Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Becsúszott terhesség, Én...

Aliquis kérdése:

Becsúszott terhesség, Én családot szeretnék a Lány nem de a gyereket megakarja tartani. Mit tehetek jogilag, hogy később ne gondolhassa meg magát ha nekem lesz másik családom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Becsúszott terhesség ügyben kérnék segítséget. A lánnyal nem vagyunk egy pár és bár Én szeretném de a lány nem akar összeköltözni és családként élni, viszont a gyereket meg akarja tartani. Így viszont Én nem szeretném a gyereket. Azt mondja nem akar rám kényszeríteni semmit. Aláírathatok vele erről valami jogilag érvényes nyilatkozatot, hogy később ne gondolhassa meg magát kénye kedve szerint. Mert Én viszont szeretnék családot gyereket és ha már Ő visszautasított akkor talán mással és nem szeretném, hogy ha nekem sikerül felépíteni egy rendes családot akkor azt később feldúlhassa mert meggondolta magát.

2015. ápr. 30. 10:10
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
72%
Nincs igazad, ha nem szeret és nem akar veled lenni, hisz eddig se voltatok egy pár akkor most a gyerek miatt miért kéne veled élnie? :D Nagy arcok vagytok a mindketten amúgy, csak a gyereket sajnálom amiért ilyen felelőtlen szülei vannak.
2015. ápr. 30. 11:17
 12/39 anonim ***** válasza:
77%

"A párommal mi rengeteget beszéltünk milyen elcseszett jogai vannak egy apának.

Nem kérheti az apaságának az elismerését, tehát ha nem vagyunk házasok, teherbe esek és nem akarok vele élni nem akarom hogy köze legyen a gyermekhez simán megtehetném, mert a magyar jogok megengedik."

Kár, hogy úgy beszélgettek róla, hogy fogalmatok sincs a jogról.

Természetesen kezdeményezheti az apa is, hogy "elismerjék". Sőt, olyan esetben is, amikor más már elismerte "helyette" a gyereket.

Egyetlen egy korlátozás van csak: erre csak a tény (hogy ő a valódi apa) megismerésétől számított 1 éve van. Ezzel megint a gyereket védik: rendezett sorsú gyerek életét ne kavarhassák fel bármikor.

2015. ápr. 30. 11:46
 13/39 anonim ***** válasza:
38%

"Természetesen kezdeményezheti az apa is, hogy "elismerjék". Sőt, olyan esetben is, amikor más már elismerte "helyette" a gyereket. "

Nem igazan. Ha egy hazasparnak szuletik egy gyereke, aki az apa nevere kerul, akkor az esetleges szereto, aki a biologiai apa, nem kerheti az apasagi velelem megdonteset.

2015. ápr. 30. 11:52
 14/39 anonim ***** válasza:
38%
A 10-es arròl beszél,( és teljesen igaza van) hogy ha az apa csalàdban akarja nevelni a gyereket ,de a nõ nem akkor ìgy jàrt, na de ha a pasi lép le akkor a szemétlàda ìgy meg úgy....akkor mit szòlna a sok nõci ha szoptatàs végével odaadnàk az apànak a gyereket , mert az anya utasìtotta el a csalàdot aztàn az anya mehetne 2 hetente meg fizethetne, menne itt a fröcsögés rendesen. A nõk ilyen szempontbòl el vannak làtva jogokkal, és ki is hasznàljàk....
2015. ápr. 30. 11:53
 15/39 anonim ***** válasza:
19%
Átnéztem még egyszer, ha van vélelmezett apa akkor nem döntögetheti ezt a kaput a biológiai apa, tehát ha valaki nyilatkozatot tesz az anyával akkor azt csak az anya a gyermek a gyermek leszármazottai és a vélelmezett apa támadhatja meg, tehát ha valakivel aki nem az apja teszek egy ilyen nyilatkozatot akkor az igazi apuka megint nem csinálhat semmit.
2015. ápr. 30. 11:58
 16/39 anonim ***** válasza:
29%
De ezzel tényleg csak arra akartam rávilágítani hogy a disznó férfiaknak akik csak megcsinálni tudják a gyereket és fizessenek, mennyire nehezen érvényesíthető jogaik vannak ilyen helyzetekben.
2015. ápr. 30. 12:00
 17/39 anonim ***** válasza:
29%
milyen jogot nem tud ervenyesiteni az apa?
2015. ápr. 30. 12:07
 18/39 anonim ***** válasza:
74%
A hozzáállásod alapján őszintén megértem a lányt, amiért nem akar veled családot...
2015. ápr. 30. 12:12
 19/39 anonim ***** válasza:
78%
#1 - "Miért élne veled ez a nő, amikor nem szeret?" - Miért fekszik le egy nő olyan pasival, akit nem szeret?
2015. ápr. 30. 12:15
 20/39 anonim ***** válasza:
73%
amit te elképzelsz az jogilag egyszerűen nem létezik. Bármikor a későbbiekben perelhet ha úgy dönt. Semmit nem érsz el azzal ha nem ismered el az Apaságot, csak az időt húzod mert ha beperel és nyilván bebizonyosodik, hogy Te vagy az apa még Te fizethetsz 300.000 Ft körüli összeget, plusz még ki tudja mennyi perköltséget és persze kiszabnak egy tartásdíjat amit fizethetsz min. 18 max . 25 évig.
2015. ápr. 30. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!