Reggel felkelés után szájszagom van (fogmosás előtt), pedig este fogat mosok lefekvés előtt rendesen (meg persze reggel is)! Ez most normális vagy csak én érzem így, lehet, h nincs is szájszagom?
Volt barátom pl. nem érezte, de én igen... Lehet, h csak nem akart megbántani... :D Amúgy nincs lyukas fogam (szoktam menni félévente ellenőrzésre), látszatra szép, fehér fogsorom van... Nem értem mitől van ez mégis... Valaki hasonló cipőben?
21/L
Hát én még nem láttam ilyen filmet... :$ :D
Amúgy most már megnyugodtam, hogy nincs baj a szájszagommal! xDD
Milyen fogkefét használsz?
Egy időben közönséges párszáz forintos, az ABC-ben kapható fogkeféket váltogattam és tapasztaltam én is hasonlót.
Mostanában fogorvoshoz kellett mennem és felhívta a figyelmem, hogy "mossam rendesen a fogam". mondtam, hogy mosom én, sőt a fogászat előtt még sokkal jobban, alaposabban megsikáltam mint egyébként szoktam.
Mondta, hogy az íny és a fog tövénél telle van étel maradékkal.
kérdezte, milyen fogkefét használok. mondtam, hogy ilyen-olyan közönségeset. Erre ajánlott egy típust, ami háromezervalahányszázba került de meg kellett venni.
Ez megoldotta a problémát. Azután nem győztem dícsérni, hogy ajánlotta nekem ezt.
A fogkefe neve "Curaprox ultrasoft". különösen finom és hajlékony szálai vannak, ami minden kis rést ki tud tisztítani. Gyógyszertárban kapható. A kefe része vörösesbarnás színű.
Fogmosáskor különös gondot kell fordítani az íny és a fog közötti részre. A kefét mindig az íny felé kell kicsit megdönteni és apró körkörös mozdulatokkal ki kell söpörni az ott ragadt maradékot.
Még a fogak közötti kicsi réseket is jó alaposan át kell mosni, hogy a kefe sörtéi bejussanak és a jókora fogkrém hab segítségével kitisztítsa az ott rekedt maradékot.
Azt gondolom, nem kell mondani, hogy a rágó felületet és a fog minden részét alaposan át kell kefével tisztítani.
Nem szabad kifelejteni a fog íny zúgait és a száj nyálkahártya minden részletét sem. A nyelvet is érdemes áttisztítani a krém habos kefével.
Utána egy-két három jókora öblítés és jobb érzéssel lehet lefeküdni, esetleg a párod mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!