Elköltözzek? Meg élnék ennyi pénzből? Igaza van?
Figyelt kérdés
Bátyám(24)(fél testvérem)teljesen uralkodni akar felettem manipulálja anyukámat is. 4honapig nem volt munkám most be akar rajtam hajtani 4x30 ezer forintot. Anyukámék elváltak, a hitelt amiből apukám ki lett fizetve csak ő tudta felvenni így övé az egész ház, apukám ma meghalt és a kifizetett pénz egy része(900ezer ft) megmaradt és abból akarja kifizetni a kölcsön egy részét. De szerintem ez nem valami jogszerű övé a ház(mellesleg apukám aki meghalt nem az ő apukája) és a kölcsön 75%át visszakapja! Anyukám vakon megy utána. Én 20 éves vagyok és márciusban kezdek el dolgozni 60ezer forintot kapok nos ebből kellene kicsöngetni a 90ezret+ a havi 30 rezsi pénzt! Költözzek el? Félek h nem élek meg ennyi pénzből, de én már nem bírom ki h itthon éljek. Segítsetek!2010. febr. 25. 22:13
11/28 anonim válasza:
Szerintem csak kétségbeesett. Azt, hogy apukája meghalt vszínű várható volt, hisz, ha hirtelen történt volna, biztosan nem a gép előtt ülne, egyébként az élet megy tovább. Az albi 20 ezer. Kell rezsit is fizetni gondolom. Ez feltételezem egy szoba lehet, de a függetlenséghez tökéletes, így a rád eső rezsi max 10-15 lehet. Szűkösen megtudsz élni véleményem szerint. "Nincs az a sok ami elég lenne és nincs az a kevés ami elég ne lenne"-ezt mondta nekem egyszer vki és ez igaz. Szerintem kérdezd meg mennyi lenne a rezsi. Aztán a fönnmaradó összeget oszd el napi költségvetésre. Ha napi 1000Ft-ra kijössz, abból már tudsz napi menüt venni, veszel szörpöt vagy csinálsz teát. Kenyér + vaj + némi felvágott. Szerintem talpraesett lehetsz, mert ha málé lennél, simán kihasználhatnának, de te próbálsz a saját lábadra állni. Egyébként ha főzöl főzeléket, betét nélkül, több napra elég és ez a legolcsóbb kaja. Én azt mondom próbáld meg. Ne hagyd, hogy kizsákmányoljanak!!! Én is laktam albérletben 25 Ft/hó + fizettem a sulit is mellette és nem kerestem vastagon. Meg lehet csinálni! |rd meg majd, hogy mi lett, |rhatsz privit is.
12/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Meg fogom írni, ahogy tudok lépni valamelyik irányba
2010. febr. 27. 17:15
13/28 anonim válasza:
Ha meghalt apukád akkor részvétem.Szerintem keress fel egy ügyvédet és kezdeményezz hagyatéki tárgyalást.Akkor biztos megkapod a részed.
14/28 anonim válasza:
Érdekesen jön ki a kétségbeesés... Menj ügyvédhez és nyugodtan csapj le a pénzre, apukáddal meg ne foglalkozz... Undorító:(
15/28 anonim válasza:
19.58 as nak azon már úgyse változtat semmi hogy elhunyt az édesapja és az örökséghez igy is ugy is joga van.Ha a bátyja igy viselkedik vele akkor szerintem erre is szükség van hogy ügyvédhez forduljon.
16/28 anonim válasza:
Persze, hogy joga van, de hogy az apukája halála napján már ez a legfontosabb... Én is végigcsináltam hagyatékit, de nem aznap. és aznap eszembe sem jutott számítógépezni és pénzen gondolkodni. De az is igaz, hogy van akinek a pénz fontosabb, lelke rajta.
17/28 anonim válasza:
Bátyám(24)(fél testvérem)teljesen uralkodni akar felettem manipulálja anyukámat is.De szerintem ez nem valami jogszerű övé a ház a hitelt amiből apukám ki lett fizetve csak ő tudta felvenni így övé az egész ház, apukám ma meghalt és a kifizetett pénz egy része(900ezer ft) megmaradt és abból akarja kifizetni a kölcsön egy részét
Szóval a kérdezö majdnem az utcán marad.Elözö voltam.
18/28 anonim válasza:
Én se azt mondtam hogy aznap menjen amikor meghalt csak felvetettem az ötletet.Én is keresztül mentem ezen és mi 2 hónapra rá csináltuk a hagyatékit.Úgyhogy nem kell rögtön undoknak lenni
19/28 anonim válasza:
Azért vagyok undok, mert undorítónak tartom hogy valaki az apja halála napján már a pénzen osztozkodik? Oké, akkor tényleg undok vagyok, inkább undok legyek, mint érzéketlen és anyagias.
20/28 anonim válasza:
Már bocsesz, de ha apád meghalt akkor a testvéreddel felesben tietek az apád része!!
Tökmindegy hogy ki mit fizetett meg hova, neked is van ott örökséged!!
Ne költözz el mert a bátyád ki fog semmizni és magára iratja anyád részét is.
Vagy fizessen ki téged a bátyád az apai részből, meg az anyaiból is és már ott se vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!