Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férfi tudaljona a lakás,...

Ha a férfi tudaljona a lakás, mondjuk van 2 gyerek, és elválnak, a nőnek kell elhagynia a lakást a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Csak elméleti a kérdés, nem velem történt meg, csak egy beszélgetés során merült fel. A barátnőm szerint ha a férfié is a lakás, a nőnek van joga benne maradni a gyerekek miatt. Szerintem ez hülyeség. Ami az övé, az az övé, ha a nőnek nincs hova menni a gyerekekkel, akkor maradjanak a gyerekek az apjukkal, vagy intézzen a nő lakás. Mi az igazság? Légysiz ne linkeljetek be hosszú jogszabályokat, nincs kedvem elolvasni, csak a lényeg érdekel. Köszönöm!
2015. ápr. 14. 10:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
27%

olvassatok ptk-t.

LEhetőség van arra, a törvény ugyanis lehetővé teszi, hogy a nő maradjon a férfi tulajdonában, és a férfi menjen...

2015. ápr. 14. 11:29
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

Utána kellene néznem alaposabban, de mivel birtokon belül van a nő, ha esetleg birtokvédelmet kér, szerintem hosszú pereskedés után lehet csak kitenni.

Hasonló, mint az albérlők, ott is az albérlőnek van több joga a lakásban tartózkodni, mint a tulajdonosnak.

Emiatt kicsit bonyolultabb az ügy, ha a nem tulajdonos házastárs mondjuk ügyvédekkel is felszerelkezik. Akkor sokáig elhúzódhat, mire kiteszik onnan.

A tisztább ügy a lakáshasználati díj fizetése a maradó, de nem tulajdonos fél részéről.

2015. ápr. 14. 11:41
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

#3: "a barátnőm erősködött, hogy biztos nem így van, mert nem mehet az anyuka az utcára a 2 gyerekkel"

Vicces a barátnőd. :-)))

A gyerekek nem mehetnek, anyuka viszont mehet egyedül az utcára. Apuka pedig megkaphatja a gyerekeket és követelheti anyukán a tartásdíjat.

2015. ápr. 14. 11:53
 14/27 anonim ***** válasza:
41%

A házasság felbontása vagy a házassági életközösség megszűnése önmagában nem szünteti meg annak a házastársnak a használati jogát, aki a lakást a másik házastárs jogcíme folytán használja.

Kivételesen indokolt esetben a bíróság a házastársat a másik házastárs kizárólagos tulajdonában vagy haszonélvezetében álló lakás kizárólagos használatára is feljogosíthatja, ha a lakáshasználatra jogosult kiskorú gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlása ezt a szülőt illeti meg és a kiskorú gyermek lakhatása másként nem biztosítható. Ebben az esetben a házastársat a bérlő jogállása illeti meg, azzal, hogy lakáshasználati joga rendes felmondással megfelelő cserelakás felajánlásával szüntethető meg.

de csak pontozzátok le a törvényt, agyatlanok.

2015. ápr. 14. 11:58
 15/27 anonim ***** válasza:
80%
Ha mamusz vagy, kirak az asszony a sajátodból is, ha férfi vagy, elintézheted hogy a környékről is kitiltsák a volt feleségedet. Kb. ennyi.
2015. ápr. 14. 11:59
 16/27 anonim ***** válasza:
17%
pontozzátok majd le a bírót is, aki alkalmazza a törvényt. Tényleg ennyire hülyék gyülekezete a gyk?:??
2015. ápr. 14. 12:01
 17/27 anonim ***** válasza:
65%
Igen, 69-%-os. Hisz látod TE is itt vagy.
2015. ápr. 14. 12:05
 18/27 anonim ***** válasza:
30%

csak éppen ismerem a törvényt, tejesen korrektül be is másoltam az ide vonatkozó részét... ja, hogy ez agyatlanság, mert itt az a szokás, hogy hülyeséget válaszolgatunk, anélkül, hogy alapja lenne?

Én kérek elnézést, amiért jogszabállyal mertem jönni, és így egyértelmű választ adtam.

2015. ápr. 14. 12:06
 19/27 Puczák Derien ***** válasza:
72%
Mond, te tényleg nem veszed észre, hogy csak szívatnak?-)
2015. ápr. 14. 12:08
 20/27 Bence_ ***** válasza:
84%

"Kivételesen indokolt esetben".

Normális apánál simán maradhatnak a gyerekek.

Gyerekszülésével nem szerez tulajdon jogot.

2015. ápr. 14. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!