Ha a férfi tudaljona a lakás, mondjuk van 2 gyerek, és elválnak, a nőnek kell elhagynia a lakást a gyerekkel?
Szia!
Hát igen a barátnőd tudja jól. A gyereket ugyanis saját jogán megilleti a lakáshasználati jog, vagyis a szülő a gyereket nem teheti ki a tulajdonában lévő lakásból, és ha a gyereket az anyánál helyezik el, akkor az anya a gyerek jogán, mivel ő neveli lakhat a férj lakásában. Ha pedig a lakás nem megosztható a férjet a lakás elhagyására lehet kötelezni, természetesen ismeri a jog a lakáshasználat ellenértékét, de ez most hosszas lenne. Amint a gyerek nagykorúvá válik, akkor a lakáshasználat újra tárgyalását kell kérni a bíróságtól. Az sarkított viszont, hogy akkor nevelje az apa a gyerekeket. A bíróságot nem érdekli, hogy kié a lakás, ki hogy jár jobban anyagilag, ezt nekik házasság előtt kellett volna átgondolni, és rendezni a viszonyaikat. A bíróságot az érdekli, hogy az a szülő nevelje a gyereket aki a legalkalmasabb rá, azt nézi mi szolgálja a gyerek érdekét, kihez kötődik jobban. Egyénként ez nemcsak férfi nő viszonylatban van így, hanem ha a nőé a lakás és a férj neveli a gyereket, akkor a nőnek kell elhagynia a lakását, más tészta hogy nagyon kevés férfi alkalmas a gyereknevelésre egyedül.
Na ezt a törvényt játszották ki a szüleim, illetve a nagymamám.
A nagymamám haszonélvezője volt az édesapám házán.
A család ugyanezzel a feltétellel dobta össze a házravalót. Én kizárólagos tulajdonos vagyok, a szüleim haszonélvezők.
Mindez nagybátyám elszúrt házassága miatt.
Utolsó.
Más érdekek mozognak még, szóval ezt erősen kétlem.
Meg, nem nagyon tudom elképzelni egy olyan helyzetet, ami a jelenleginél rosszabb.
Röviden: én is és édesanyám is nagyon megkönnyebbült, mikor elköltöztem.
Nem nagyon tudjuk egymást pár óránál tovább elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!