Ha a férfi tudaljona a lakás, mondjuk van 2 gyerek, és elválnak, a nőnek kell elhagynia a lakást a gyerekkel?
olvassatok ptk-t.
LEhetőség van arra, a törvény ugyanis lehetővé teszi, hogy a nő maradjon a férfi tulajdonában, és a férfi menjen...
Utána kellene néznem alaposabban, de mivel birtokon belül van a nő, ha esetleg birtokvédelmet kér, szerintem hosszú pereskedés után lehet csak kitenni.
Hasonló, mint az albérlők, ott is az albérlőnek van több joga a lakásban tartózkodni, mint a tulajdonosnak.
Emiatt kicsit bonyolultabb az ügy, ha a nem tulajdonos házastárs mondjuk ügyvédekkel is felszerelkezik. Akkor sokáig elhúzódhat, mire kiteszik onnan.
A tisztább ügy a lakáshasználati díj fizetése a maradó, de nem tulajdonos fél részéről.
#3: "a barátnőm erősködött, hogy biztos nem így van, mert nem mehet az anyuka az utcára a 2 gyerekkel"
Vicces a barátnőd. :-)))
A gyerekek nem mehetnek, anyuka viszont mehet egyedül az utcára. Apuka pedig megkaphatja a gyerekeket és követelheti anyukán a tartásdíjat.
A házasság felbontása vagy a házassági életközösség megszűnése önmagában nem szünteti meg annak a házastársnak a használati jogát, aki a lakást a másik házastárs jogcíme folytán használja.
Kivételesen indokolt esetben a bíróság a házastársat a másik házastárs kizárólagos tulajdonában vagy haszonélvezetében álló lakás kizárólagos használatára is feljogosíthatja, ha a lakáshasználatra jogosult kiskorú gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlása ezt a szülőt illeti meg és a kiskorú gyermek lakhatása másként nem biztosítható. Ebben az esetben a házastársat a bérlő jogállása illeti meg, azzal, hogy lakáshasználati joga rendes felmondással megfelelő cserelakás felajánlásával szüntethető meg.
de csak pontozzátok le a törvényt, agyatlanok.
csak éppen ismerem a törvényt, tejesen korrektül be is másoltam az ide vonatkozó részét... ja, hogy ez agyatlanság, mert itt az a szokás, hogy hülyeséget válaszolgatunk, anélkül, hogy alapja lenne?
Én kérek elnézést, amiért jogszabállyal mertem jönni, és így egyértelmű választ adtam.
"Kivételesen indokolt esetben".
Normális apánál simán maradhatnak a gyerekek.
Gyerekszülésével nem szerez tulajdon jogot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!