Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van valakinek ilyen...

Miért van valakinek ilyen kikötése?

Figyelt kérdés
Egy nemrég feltett kérdés ihlette az enyémet.Arra lennék kíváncsi ,minden rosszindulat nélkül ,hogy miért van egyes leendő szülőknek ilyesfajta kikötése hogy pl afrikai/ázsiai ,fiú/lány ,ilyen-olyan gyermeket/újszülöttet szeretnének örökbefogadni?Vajon az ilyen ember gyermeket szeretne vagy csak a fejébe vette ,hogy ez mennyire menő lesz és cuki ,meg szép a haja vagy mit tudom én?!Szerintetek nem fura kicsit?Azt hittem ,aki valóban vágyik arra ,hogy szülő lehessen ,annak megfelel egy magyar baba is ,vagyis inkább azt mondanám ,hogy mindegy milyen nemzetiségű ,hiszen ha egy normális családban szocializálódik ,akkor nem hiszem ,hogy van jelentősége.Ti mit gondoltok?
2015. máj. 23. 18:25
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Én ezt annyira magánügynek tartom, hogy különösebb véleményem sincs.
2015. máj. 23. 18:28
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Egyrészt azt gondolják, hogy milyen cuki meg menő, hiszen Angelina Jolie is ezt csinálja, másrészt meg ezzek szeretnék demonstrálni a nagylelkűségüket, hogy majd megmentenek egy szegény kis árvát, pedig az örökbefogadásnak nem lenne szabad, hogy ez legyen a motivációja. Ha megfigyeled, ilyen romantikus elképzeléseik rendszerint fiatal lánykáknak szoktak lenni, a meddő házaspárok ritkán kötik ki, hogy nekik márpedig csak gyapjas hajú kis afrikai felel meg.
2015. máj. 23. 18:43
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Halkan mondom, itthon zserintem előbb tudsz roma gyereket örökbefogadni, mint magyart, részletezni aligha kell ezt. Ha már örökbefogadás, inkább legyen ázsiai/afrikai a kicsi, annyi de ennyi írást lehet olvasni arról, hogy hiába fogadták örökbe a roma kicsit és nevelték szeretetben-törődésben, azon kiütököztek a gének végül.... Az meg aligha hiányzik bárkinek.
2015. máj. 23. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
17%
Miért ne akarhatna valaki afrikai árvát nevelni? Ebben semmi rosszat nem látok. Amúgy szerintem is cuki a hajuk:)
2015. máj. 23. 21:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Mert úgy érzik, megváltoztathatják, sokkal jobbá tehetik egy harmadik világbeli gyerek sorsát. Tehát többet segítenek így, mintha itthonról fogadnának örökbe.
2015. máj. 24. 06:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Szerintem itthon is van eleg hatranyos helyzetu gyerek.Mellesleg ketlem ,hogy ez lenne a valodi ok.
2015. máj. 24. 10:13
 7/10 omba ***** válasza:
69%

Én fogadtam örökbe, ott nagyon meglepődtek, hogy semmiféle kikötésünk nem volt. Ahogy mondták, az örökbefogadók (tehát akik ott állnak, nem pedig dumálna róla :D) 99%-a ragaszkodik a szőke kék szemű... csecsemőhöz.

Mellesleg meg, az én kis cigányomat se volt ám olyan egyszerű elfogadtatni, az óvodától kezdve a múzeumig, mindig akadt egy-két beszólás .

2015. máj. 24. 13:57
 8/10 anonim ***** válasza:
6: Szerinted. De őszerintük többet segítenek így. A saját világképe szerint dönt mindenki, nem a másé szerint.
2015. máj. 25. 04:19
 9/10 anonim ***** válasza:

De éppen itt van baj: gyereket nem szabad azért örökbe fogadni, mert segíteni akarunk! A örökbefogadás egyetlen, úgymond elfogadható motívuma az szabad, hogy legyen, hogy az illető gyereket akar. Az örökbefogadott gyereket ideális esetben pont ugyanolyan viszony fűzi a szüleihez, mint a vér szerintit, márpedig a vér szerinti gyerekeimet sem azért szültem, mert segíteni akartam rajtuk (milyen hülyén is hangzik.) Ez a segíteni vágyás, az a tudat, hogy én tulajdonképpen "megmentettem ezt a kis árvát" gátolja azt, hogy valódi szülő-gyerek kapcsolat alakulhasson ki a felek között.

Segíteni millió egyéb módon lehet akár pénzzel, akár önkénteskedéssel.

Szerencsére ez a kérdés Magyarországon teljességgel elméleti, nem szoktak Afrikából gyereket örökbe fogadni itt.

2015. máj. 25. 08:08
 10/10 anonim ***** válasza:

Teljesen igaz, de nem mindenki ilyen bölcs.:)

Ezt a hatóságok dolga lenne betartatni, de a Jolie-Pitt házaspár esetében nyilvánvalóan nem történt meg.

2015. máj. 25. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!