Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem ellenzi, hogy segítse...

A férjem ellenzi, hogy segítsek a szüleimenek. Miért?

Figyelt kérdés
Nem állnak jól pénzdolgában a szüleim. Mi sem, de azért több van, mint nekik, minket se vet fel a pénz, viszont nekik van hogy alig van mit enniük. Most apukám pedig elég beteges, szeretnék segíteni, gyógynövényes dolgokat vennék neki. Mikor mondtam a férjemnek kiakadt, hogy nekünk sincs sok, mire költenek anyuék, hogy nem tudják megvenni? A szüleim, mikor tehetik, mindent adnak, segítettek elindulni, még a semmit is megosztanák velünk, a férjem meg nem adna semmit. Van, hogy titkoban viszek nekik dolgokat, vagy adok eg kis pénzt, amiről a férjem nem tud. Szerintetek tényleg hülye vagyok, hogy segítek nekik? Hisz ők annyi mindent adtak!! Most bajban vannak, kire számítsanak?
2010. febr. 22. 13:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
pff...nyugodtan vigyél nekik. ők a te szüleid. vigyél nekik.nagyon k*csög párod lehet!! -.-" de ha ő kéri vmiben a segítségedet,akkor te is mondj neki nemet.vigyél nekik.nehogy már megtiltsa hogy segíts a saját szüleiden.
2010. febr. 22. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom adj nekik, bár azt azért jó lenne tudni, hogy a férjed miért gondolja így ahogy gondolja? Bár én úgy gondolnám, szüleid nem költenek felelőtlenül, ha írod, hogy néha még enni is alig jut. Ha tényleg így van, akkor segítsd őket!
2010. febr. 22. 14:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem költenek felelőtlenül, de 3 gyerek van, minket segítettek elindulni, most a tesóimat segítik, nekik sem könnyű, főleg ebben a gazdasági helyzetben, még 4 évvel ezelőtt könnyebb volt. Nekem tudtak főiskolát fizetni, de már a tesóimnak nem tudnak, ez mindig nyomasztani fog, és a férjem nem érti meg, hogy én kaptam eddig a legtöbbet a gyerekek közül, tudom. Annyira szeretném a tesóimat is segíteni, hisz nekik is ugyanúgy lehetne lehetőségük fősulira, egyetemre, mint nekem, de sajnos ők már 19 évesen dolgozni kényszerültek, én ilyen idősen még suliba jártam. A férjem ezt sem érti meg, neki mindig minden a segge alá került, nem hiszi el, hogy ilyen szar helyzetben vannak anyukámék.

Nem költenek semmi luxusra, csak egy fizetésből élnek, apukám beteg. Nekünk jut sok luxusra is, ezért kicsit bűntudatom van, hogy ők nyomorognak, mi meg még étterembe is tudunk menni néha.

Köszönöm a válaszokat. Ha kell titokban is, de segítem őket.

2010. febr. 23. 08:56
 14/15 anonim ***** válasza:
41%
De valahol a férjedet is meg lehet érteni. Tehát itt lényegében arról van szó, hogy a szüleid a pénzüket a tesóidnak adják és a te férjedtől várják azt, hogy eltartsa őket, mert téged iskoláztattak. Jól értem? Mert gyakorlatilag ha tőled kérnek pénzt az ugyanaz, mintha a férjedtől kérnék, mivel közös kasszán vagytok. Ha te a fizudat a szüleidnek adod, akkor a párodnak kell téged eltartani. Ebből a szempontból a férjednek adok igazat. Persze egyszer-egyszer lehet segíteni a szülőket, de az azért nem normális, hogy azt kéred a férjedtől, hogy évekig tartsa el a szüleidet azért mert a szüleidnek nincs pénze a tesóid taníttatására.
2010. febr. 23. 15:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

Utolsó előtti mondatod igaz!Ki tudja a szüleid hányszor éheztek,hogy Te ehess amikor pici voltál,lemondtak a saját fiatalságukról,pénzükről,hogy Te kirándulhass,legyen szép karácsonyod,ruházatod,ételed...Születésed percétől a haláluk pillanatáig ők ilyen kérdésen veled kapcsolatban egyetlen percig sem gondolkodnának,és fel sem merülne bennük,hogy hülyék-e,ha segítenek Neked...

Isten bocsássa meg, de azt kell mondanom, férj jöhet-mehet, de soha senki nem fog Téged önzetlenül,bármilyen hibáddal együtt úgy szeretni,mint a szüleid akik érted mindent megtettek,tennének,míg élnek.

Egy idézet erről:

"Az anyai szeretet az egyetlen,melyet nem befolyásol sem tér sem idő,sem az,hogy viszonozzák-e egyáltalán"

Milyen igaz...

De egy pillanatra ha belegondolsz, ha elválnál,ha ha a férjed lelépne,stb...kihez fordulhatnál,ha nem ahhoz,azokhoz akik felneveltek?:)

Ebben a kérdésben nem szabadna titkolóznod a férjed előtt,ezzel azt éred el,ha kiderül,hogy "jogosan"von kérdőre,mert hát úgy érzi majd,hogy félelemből titkoltad....

NE TEDD! Igenis állj ki a szüleidért,ahogyan ők tették milliószor érted amióta megszülettél...ha ezt a férjed nem érti meg, akkor le van xarva...legyél határozott,ha vannak emberek akik megérdemlik ezt,akkor azoka szüleid..olyan sok gyarló gyermek van...akik felnővén otthonokba dugják szüleiket....:( nem segítik őket,stb,vagy feltételekhez kötik...

A kutya hétszentségit,hát mi is feltételekhez szabottan voltunk szeretve?Valamiért cserében kaptunk csak enni,vagy ha rosszak voltunk akkor kiraktak minket?

Szerintem mindenkinek el kell gondolkodnia ezen...Az én szüleim meghaltak...amíg éltek,szerettem,tiszteltem őket...és már rég nincsenek..azt mondom,a fél karom is oda adnám azért,hogy segíthessek nekik bármikor, bárki engedélye,kérdezése nélkül...mert egy nap majd nem lesznek...

Minnyke

2010. febr. 26. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!