Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen együtt lakni a párotokkal?

Milyen együtt lakni a párotokkal?

Figyelt kérdés

Most ez lehet fura kérdés :D

Tehát, akik együtt élnek, azoknak hogy telnek a mindennapjaik?

Ugyanakkor keltek?

Ugyanakkor fekszetek?

Ha egyikőtök éjjeli bagoly, a másik inkább korán kelő, ez okoz problémát?

Ugyanazt az ételt eszitek, vagy külön, amihez épp kedvetek van?

A házimunkát mi alapján osztjátok el?

Mit szoktatok együtt csinálni otthon? (Pl itt nem ér hogy egyikőtök tévézik, a másik olvas)

Ennyi jutott eszembe hirtelen, ha még bármi tapasztalat van, írjátok, kíváncsian várom.

(Tervezünk összeköltözni a barátommal, és nem tudom elképzelni ez hogy működik :D )

2015. máj. 12. 16:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Tehát, akik együtt élnek, azoknak hogy telnek a mindennapjaik?

Ugyanakkor keltek? Ugyanakkor fekszetek?

Nem. Nekem nyelvkurzusom van 8-12 között, ő később jár dolgozni. Én 11 körül fekszem, ő éjfél- egy körül.

Ha egyikőtök éjjeli bagoly, a másik inkább korán kelő, ez okoz problémát?

Volt,hogy hajnal 4-re járt dolgozni, nekem meg épp nem volt munkám. Éjjeli bagoly vagyok, hajnalig fent kuksolok, ha tehetem (ha másnapnem kell kelnem). Szerencsére a háló külön van a nappalitól, így nem zavartam a pihenésben,ahogy most ő sem zavar engem.

Ugyanazt az ételt eszitek, vagy külön, amihez épp kedvetek van?

Ha főzök, akkor igen. Ha elmegyünk enni valahová, vagy hozunk a kajáldából,akkor nem. Nincsenek speciális igényeink, legfeljebb annyi, hogy nekem néznem kell, miből mennyit ehetek, és ha lehet,akkor szénhidrát csökkentett alapanyagokat alkalmazok- de ezeket ő is megeszi.

A házimunkát mi alapján osztjátok el?

Az alapján, hogy kinek mennyi ideje van.

Amikor itthon voltam,akkor én csináltam mindent. Amikor én is dolgozok, akkor enyém a heti egyszeri fürdőszoba, wc takarítás, a felmosás, a portörlés, és a főzés (heti 2x). Ő vásárol be napi szinten, övé a mosogatás napi szinten, a porszívózás (hetente egyszer) és a szemét levitele. Én szoktam rendet rakni, ő meg igyekszik rendet tartani (eddig nem túl nagy sikerrel:P :D). Közös a nagybevásárlás és a nagytakarítás. És a mosás, ki mikor ér rá, avagy veszi észre :P .

Eleinte lefektettük az alapszabályokat. Pl nincs koszos ruha a földön, arra van a szennyes tartó. Nincs elöl hagyva minden vacak prospektus, van annak helye az újságtartóban. Ki mikor mit csinál. Kinek mi a bogara (én nem bírom az olajszagot, hozzá meg nem lehet szólni, amikor hazaér, várni kell öt percet, hogy "megérkezzen", addig beszélhetsz hozzá, nem figyel.) Ilyen apróságok. És a nagy kikötés: ha bármi bajod van az együttlakás kapcsán, (és azon felül is) SZÓLJÁL. Nem gondolatolvasó a másik, hogy rájöjjön. De mi még azt is megbeszéltük, hogy hány wc papír guriga legyen elővéve. Ha rajta múlt volna, akkor 10-12 darab ott porosodna és díszelegne állandó jelleggel a fürdőszobában. :D

Na és: a pénz. Közös kassza? Külön kassza? Ki mit fizet? Ezt nem árt előre tisztázni.

Én személy szerint azt javaslom, hogy Csináljatok egy közös számlát, amire minden hónapban átutalási megbízással küldök a saját számlátokról pénzt, mondjuk 70 000-et (a hasamra ütöttem). Kettőtöktől egy 140 000. Tételezzük fel, hogy 90 az albérlet, heti 10 a kaja, és marad 10 (spóroltok, vagy elszórakozzátok). Ezek felül ami marad a számlátokon, azt még mindig beoszthatjátok, megbeszélhetitek, hogy spóroltok valamire, átutalhatjátok a közös számlára, stb stb.

Nyilván ha az egyiknek nem lesz (annyi) bevétele (munkanélküliség, táppénz, Gyes stb), akkor ez újra megbeszélés tárgyát képezi.

Mit szoktatok együtt csinálni otthon? (Pl itt nem ér hogy egyikőtök tévézik, a másik olvas)

Sétálni megyünk, barátokkal találkozunk, fagyizunk, étterembe járunk, kirándulunk, bowlingozunk, uszodába megyünk. Vagy filmet nézünk, sorozatot nézünk. Minden nap szakítunk 15-20 percet arra, hogy CSAK egymással foglalkozzunk, olyankor nincs telefon, nincs laptop, nincs tv.

Sok örömöt, boldogságot, kitartást kívánok. :)

2015. máj. 13. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!