Hogy lehet elfogadni az elfogadhatatlant?
Arra kell gondolni,hogy nekik már nem fáj semmi,és gondolatban velünk maradtak.Nekünk tovább kell élnünk,de sokat gondolunk a velük töltött időkre.Ha gondunk,van megkérdezzük magunktól,ők mit tennének a helyünkben,milyen tanácsot adnának stb.
A halottakat hagyni kell békén pihenni.
Az én hitem szerint ők visszaolvadnak a "mindenségbe", ahonnan jöttünk, ahonnan mindenki jön és ahová mindenki visszamegy, és mindenkinek a saját, tudatalatti döntése, ha elmegy.
Ha a mindenségbe olvad bele, az azt jelenti, hogy együtt maradunk, csak már nem a korábbi fizikai kontaktusban. Vagyis felteszek egy kérdést, és hallom a válaszát, véleményét így is.
A hitem szerint amit élünk, az nem a valóság, csak egy felszínes világ. (Legalábbis eddig nem soknak sikerült "igazán élni", azaz tudatosan megélni a pillanatot...) Olvastam egy talán indián, de mindenképp valami civilizálatlan nép hitéről, akik szerint az álmunkban élünk (de ennek csak töredékére emlékszünk), és ébren álmodunk, ilyesfélén képzelem...
Sokan tartanak pokoltól meg ilyenektől, vagy azzal egyenértékű "kitudjamilesz"-től, de szerintem az ember élete csak előre haladhat, azaz nem csöppenhet csak úgy valaki egy rosszabb helyre. Szerintem inkább "semleges" érzelmileg, ahová 2 élet közé jutnak a lelkek, de persze erre nincs bizonyíték.
Javaslom, olvasgass ezoterikus és hasonló témákban ilyesmiről, alakítsd ki a saját nézetedet! Javaslom, mindent (ezt a hsz-et is) egy szűrőn keresztül nézz, mégha olyan meggyőzni akaró hangvételű is a szöveg, szűrd meg, mi az, ami elfogadható belőle neked (ez idővel egyébként változhat is).
És: ne félj! A halál egy természetes dolog, az élet rendje, ahogy a születés is. (Persze ezt könnyű mondani, a legtöbbnek mégis nehéz így érezni, ez sem baj.) Segíthet Bach virágterápia, kineziológia...stb a félelmek feldolgozásában, elengedésben.
A Neked legjobbakat!!
ujkorklub.hu - Talán Zsókának is van erről valami írása.
Ne zárd magadba az érzelmeidet, éld meg, ezután tudod elengedni. ha tudod, beszéld meg barátokkal, de őket sem jó tólterhelni, ha nagyon nehéz, akkor szakemberrel, csak ne zárd magadba. Ha végképp senki sincs a közelben, vannak lelki segélyvonalak, a neten is segítség.
19.50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!