Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férfi tudaljona a lakás,...

Ha a férfi tudaljona a lakás, mondjuk van 2 gyerek, és elválnak, a nőnek kell elhagynia a lakást a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Csak elméleti a kérdés, nem velem történt meg, csak egy beszélgetés során merült fel. A barátnőm szerint ha a férfié is a lakás, a nőnek van joga benne maradni a gyerekek miatt. Szerintem ez hülyeség. Ami az övé, az az övé, ha a nőnek nincs hova menni a gyerekekkel, akkor maradjanak a gyerekek az apjukkal, vagy intézzen a nő lakás. Mi az igazság? Légysiz ne linkeljetek be hosszú jogszabályokat, nincs kedvem elolvasni, csak a lényeg érdekel. Köszönöm!
2015. ápr. 14. 10:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 14. 12:17
 22/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát igen a barátnőd tudja jól. A gyereket ugyanis saját jogán megilleti a lakáshasználati jog, vagyis a szülő a gyereket nem teheti ki a tulajdonában lévő lakásból, és ha a gyereket az anyánál helyezik el, akkor az anya a gyerek jogán, mivel ő neveli lakhat a férj lakásában. Ha pedig a lakás nem megosztható a férjet a lakás elhagyására lehet kötelezni, természetesen ismeri a jog a lakáshasználat ellenértékét, de ez most hosszas lenne. Amint a gyerek nagykorúvá válik, akkor a lakáshasználat újra tárgyalását kell kérni a bíróságtól. Az sarkított viszont, hogy akkor nevelje az apa a gyerekeket. A bíróságot nem érdekli, hogy kié a lakás, ki hogy jár jobban anyagilag, ezt nekik házasság előtt kellett volna átgondolni, és rendezni a viszonyaikat. A bíróságot az érdekli, hogy az a szülő nevelje a gyereket aki a legalkalmasabb rá, azt nézi mi szolgálja a gyerek érdekét, kihez kötődik jobban. Egyénként ez nemcsak férfi nő viszonylatban van így, hanem ha a nőé a lakás és a férj neveli a gyereket, akkor a nőnek kell elhagynia a lakását, más tészta hogy nagyon kevés férfi alkalmas a gyereknevelésre egyedül.

2015. ápr. 14. 14:35
 23/27 anonim ***** válasza:
ha a házaság elött vete igen a különvagyona, ha a házaság alat vették közös
2015. ápr. 14. 21:07
 24/27 anonim ***** válasza:

Na ezt a törvényt játszották ki a szüleim, illetve a nagymamám.

A nagymamám haszonélvezője volt az édesapám házán.

A család ugyanezzel a feltétellel dobta össze a házravalót. Én kizárólagos tulajdonos vagyok, a szüleim haszonélvezők.

Mindez nagybátyám elszúrt házassága miatt.

2015. ápr. 15. 06:37
 25/27 anonim ***** válasza:
Ezzel csak annyi a gond, utolsó, hogy ha valami miatt megromlik a kapcsolat a szuleiddel, repülsz a tulajdonodbol
2015. ápr. 15. 06:54
 26/27 anonim ***** válasza:

Utolsó.

Más érdekek mozognak még, szóval ezt erősen kétlem.

Meg, nem nagyon tudom elképzelni egy olyan helyzetet, ami a jelenleginél rosszabb.

Röviden: én is és édesanyám is nagyon megkönnyebbült, mikor elköltöztem.

Nem nagyon tudjuk egymást pár óránál tovább elviselni.

2015. ápr. 15. 07:46
 27/27 anonim ***** válasza:
Szuper. Nos, ha véletlenül mégis be akarnal költözni a sajt tulajdonodba/vagy épp ott laksz, a hszonelvezo szüleid simán kitilthatnak és pl kiadhatjak az ingatlant, aminek a bevétele is őket illeti.
2015. ápr. 15. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!