Nevelőapám terrorizál, anya megőrült. Mit tegyek?
Alig több, mint egy éve, anya egy idegen férfit hozott a házunkba. Két kisebb testvérem nem szimpatizált vele, de anya megfenyegette őket, hogyha elmegy, nevelőintézetbe küldi őket. Mivel én voltam anyának a leki támasza, és a legjobb barátnője, úgy gondoltam, hogy ő mégsem dönthet rosszul. De telt az idő, és úgy egyre jobban fordult ellenem ez a koma. Eléggé tönkretett, anyát pedig ellenem fordította, úgy, hogy megutált, soha többé nem bízik bennem. Nevelőapám erre játszik. Például eltöri a kocsi lámpáját, és ránkfogja, rengeteg hasonló eset történik, mi ugye tagadjuk, anya pedig azt hiszi, hogy valamelyikőnk hazudik. Persze, a háta mögött szidja anyát, a családin élősködik, ver, és ha ezt el is mondom anyának, akkor ő is megver, illetve mint egy engedelmes kiskutya, rohan újságolni neki.
Itthon minden megváltozott, csak gyűlölet van. Vallásosak voltunk, ma már nem. Anya megőrült, a féfi veri, de csak nevet rajta, még a villát is a kezébe szúrta, semmi...
Nagyszülők nem tudnak segíteni? Èn tuti, h tőlük kérnék segítségt ilyen helyzetben.
De a családon belüli erőszak nem játèk. Szerintem fordulj egy szakemberhez, aki segít megoldani a problèmát.
Anyudat is bántja meg titeket?
Szerintem szólni kéne egy külsősnek
Én is azt tanácsolom, kérj segítséget, magad miatt is, meg a kistesók miatt is.
Legjobb volna persze, ha apátok tenne valamit, ha nem tán a rokonságból... de igazából egy nevelőintézet is jobb alternatíva ennél.
Ha vallásosak voltatok, érdeklődjél az egyháznál, nem tudnának-e ők valami megoldást.
Rettentően sajnálom, hogy gyerekként ilyen felelősség van rajtad, de akkor is: neked van igazad, ne ad fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!