Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet elfogadni az...

Hogy lehet elfogadni az elfogadhatatlant?

Figyelt kérdés
Mégpedig arra gondolok,hogy a szüleink itthagynak minket örökre:'( Édesanyám 2 éve ment el és én szépen lassan rá 1 évre belebetegedtem a hiányába,idegösszeomlást kaptam...,azóta felgyógyultam,de nagyon hiányzik!Édesapám hál isten a magas v.nyomásán kivül nincs semmi baja,de félek ha Ő is elmegy,totál padlóra kerülök!Tudom,hogy sajnos ez az élet rendje,hogy temetjük a vérünk,de akkor is nehéz elfogadni ezt:/Nagyon családcentrikus vagyok és nagy az összefogás a családban,ezért viselt meg egyébként nagyon Édesanyám halála is! Ki hogy van ezzel,Ti hogy tudjátok ezt feldolgozni? 29F
2010. febr. 25. 19:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Én azon "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy a nagyszüleim még a születésem előtt meghaltak, a szüleim pedig még élnek, így rokon halálán még nem estem túl.
2010. febr. 25. 19:23
 2/19 anonim ***** válasza:

Arra kell gondolni,hogy nekik már nem fáj semmi,és gondolatban velünk maradtak.Nekünk tovább kell élnünk,de sokat gondolunk a velük töltött időkre.Ha gondunk,van megkérdezzük magunktól,ők mit tennének a helyünkben,milyen tanácsot adnának stb.

A halottakat hagyni kell békén pihenni.

2010. febr. 25. 19:29
 3/19 anonim ***** válasza:
Ha nem megy máshogy ,akkor magyarázd úgy, hogy ez a természetes. Az a normális, hogy a gyerek temeti a szülőjét. Az ellenekezője lenne természetellenes. Egyébként pedig nincs gyógymód a túlélésre. Ha egymagadnak így nem megy ,akkor szakember segítsége kell.
2010. febr. 25. 19:42
 4/19 A kérdező kommentje:
Igazad van,csak azért nem enniyre könnyű(legalábbis nekem)... De ezt embere válogatja,ki milyen könnyen tudja feldolgozni.
2010. febr. 25. 19:43
 5/19 A kérdező kommentje:
"Ha egymagadnak így nem megy ,akkor szakember segítsége kell." El is kellett a segitsége,mert Ő húzott ki a mélypontról.., pont holnap lesz 1 éve.
2010. febr. 25. 19:46
 6/19 anonim ***** válasza:

Az én hitem szerint ők visszaolvadnak a "mindenségbe", ahonnan jöttünk, ahonnan mindenki jön és ahová mindenki visszamegy, és mindenkinek a saját, tudatalatti döntése, ha elmegy.

Ha a mindenségbe olvad bele, az azt jelenti, hogy együtt maradunk, csak már nem a korábbi fizikai kontaktusban. Vagyis felteszek egy kérdést, és hallom a válaszát, véleményét így is.

A hitem szerint amit élünk, az nem a valóság, csak egy felszínes világ. (Legalábbis eddig nem soknak sikerült "igazán élni", azaz tudatosan megélni a pillanatot...) Olvastam egy talán indián, de mindenképp valami civilizálatlan nép hitéről, akik szerint az álmunkban élünk (de ennek csak töredékére emlékszünk), és ébren álmodunk, ilyesfélén képzelem...

Sokan tartanak pokoltól meg ilyenektől, vagy azzal egyenértékű "kitudjamilesz"-től, de szerintem az ember élete csak előre haladhat, azaz nem csöppenhet csak úgy valaki egy rosszabb helyre. Szerintem inkább "semleges" érzelmileg, ahová 2 élet közé jutnak a lelkek, de persze erre nincs bizonyíték.

Javaslom, olvasgass ezoterikus és hasonló témákban ilyesmiről, alakítsd ki a saját nézetedet! Javaslom, mindent (ezt a hsz-et is) egy szűrőn keresztül nézz, mégha olyan meggyőzni akaró hangvételű is a szöveg, szűrd meg, mi az, ami elfogadható belőle neked (ez idővel egyébként változhat is).

És: ne félj! A halál egy természetes dolog, az élet rendje, ahogy a születés is. (Persze ezt könnyű mondani, a legtöbbnek mégis nehéz így érezni, ez sem baj.) Segíthet Bach virágterápia, kineziológia...stb a félelmek feldolgozásában, elengedésben.

A Neked legjobbakat!!

2010. febr. 25. 19:50
 7/19 anonim ***** válasza:

ujkorklub.hu - Talán Zsókának is van erről valami írása.

Ne zárd magadba az érzelmeidet, éld meg, ezután tudod elengedni. ha tudod, beszéld meg barátokkal, de őket sem jó tólterhelni, ha nagyon nehéz, akkor szakemberrel, csak ne zárd magadba. Ha végképp senki sincs a közelben, vannak lelki segélyvonalak, a neten is segítség.

19.50

2010. febr. 25. 19:54
 8/19 A kérdező kommentje:
19:50 Köszi szépen a válaszodat!!Egyébként egy kineziológzus segitett túllendülni az idegösszeomlásomon!És mondta,hogy lát bennem félelmet(a tudatalattimban)!Ő is ugyanezt mondta,hogy próbáljak a MOSTban élni,nincs jövő meg múlt a most van... Amúgy hiszek az ezoterikus dolgokban,prána 1-est is elvégeztem. De tudat alatt akkor is félek a haláltól és az elvesztéstől is...
2010. febr. 25. 19:58
 9/19 anonim ***** válasza:
Sajnálom,ami történt.Egy társ sokat segíthet neked,akiben megbízol,és viszont.Ne fojtsd magadba,mondd ki ami bánt,attól enyhülhet.Vigyázz magadra.
2010. febr. 25. 20:02
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszi a kedvességed,igazad van!:)
2010. febr. 25. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!