és tapadós lepedéket képeznek. A baktériumok a cukor- és szénhidráttartalmú ételekből a fogzománcot megtámadó savat képeznek, s ezzel fogszuvasodást okoznak.

2010. febr. 27. 11:09
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez a napokig nem fogatmosó hozzászóló furi.Reggel ki se tudnám nyitni addig s számat amíg meg nem mosom.én naponta 2x mosok fogat:reggel és este.7végén 3-4x,amikor egésznap itthon vagyok.Szájvízet,fogselymet használok.
2010. febr. 28. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!