A férjem ellenzi, hogy segítsek a szüleimenek. Miért?
Figyelt kérdés
Nem állnak jól pénzdolgában a szüleim. Mi sem, de azért több van, mint nekik, minket se vet fel a pénz, viszont nekik van hogy alig van mit enniük. Most apukám pedig elég beteges, szeretnék segíteni, gyógynövényes dolgokat vennék neki. Mikor mondtam a férjemnek kiakadt, hogy nekünk sincs sok, mire költenek anyuék, hogy nem tudják megvenni? A szüleim, mikor tehetik, mindent adnak, segítettek elindulni, még a semmit is megosztanák velünk, a férjem meg nem adna semmit. Van, hogy titkoban viszek nekik dolgokat, vagy adok eg kis pénzt, amiről a férjem nem tud. Szerintetek tényleg hülye vagyok, hogy segítek nekik? Hisz ők annyi mindent adtak!! Most bajban vannak, kire számítsanak?
Dehogy vagy hülye. A férjed viszont eléggé önző, kíváncsi lennék, hogyha az ő szülei lennének bajban, elgondolkodna-e azon egyáltalán, hogy segítsen-e nekik. Nyilván rögtön megtenné, gondolkodás nélkül. Elég szomorú, hogy ennyire ellene van a segítségnek. A helyedben mindenképp segítenék a szüleimnek, ha kell, a férjem tudtán kívül is!
2010. febr. 22. 13:20
2/15 anonim válasza:
szerintem is kell segíteni, mert a szülők megérdemlik.....nem jó h a férjed elől titkolni kell....köztes megoldás, ha kaját viszel nekik, születésnap..egyebek hasznos ajándékot adsz...nehéz ebben a helyzetben, de nem hiszem h cserben kéne hagynod a szüleidet
2010. febr. 22. 13:21
3/15 anonim válasza:
Az attól függ. Ha mondjuk havonta tízezreket cigire vagy egyéb luxuscikkekre költenek miközben tőled várják a megváltást akkor a férjednek van igaza, illetve akkor is ha elszórják a pénzt felesleges dolgokra. Nehogy már ő azért spóroljon, hogy a szüleid éljenek jól.
VISZONT, ha valóban az önhibájukon kívül kerültek ilyen rossz helyzetbe és minden tőlük telhetőt megtesznek a helyzet javítása érdekében (megpróbálják megfogni a pénzt, nem költenek felesleges dolgokra) és még így sem elég a jövedelmük, akkor én segíteném őket a helyedben.
2010. febr. 22. 13:22
4/15 anonim válasza:
hát igen, ha meg meg tudod oldani h a férjed ne tudja, akkor jut azért annyi...mégse sportkocsiról beszélünk
2010. febr. 22. 13:23
5/15 anonim válasza:
Én ilyenekbe nem avatom be, hacsak nem nagyobb összegről van szó. Valahol megspórolom az árát és kész. Ő is biztos, hogy költ olyanokra, amiről én nem tudok, de nem is érdekel.
2010. febr. 22. 13:32
6/15 anonim válasza:
Szerintem egy percig se gondolkodj azon, hogy segíts-e a szüleidnek. Ők is megtették, amikor ti voltatok bajban. Másrészről viszont elgondolkodnék a férjeden, hogy miért ilyen ellenséges, a saját szüleinek mennyit segít. Ha mondjuk, a sajátjainak sem segít, akkor egyszerűen ilyen a felfogása. Ha viszont csak a tieiddel szemben csinálja ezt, akkor nem biztos, hogy annyira szeret.
2010. febr. 22. 13:38
7/15 anonim válasza:
Persze,hogy segíts nekik,amit tudsz.És én nem is titkolnám a helyedben.Ha a férjed ezt nem fogadja el,akkor legyél határozott,és mond meg neki,hogy vagy elfogdja,vagy ugye nem akarja,hogy otthagyd?A fölösleges konfliktust kerülni kell,de ez olyan súlyú dolog,amiért érdemes felvállalni.Ha egy kicsit is normális be fogja látni,hogy Neked van igazad.
2010. febr. 22. 13:43
8/15 anonim válasza:
Segítsd őket!!!!!Én is segítem őket, vagyis segítjük, mert a férjem tud róla. És akkor is segíteném őket, ha neki ez nem tetszene.
Szóval, ne is gondolkodj ezen, férjednek nem kell tudni róla. Végül is nem elkártyázod, eliszod, hanem azokon segítesz, akiknek az életed köszönheted. Ennyi.
2010. febr. 22. 14:00
9/15 anonim válasza:
Ehhez ismerni kellene mindkét család anyagi helyzetét, hogy meg lehessen ítélni. Meg attól is függ, mire költenek a szüleid. Mert lehet, hogy a férjed úgy gondolja, hogy nektek rosszabbul megy, mint nekik. Lehet, hogy meg lehet érteni őt, hogy miért ellenzi. Mondom, ehhez tudni kéne mindkét család költségvetését, hogy meg lehessen ítélni. Szerintem próbálj meg beszélgetni erről a férjeddel, és megtudni, hogy pontosan miért ellenzi a dolgot. Mert ezek a "gyógynövényes" dolgok elég drágák tudnak lenni, egy készítmény több ezer ft-ra is rúghat, és ált. nem elég egyféle. Lehet, hogy a férjed ezt luxuskiadásnak tartja. A családunkban pl. volt egy nő, aki az apja gyógynövényes cuccaira 30-40 ezret költött havonta - az öregúr egyébként nem is igényelte -, a férje meg jó hogy kiakadt a végén. Persze, lehet hogy nem így van, ez csak egy tipp. Nem lenne jó megoldás, ha többet főznél otthon, és a kaját vinnéd át neki? Azt biztos nem ellenezné a férjed.
2010. febr. 22. 14:22
10/15 anonim válasza:
Szerintem nem kérdés. A szüleidnek addig adj, amígy lehet...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!